Best of 2019

Het is 31 december, de laatste dag van 2019 en dus opnieuw tijd voor een terugblik op het afgelopen blog- en reisjaar. Ik schreef dit jaar 15 artikels (met dit jaaroverzicht erbij) en wist je dat die op dit moment allemaal mooi op mijn homepagina staan? Natuurlijk wil ik een aantal artikels die ik dit jaar schreef nog eens even in de kijker zetten in dit overzichtje. En ik blik ook graag al eens kort vooruit naar mijn plannen voor 2020. Ben je er klaar voor? Hier gaan we dan!

3 populairste artikels

De drie artikels die het meest werden bekeken dit jaar waren al een aantal oudere artikels: de nationaal toeristische routes in Noorwegen, de wandelingen in de Dolomieten en de mooiste uitkijkpunten van Venetië. Maar als we dan de artikels bekijken die ik dit jaar schreef, dan waren deze de populairste:

1 – 24u op Schiermonnikoog

Ik postte het artikel over het weekendje Schiermonnikoog dat ik won via Wadtodo.nl pas begin december, maar het werd wel het vaakst gelezen van alle artikels die ik dit jaar schreef. Het was dan ook echt een topweekend!

Schiermonnikoog

2 – Kleurrijk Cassis

Ook het artikel over het Franse Cassis kon jullie blijkbaar bekoren. Ik bezocht dit kleurrijke en fotogenieke stadje in de zomer van 2018 tijdens onze reis naar Zuid-Frankrijk en vond het een echte aanrader!

Cassis

3 – Wandelen in de Bourgoyen-Ossemeersen

Wandelen in de Gentse Bourgoyen-Ossemeersen werd het derde populairste artikel dat ik schreef afgelopen jaar. Zo zie je maar dat je niet altijd ver weg moet gaan om te genieten.

3 minst gelezen artikels

Ik schreef dit jaar opnieuw een aantal artikels die wat minder werden gelezen. Die zet ik natuurlijk ook graag eens in de kijker. Wie weet kunnen ze toch nog enkelen onder jullie interesseren?

1 – 5 x de mooiste meren van Slovenië

Het eerste artikel is er eentje voor de natuurliefhebbers en staat nog niet zo lang online. Hierin vertel ik over vijf prachtige meren in het mooie, groene Slovenië. Niet zoveel zin om te lezen? Laat de foto’s dan voor zich spreken 😉

Slovenië

2 – Salzburg: de mooiste uitkijkpunten

Onderweg naar Slovenië maakten we ook een tussenstop in het schitterende Salzburg. Deze stad is omringd door bergen en heeft dus tal van uitkijkpunten die een waanzinnig mooi uitzicht bieden over de pastelkeurige huizen van Salzburg. In dit artikel zet ik mijn favoriete uitkijkpunten op een rijtje.

Salzburg

3 – Panoramaroute: Grossglockner Hochalpenstrasse

Tja, dat ik een zwak heb voor panoramaroutes, dat wist je waarschijnlijk al. Ook deze zomer lag er eentje op onze route: de Grossglockner Hochalpenstrasse. Het is een prachtige route, die we jammer genoeg door slecht weer niet op z’n mooist hebben kunnen ontdekken. We komen hier dus zeker nog eens terug om de bergpas in volle glorie te bewonderen.

Grossglockner Hochalpenstrasse

3 populairste Instagramfoto’s

Ook in 2019 postte ik heel wat foto’s op Instagram. De ‘best nine’ vind je terug op mijn Insta, maar de top 3 verklap ik lekker hier.

1 – zonnig Cassis

2 – fotoreeks Bourgoyen-Ossemeersen

3 – lange Nelle in zwartwit

2019 in reizen

Ik maakte dit jaar minder reizen dan ik eigenlijk gehoopt had, maar ik heb wel geprobeerd om zoveel mogelijk uit die reizen te halen en er ten volle van te genieten.

Dagtrip Oostende

In maart trok ik een dagje naar Oostende. Ik ging op ontdekking naar de Oosteroever en ‘s namiddags nam ik deel aan de ‘Eneco Clean Beach Cup’ waarbij ik op stap ging om het strand op te ruimen.

Eindejaarsreis Italië

De eerste echte reis ging opnieuw richting Italië. Ik ging namelijk ook dit jaar mee als begeleidster op de 10-daagse eindejaarsreis. Het werd een bewogen reis met een aantal bezoekjes aan dokter en ziekenhuis in Rome en extreme vermoeidheid. Maar van het gidsen heb ik wel enorm genoten! Gewoon in Italië zijn – mijn tweede thuis – is voor mij eigenlijk al zalig! En ja hoor, ook in 2020 ga ik opnieuw mee. Hopelijk mag alles vlot verlopen, zijn onze 104 leerlingen braaf en wordt het een fantastische reis!

Oostenrijk en Slovenië

Afgelopen zomer trokken we dan richting Slovenië, een land dat al even op mijn bucketlist stond. We combineerden dit met een bezoekje aan Salzburg en in het terugkeren een rit over de Grossglockner Hochalpenstrasse, aangezien Oostenrijk toch op onze route lag. Het was echt een onvergetelijke reis! Salzburg is een heel erg gezellig stadje en Slovenië is gewoonweg prachtig! Maar het hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – was toch wel de ballonvlucht bij het meer van Bled.

Mons en Pairi Daiza

Ik wilde ook rond mijn verjaardag graag nog een tripje maken en dus hebben we er een weekendje Mons en Pairi Daiza van gemaakt. Het was fijn om gewoon eens even weg te zijn.

Schiermonnikoog

Na de herfstvakantie stonden er eigenlijk geen reizen meer gepland tot ik geheel onverwacht een uniek nachtelijk avontuur op Schiermonnikoog won! Het was fantastisch! Ik heb enorm genoten van mijn eerste kennismaking met de Waddeneilanden en zou hier heel graag nog eens terug op ontdekking komen. Maar goed, ik denk dat ik in herhaling val 😉

Zelfzorg

Eigenlijk kan ik het amper geloven dat er alweer een jaar voorbij is. De tijd vliegt en ik krijg het gevoel er maar weinig grip op te hebben. Dat jaagt me dan ergens weer een beetje schrik aan. Ik heb zoveel dingen die ik wil zien en doen, maar het lijkt vaak alsof het me aan tijd ontbreekt. Genieten van het leven vind ik echt zo belangrijk, maar ik heb het nog steeds moeilijk om een evenwicht te vinden tussen werk en vrije tijd. Mijn werk als leerkracht is namelijk nooit gedaan, altijd is er wel iets te verbeteren of voor te bereiden en vaak ben ik dan ook mijn hele week én weekend voor school bezig. Begrijp me niet verkeerd, ik doe mijn job heel graag, maar het is dus ook één van mijn prioriteiten en werkpunten om af en toe het werk eens aan de kant te laten en voor mezelf te ‘zorgen’ zonder me schuldig te voelen. Maar ik moet toegeven dat dat laatste voor mij toch nog moeilijk blijft.

Ik probeerde dit jaar om tijd voor mezelf te maken door eens te gaan wandelen, te proberen om elke avond wat te lezen en af en toe naar leuke evenementen te gaan. Zo maakte ik wandelingen in de Bourgoyen-Ossemeersen, in het Brakelbos en langs het Kasteel van Ooidonk. Ik las dit jaar maar liefst 14 boeken. En daarnaast ging ik naar de Spektakelmusical 40-45 (twee keer zelfs 😉 ), de balletvoorstelling Het Zwanenmeer en een concert met muziek van Hans Zimmer. En ja, ook in 2019 heb ik elke week mijn ‘kleine gelukjes’ neergeschreven. Dit zijn natuurlijk nog steeds baby-steps, maar we moeten ergens beginnen, vind je ook niet?

Vooruitblik op 2020

Ik heb absoluut geen idee wat 2020 voor mij in petto heeft. Wat ik wel weet is dat er alweer zeker twee reisjes gepland staan. In de paasvakantie ga ik, zoals ik eerder al vertelde, opnieuw mee als begeleidster op eindejaarsreis naar Italië en deze zomer zouden we heel graag gaan kamperen in het mooie Zwitserland! Tips zijn steeds welkom, trouwens! Ik zou bovendien ook graag mijn Italiaanse vriendin Anita terugzien, want we hebben onze belofte om elkaar elk jaar ergens te ontmoeten in 2019 jammer genoeg niet kunnen waarmaken. Daarnaast zou ik graag opnieuw voldoende tijd voor mezelf willen inplannen om bijvoorbeeld af en toe eens op stap te gaan met mijn camera of nog een extra reisje te maken.

Pyjama: pyjamaset Twill – Hunkemöller

Natuurlijk wil ik ook graag nog veel verhalen met jullie delen – allez, veel is altijd wel een beetje relatief hé – maar ja, ik blijf ook volgend jaar met veel plezier verder bloggen! Dus je mag je zeker aan nieuwe artikels verwachten! Maar nu neem ik eerst en vooral nog even RUST, want ook dat is belangrijk! In mijn nieuwe pyjama van Hunkemöller zal dat vast en zeker lukken. Ben jij trouwens nog op zoek naar een toffe pyjama of een mooie bikini voor één van jouw reisjes in 2020? Of misschien kan hippe sportkledij je helpen om jouw goede voornemens waar te maken? Ga dan zeker eens snuisteren op de website van Hunkemöller. Wie weet kan je in de solden wel het perfecte item op de kop tikken!

Wensen

Ik wens je alvast een jaar vol geluk en mooie reizen! Probeer van elke dag te genieten! En ik hoop natuurlijk dat je ook in 2020 nog eens naar mijn blog terugkomt als je op zoek bent naar wat reisinspiratie of gewoon zomaar. Altijd welkom!

Wat zijn jouw plannen voor 2020?

Dit artikel bevat gesponsorde content.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *