Wereldwaterdag: Water-to-Go-drinkfles (+ kortingscode!)

Vandaag is het 22 maart, een dag die internationaal in het teken staat van water. Centraal staat dan de wereldwijde (drink)waterproblematiek. Op deze wereldwaterdag zou ik het met jullie graag dan ook graag even hebben over een drinkfles. Niet zomaar een drinkfles, nee, de Water-to-Go-drinkfles.

Over Water-to-Go

Ik ontmoette Dave, de oprichter van Water-to-Go op het bloggersevent BloggersUTD. Hij kwam bij ons aan het tafeltje staan en vroeg of hij ons eventjes mocht storen. Geen probleem! Ik was wel benieuwd naar wat hij te vertellen had. Dave richtte het bedrijf Water-to-Go op om twee belangrijke problemen het hoofd te bieden: 1) de wereldwijde vervuiling door single-use plastic en 2) het gebrek aan proper drinkwater in sommige regio’s. Hij ging op zoek naar een technologie die ervoor zorgt dat men geen plastic flessen voor eenmalig gebruik meer hoeft te kopen én waarbij vervuild zoet water drinkbaar wordt. Die technologie vond hij en zo ontstond de Water-to-Go-drinkfles.

“Changing the world, one bottle at a time.”

drinkfles 50cl Water-to-Go

Hoe werkt het?

Wat is er nu zo speciaal aan deze fles? Ik zal het even heel kort voor je samenvatten. De Water-to-Go-drinkfles heeft een 3-in-1 filter die zo goed als alle schadelijke microbiologische stoffen in zoet water tegenhoudt. Hierdoor kan je dus uit eender welke bron van zoet water, drinkbaar water halen. Ik moet de fles zelf nog uittesten, maar Dave toonde het me even voor: de fles werd gevuld met modderwater, maar het water dat eruit kwam was gewoon helder én drinkbaar. Wil je meer weten over hoe het precies werkt? Klik dan hier.

Beeld je eens in hoe deze fles de wereld zou kunnen veranderen, vooral dan in regio’s waar drinkwater heel erg schaars is! Water-to-Go steunt al heel wat goede doelen, maar als reiziger kan je deze fles natuurlijk ook steeds gebruiken en zo je steentje bijdragen. Geen water meer tijdens je wandeling? Geen nood, je vult gewoon je Water-to-Go-fles in een riviertje of een vijver en je kan weer verder. Of je gaat op reis naar Azië of Afrika en je twijfelt of het water uit de kraan wel drinkbaar is? Ook hier kan je dankzij deze fles met een gerust hart kraantjeswater drinken.

drinkfles 50cl Water-to-Go

En wat kost dat?

De flessen van Water-to-Go zijn beschikbaar in 2 formaten en verschillende kleuren. Een fles van 50cl kost €22,99 en een filter €12,99. De fles van 75cl kost €34,99 en een doosje met twee extra filters kost €24,99. Eén filter (50cl) is goed voor zo’n 130 liter water of 2 maanden (dagelijks gebruik). Dus daar kan je al eventjes mee voort, denk ik! Ik heb trouwens ook goed nieuws! Als je tijdens het bestellen de code TOP15 ingeeft dan krijg je 15% korting bij aankoop van een fles en/of een filter (opgelet, de korting is niet geldig als je een voordeelpack filters wil kopen).

Hoe help jij de wereld een beetje beter te maken?

Geschreven in samenwerking met Water-to-Go. Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein beetje geld verdien als jij via één van deze links een bestelling plaatst. Goed nieuws: dit kost jou niets extra, maar je doet er mij wel een plezier mee! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *