Best of 2022

Gewoonlijk schrijf ik op het einde van het jaar een jaaroverzichtje en blik ik al eens vooruit op het komende jaar. Ondertussen is het nieuwe jaar al van start gegaan, dus hier ben ik dan met mijn ‘best of 2022’.

3 populairste artikels van 2022

Hieronder een overzichtje van de drie artikels van het afgelopen jaar die het meest gelezen werden.

Met Marcel naar de Opaalkust

In het najaar van 2021 trokken we met camperbusje Marcel naar de Franse Opaalkust. Het werd een nat, maar leuk avontuur. Aan het begin van dit jaar schreef ik er dan ook een verslagje over.

Driedaagse Vielsalm – Durbuy – Luik

Ook in 2022 zorgde de grote corona-onzekerheid ervoor dat we onze eindejaarsreis naar Italië moesten afgelasten. Samen met de leerlingen zorgden we wel voor een alternatief: een driedaagse naar Vielsalm, Durbuy en Luik. Met voor mij persoonlijk als hoogtepunt: de wandeling langs de Hoëgne-rivier.

Veneto: langs indrukwekkende villa’s en kastelen

Afgelopen zomer trok ik nog eens terug naar Padova, de stad waar ik – ondertussen al 8 jaar geleden – een tijdje heb gewoond tijdens mijn Erasmus, en ging ik op bezoek bij mijn goede vriendin Anita. Tijdens dit korte reisje (en ook al tijdens een vorige reis) bezochten we enkele prachtige villa’s en kastelen in de buurt. In dit artikel maakte ik een overzichtje.

3 minst gelezen artikels

Van de artikels die ik dit jaar schreef, werden de volgende drie het minst gelezen.

Wandelen in de buurt van Bouillon

De streek rond Bouillon is een aanrader als je graag wandelt. Je hebt er namelijk de Moulin de l’Épine, de Tombeau du Géant, de laddertjeswandeling…

Inspiratie: reisboeken die je doen dromen (deel 2)

Dit jaar maakte ik een tweede overzicht met toffe reisboeken om bij weg te dromen. Ik mocht bovendien ook een hangmat uittesten. En wat heb ik daar al veel van kunnen genieten. Ook nu kijk ik al uit naar heerlijk hangmat-weer!

Accommodatie: bosbaden in Buitenplaats Beekhuizen

In 2021 sloten we het jaar af met enkele overnachtingen in een gezellige Forest Cabin in Buitenplaats Beekhuizen. Een superfijne plek waar we ook graag in een ander seizoen nog eens naartoe zouden gaan.

En zo vermeldde ik in dit overzichtje van meest en minst gelezen artikels zelfs alle artikels die ik dit jaar postte. Want ja, ik publiceerde het afgelopen jaar slechts 6 blogposts. Er bleven er wel 8 onafgewerkt bij concepten staan (oeps!). Het is hier dus ook afgelopen jaar weer stiller geweest dan ik eigenlijk zelf wilde of voor ogen had en ik neem me uiteraard voor 2023 opnieuw voor om daar iets aan te doen. Of het zal lukken om me daaraan te houden, zien we nog wel. Maar jullie hebben dus zeker nog enkele verhalen te goed!

3 populairste Instagramfoto’s

Ook op Instagram was ik het afgelopen jaar een stuk minder actief (als je m’n stories niet meetelt tenminste). Van de 9 posts die ik deelde, waren dit de 3 populairste:

1 – Verjaardagsuitje in het Müllerthal

2 – Camperavontuurtje in de buurt van Bouillon

3 – Wandeling door de Vallée de la Hoëgne

2022 in reizen

2022 was op reisvlak zeker een geslaagd jaar. Eerst en vooral trok ik zoals je eerder al kon lezen met onze zesdejaars en enkele collega’s op driedaagse naar Vielsalm, Durbuy en Luik. Daarna gingen ik met m’n mama en broer met een camperbusje van ViaVie op ontdekking in de buurt van Bouillon. We verbleven er op een mooi plekje langs de Semois, genoten van zonnig weer en enkele heerlijke wandelingen.

In de zomer trokken we dan voor twee weken naar Denemarken, een land dat ons heel aangenaam heeft verrast. We maakten er opnieuw vele mooie herinneringen. Ik kijk er met een dankbaar hart op terug. En ja, dat wil ook zeggen dat je je in 2023 zeker en vast aan enkele artikels over Denemarken mag verwachten. 😉 In de zomer trok ik ook voor enkele dagen naar Italië om op bezoek te gaan bij mijn goede vriendin Anita. We hadden weinig geluk met het weer, maar ik heb het er toch heel erg naar mijn zin gehad.

Met m’n verjaardag huurden we dan nog eens een camperbusje en gingen we naar het magische Müllerthal in Luxemburg. Wat had ik er toen nood aan om even helemaal weg te zijn van alles, en wat was dit uitje geslaagd. Het is een gebied waar ik graag nog meer van zou ontdekken. De herfstkleuren maakten het bovendien echt helemaal af. In november ging ik met school ook nog mee op daguitstap naar Aken. En om het jaar dan helemaal af te sluiten trokken we nog enkele dagen naar de Wild Cube in Durbuy. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’ gingen we er lekker vertragen en ontkoppelen. En ook dat deed enorm veel deugd.

2022 op persoonlijk vlak

Ondanks heel wat mooie momenten, was 2022 voor mij persoonlijk niet altijd even gemakkelijk. Enkele onzekerheden en beperkende gedachten speelden terug op. Ik vond moeilijk balans en liep – zeker dit najaar – toch wel af en toe tegen mijn grenzen aan. Daarnaast had ik ook moeite met het toepassen van de dingen die ik de afgelopen jaren leerde op vlak van persoonlijke ontwikkeling. Denk maar aan het lijstje in het best of-artikel van vorig jaar. Maar ook dat is oké. Persoonlijke groei is niet altijd mooi of leuk, het leven gaat met vallen en opstaan. En ik neem deze lessen en inzichten gewoon weer mee naar 2023, een jaar waarin ik hopelijk meer zelfdiscipline, daadkracht en vertrouwen kan kweken en waarin ik graag verder werk om de beste versie van mezelf te worden.

Een iets positiever besef dat het afgelopen jaar wel vaak is teruggekeerd is dat ik omringd ben door fantastisch mooie mensen die me steunen en opvangen als ik er nood aan heb en in mij geloven wanneer ik dat zelf moeilijk vind. Wat ben ik dankbaar dat jullie er zijn en dat ik op jullie kan rekenen!

Wat brengt 2023?

Ik hoop alvast dat 2023 voor iedereen heel wat moois in petto heeft. Er staan bij mij in ieder geval al enkele reisjes gepland waar ik naar uitkijk.

Daarnaast is het je misschien al opgevallen dat we de laatste tijd af en toe eens met een camperbusje op reis vertrokken. Dat was niet zonder reden. Ik was namelijk stiekem op zoek en modellen aan het uittesten met het oog op de aankoop van mijn eigen camperbusje. Want voordat je zo’n toch wel grote beslissing neemt is het beter om te weten of het wel iets voor jou is, niet? Het verdict? Ja, het is iets voor ons. En ja, we vonden een busje dat aan onze wensen voldeed. En ja, in 2023 ben ik in blijde verwachting van mijn eigen Ford Nugget-camperbusje.

Wat 2023 verder nog zal brengen? Dat zullen we wel zien. Ik hoop dat het een fantastisch jaar mag worden.

Om af te sluiten, wens ik jou en al wie jou omringt het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Geniet met volle teugen van al het moois dat 2023 je brengt. En hopelijk mag ik jou hier – op mijn blog of in mijn webshop – ook volgend jaar terug verwelkomen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *