Inspiratie: reisboeken die je doen dromen (deel 2)

Na een zonnige en warme zomer, is het ondertussen duidelijk dat de herfst begonnen is. Het perfecte moment om even in gedachten terug te dwalen naar heerlijke hangmatmomentjes en fijne zomerreizen, maar ook het ideale moment om met een boek in de zetel te kruipen en weg te dromen naar al die mooie bestemmingen die nog op je wenslijstje staan.

Tijd dus voor nog een overzichtje met leuke reisboeken. Dit artikel kan misschien dienen als inspiratie voor een tof cadeau (want ja, ook de feestdagen zijn niet ver weg meer) of voor jouw eigen hangmatmomentjes volgende zomer. Voor nóg meer inspiratie verwijs ik je graag naar mijn eerste lijstje met interessante reisboeken.

Opgelet, dit artikel bevat gesponsorde content en enkele affiliate links. Dit betekent dat ik een klein beetje geld verdien als jij via één van deze affiliate links een bestelling plaatst. Goed nieuws: dit kost jou niets extra, maar je doet er mij wel een plezier mee! 🙂

Trotter Frankrijk

Als leerkracht Frans-Italiaans kon ik het nu toch niet laten om naast de Trotter Italië ook de Trotter Frankrijk aan mijn collectie toe te voegen. Ook dit boek is een prachtig geïllustreerde uitgave boordevol reisinspiratie, achtergrondinformatie en leuke weetjes!

Drive Your Adventure

Vorig jaar won ik bij Lot van Reisgoesting het boek ‘Drive Your Adventure Portugal’. En kwestie van mijn roadtrip-kriebels nog wat extra aan te wakkeren, heb ik me dan maar meteen ook de editie over Noorwegen gekocht. En oh, wat zijn dit boeken die me doen dromen van lange roadtrips door adembenemende landen! Deze boeken geven je alvast enkele praktische tips (leuke nightspots, restaurantjes, activiteiten ed.), geven je een idee op vlak van route en zetten enkele mooie bestemmingen in de kijker.

Weekenden aan het water en Buitenluchtleven

In tijden van staycations en dichtbijvakanties kreeg ik een recensie-exemplaar toegestuurd van de boeken ‘Weekenden aan het water’ en ‘Buitenluchtleven’. Beide boeken zijn echt mooi vormgegeven. Het eerste boek staat vol met leuke verblijfsadresjes voor, ra ra ra, een weekendje aan het water in Nederland of België. In het tweede boek vind je heel wat korte en lange wandelingen terug die je kan doen in Nederland. Een dichtbijvakantie wordt dankzij deze boeken alvast een stuk aantrekkelijker. 😉 Nu nog tijd vinden om alles eens te gaan uittesten!

National Geographic Complete National Parks of Europe

Dit boek kreeg ik in 2020 voor kerst cadeau van m’n broer. Hij kent me goed! Met mijn voorliefde voor natuurparken en Europese bestemmingen is dit een boek dat perfect bij me past.

Verliefd op Europa

Nog zo eentje voor wie graag op reis gaat binnen Europa, is het boek van Roëll de Ram. Het geeft een overzicht van de mooiste plekken in Europa. Bovendien is het boek echt prachtig vormgegeven met foto’s die ze zelf maakte en van andere Instagrammers. Tijdens het lezen wordt jouw bucketlist zonder twijfel verder aangevuld. Roëll schreef trouwens ook nog enkele andere boeken zoals Verliefd op Nederland en Backpackbestemmingen en momenteel werkt ze aan haar nieuwste boek: Verliefd op de Wereld.

Genieten van zonnige eilanden

Reizen naar een paradijselijk eiland, wie droomt daar nu niet van? ANWB toont aan dat je er echt niet helemaal voor naar de Caraïben moet. In het boek ‘Genieten van zonnige eilanden’ staan namelijk de 48 mooiste eilanden in de Middellandse Zee opgelijst.

Mijn Puglia en Mijn Napels

In het vorige artikel schreef ik nog dat ik waarschijnlijk ‘Mijn Puglia’ en ‘Mijn Napels’ aan mijn collectie reisboeken zou toevoegen, en ja hoor, niet lang na het schrijven van dat artikel had ik ze al besteld. Ook deze twee waren weer echt supermooi vorm gegeven en inspirerend. Saskia weet hoe ze je reiskriebels kan aanwakkeren. Na het lezen van deze boeken staat mijn Google Maps-kaart vol met nieuwe pins op plaatsen waar ik graag eens naartoe wil gaan.

De mooiste korte trips in Frankrijk

Bij het lezen van dit korte, maar fijne boekje kreeg ik meteen zin om een ticket te boeken naar het zuiden van Frankrijk voor een tripje naar Marseille, de Calanques of Nice. Rosannes reisverhalen werken aanstekelijk en doen het echt kriebelen om er eens helemaal alleen op uit te gaan. Ook haar blog ‘Bonjour Frankrijk‘ is zeker een bezoekje waard.

(Te) gekke slaapplekken

Renske Borst ging enkele te gekke slaapplekken gaan uittesten in Nederland en België en bracht ze samen in dit toffe boek. Leuk als je nog inspiratie zoekt voor een gezellige staycation. Ondertussen bracht ze ook al een tweede boek uit met nog meer leuke slaapplekjes!

Koffiebars en carabinieri

Geen boek met prentjes of foto’s deze keer, wel een zoektocht naar typische ‘Italianiteiten’ en waar ze precies vandaan komen. Miriam neemt je mee naar verschillende plaatsen in Italië waar ze nieuwsgierig op onderzoek uit gaat. Een interessant en vlot boek voor echte italofielen of voor wie gewoon graag eens naar Italië op reis gaat.

De Grand Tour in Italië

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik de verantwoordelijke wilde worden van de eindejaarsreis naar Italië op de school waar ik werk. Ondanks het feit dat ik het best wel spannend vond, ben ik spontaan op het aanbod ingegaan. Toen ik bij het rondsurfen dus dit boek tegenkwam en de korte inhoud las, wist ik zeker dat het in mijn collectie zou belanden. De schrijver, Luc Verhuyck, organiseerde zelf 23 jaar lang eindejaarsreizen naar Italië en het boek wordt aangeboden als soort van naslagwerk voor al wie dergelijke reizen organiseert of eraan deelneemt/heeft deelgenomen. Laat je meenemen op Grand Tour door het mooie Italië.

Lannoo’s autoboek: Denemarken, Zweden, Noorwegen en IJsland

De autoboeken van Lannoo vind ik echt de max als hulpmiddel om een roadtrip voor te bereiden. Je vindt er handige kaarten, voorstellen voor roadtrips en info over de bezienswaardigheden. Het enige nadeel is dat het boek zelf wel redelijk zwaar is om echt mee te kunnen nemen op reis.

De vernieuwde time to momo-reisgidsen

Sinds eind 2021 werden heel wat time to momo-gidsen in een nieuw jasje gestoken. Deze kleine maar fijne reisgidsjes zijn je perfecte compagnon wanneer je een citytrip gepland hebt staan. De uitgestippelde wandelingen langs bezienswaardigheden, toffe winkeltjes en natuurlijk ook gezellige eetgelegenheden zijn een fantastisch vertrekpunt voor je bezoek. De gids over Kopenhagen is deze zomer in ieder geval goed van pas gekomen.

Oké, ik denk dat ik ga moeten bekennen: ik ben niet alleen verslaafd aan reizen, maar ook aan reisboeken. Ach ja, er zijn ergere dingen waar je aan verslaafd kan raken, niet?

Extra tip om helemaal in vakantiestemming te komen

Wat mag er – zoals ik in het begin van dit artikel al zei – naast een tof reisboek, absoluut niet ontbreken om helemaal te kunnen wegdromen en dat vakantiegevoel op te wekken? Jawel, een hangmat natuurlijk! Het is iets waar ik stiekem al superlang van droomde, dus toen ik begin dit jaar van Tropilex een supertoffe handgemaakte hangmat mocht uitkiezen heb ik geen seconde getwijfeld! Aangezien we hier thuis geen gepaste bomen hebben om de hangmat aan te bevestigen, kocht ik zelf een onderstel bij. Zowel de bestelling als de levering verliepen heel erg vlot! En wat hebben wij deze zomer al van die kleurrijke en comfortabele hangmat genoten. Niets zaliger dan even al wiegend een boek lezen of wegdommelen in het zonnetje! Dus als ook jij volgende zomer graag met een goed reisboek wil relaxen in een hangmat, dan weet je alvast waar je terecht kan.

Welk reisboek is jouw absolute favoriet? Laat je tips zeker achter in de reacties!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *