Inspiratie: reisboeken die je doen dromen

Reisboeken

Reisboeken, als je graag reist dan ontbreken ze zeker niet in jouw boekenkast. En nu het coronavirus de wereld in z’n greep houdt en ervoor zorgt dat menig reisje is afgelast, kan je dankzij deze boeken gelukkig wel nog op reis gaan, al is het dan in gedachten. Nu is er bovendien tijd genoeg om op deze manier heel wat inspiratie op te doen en weg te dromen. Steun je trouwens ook de reisbloggers door hun artikels te (blijven) lezen? Want ook wij merken door boosdoener Covid-19 een groot verschil in onze bezoekersaantallen nu mensen heel wat minder op zoek zijn naar reisinformatie.

Trotter Reizen – Italië

Hét boek voor Italiëliefhebbers. Toen ik ‘m in de boekhandel zag liggen een aantal maanden terug, wist ik het zeker: deze moet in m’n collectie! Naast de vele informatie die je in dit reisboek terugvindt, is het ook gewoon prachtig geïllustreerd. Een echte aanrader.

500+ droomreizen Europa

Aangezien ik heel graag op reis ga in ons eigen continent, moest dit boek ook gewoon op mijn verlanglijstje. De landen staan geordend per regio (Noord-Europa, Zuid-Europa…) en per land worden dan de mooiste steden, natuurparken en andere bezienswaardigheden vermeld. Inspiratie genoeg!

Lannoo’s autoboeken

Ga je graag op roadtrip of plan je er eentje? Dan zijn Lannoo’s autoboeken echt iets voor jou! Eerst worden de mooiste reisbestemmingen uit de doeken gedaan en daarna worden een aantal prachtige reisroutes voorgesteld. Het boek bevat bovendien ook de mooiste foto’s die zorgen voor instant reiskriebels!

Reisfotografie – Laura Vink

Wil je zelf ook prachtige reisfoto’s nemen, dan is het boek ‘Reisfotografie’ van Laura Vink echt iets voor jou! In haar boek geeft ze praktische tips en tricks die ze heel mooi aantoont met een groot aantal superkwaliteitsvolle foto’s. Ook dit is een boek om echt bij weg te dromen. Wil je ook algemeen nog wat meer bijleren over fotografie? Laura publiceerde ook het boek ‘Iedereen Fotosmart’ over alle (soms moeilijke) termen die bij fotografie horen. Superinteressant!

Bucketlist Stedentrips

Onlangs won ik dit boek via een wedstrijd op Instagram. En wat ben ik er blij mee! Marloes van Travelvalley geeft in dit boek een overzicht van 25 steden die je ooit eens moet gezien hebben. Begin maar al je volgende stedentrip te plannen, als het je lukt om een keuze te maken natuurlijk 😉 Op zoek naar nog meer reisinspiratie? Eerder schreef Marloes ook al het boek ‘Bucketlist Reizen’!

Fijn Weekend

Dit reisboek kreeg ik dit jaar voor kerst. De titel spreekt voor zich: in dit boek krijgt je inspiratie voor weekendjes weg in Europa. 52 weken in een jaar, dus 52 bestemmingen! Het leuke aan dit boek is dat er per bestemming ook telkens aangegeven wordt in welk seizoen je het beste gaat.

De mooiste Michelinroutes van Frankrijk

52 unieke ritten brengen je langs meer dan 1000 adembenemende plekken in het mooie Frankrijk. De routes zijn thematisch onderverdeeld en de kaartjes zijn overzichtelijk. Als je hierin bladert, krijg je gewoon onmiddellijk zin om een roadtrip te plannen of zelfs gewoon een uitstapje als je ergens in de buurt van een route verblijft.

Mijn Italië

Aangezien we onze eindejaarsreis naar Italië moesten afgelasten door het coronavirus, kon ik het niet laten om dan maar een beetje Italië in huis te halen. De boeken van Saskia – oprichtster van de grootste Nederlandstalige Italiëblog Ciao Tutti – stonden al even op mijn verlanglijstje en dus liet ik mezelf verleiden tot het aankopen van ‘Mijn Italië’ en ‘Mijn Rome’. Deze twee boeken worden niet meer herdrukt, dus als je nog een exemplaartje wil zal je snel moeten zijn. Onlangs bracht Saskia trouwens ook ‘Mijn Puglia‘ uit en binnenkort zal ‘Mijn Napels’ verschijnen. Ik denk stiekem dat ook deze boeken nog wel deel uit zullen maken van mijn reisboekencollectie.

Reisgids time to momo

Heb je dan toch al een citytrip gepland voor deze zomer of het najaar? Koop dan een reisgids van ‘time to momo‘. Deze reisgidsen zijn opgedeeld in verschillende wandelingen die je langs de mooiste plekken en de lekkerste restaurants brengen. Ik mocht onlangs de reisgids Madrid uittesten. Het handige formaat en duidelijke kaartjes maakten mij heel tevreden. Hou mijn blog trouwens goed in de gaten, want ik geef binnenkort een ‘time to momo’-gids weg! Nog eventjes geduld!

Nog meer reisinspiratie

Er zijn natuurlijk nog veel meer reisboeken op de markt. Voor de Frankrijkfans heb je nog ‘Frankrijk Puur‘ door Martijn van blog ‘Frankrijk Puur’ of ‘De mooiste korte trips in Frankrijk‘ door Rosanne van blog ‘Bonjour Frankrijk’. De backpackers onder ons kunnen misschien inspiratie vinden in het boek ‘Backpack bestemmingen‘ van Roëlle van blog WeAreTravellers.nl. En voor wie graag digital nomad wil worden, schreef Suzanne ‘Work hard, travel harder‘. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer!

Waar haal jij jouw reisinspiratie?

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein beetje geld verdien als jij via één van deze links een bestelling plaatst. Goed nieuws: dit kost jou niets extra, maar je doet er mij wel een plezier mee! 🙂

One thought on “Inspiratie: reisboeken die je doen dromen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *