Accommodatie: bosbaden in Buitenplaats Beekhuizen

Eind 2021 stond er nog een kleine getaway naar Nederland op de planning. Het was even spannend toen premier Rutte aankondigde dat het land opnieuw in lockdown ging. Even twijfelden we ook. Zouden we nog wel mogen vertrekken? Het geluk stond aan onze kant! Op restaurant gaan mocht niet meer, maar overnachten in een cosy Forest Cabin, dat mocht dan weer wel. Yes!

Buitenplaats Beekhuizen en de Forest Cabin

Als je op zoek bent naar een leuke accommodatie om er even tussenuit te gaan, dan zijn de Forest Cabins in Buitenplaats Beekhuizen vast iets voor jou. Wij waren alvast meteen verliefd op deze fijne huisjes. Ze zijn gezellig en supermooi ingericht.

De cabins zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen: je hebt een badkamer, keuken met koelkast, kookvuur, oven en vaatwasser, twee slaapkamers en een woonkamer. De hutjes hebben daarnaast ook een heerlijk terras en grote ramen om de omliggende natuur goed in je op te kunnen nemen. Kijk goed rond, wie weet zie je wel net als wij enkele reetjes of everzwijnen passeren. Jouw auto staat niet vlak aan de cabin, maar laat je achter aan het begin van de cabin-zone op je eigen privé-parkeerplaats.

Wie graag nog iets avontuurlijker wil overnachten, kan in Buitenplaats Beekhuizen ook logeren in een lodgetent of een kleine pod in plaats van een Forest Cabin. Ontbijt of een bezoekje aan de hottub kan je reserveren aan de receptie of op voorhand via de website, net als het huren van fietsen om de omgeving te verkennen. Voor het avondmaal kan je terecht bij Restaurant Woodz of kook je gewoon lekker zelf in je cabin.

In de buurt: wandelen en wilde dieren spotten in Nationaal Park Veluwezoom

Buitenplaats Beekhuizen ligt echt in een prachtige omgeving, waar je mooi kan wandelen en/of fietsen. Tijdens ons verblijf maakten we twee wandelingen. Voor de eerste wandeling volgden we de zwarte pijltjes door het Beekhuizenbos en langs het Rozendaalse Veld, een wandeling van zo’n 8 kilometer lang. Ondanks het slechte weer, was het toch een mooie route.

Voor de tweede wandeling zijn we een eindje verder gereden naar Rheden, waar het bezoekerscentrum Veluwezoom zich bevindt. Hier startten we de wandeling ‘Veluwezoom-Posbank‘ die wordt aangeduid met gele bordjes met een paarse pijl. Deze route was zo’n 5 kilometer lang maar gaat vaak omhoog en weer omlaag, waardoor we hem best wel pittig vonden. Gelukkig was het die dag wel droog.

De uitzichten waren echt heel mooi en ik kan me inbeelden dat ze nog mooier zijn op een stralende dag wanneer de paarse heide in bloei staat. Reden te meer om nog eens terug te keren in augustus! Houd je ogen tijdens de wandeling goed open, want wij zagen onderweg een wild zwijn, een reetje en enkele wilde paarden.

Na je wandeling kan je heerlijk relaxen en vertragen in je cabin. Neem er een goed boek bij, doe een dutje, drink een aperitiefje op het terras en geniet ten volle van de rust en de natuur om je heen.

Onze eerste kennismaking met Buitenplaats Beekhuizen was heel erg geslaagd. We gaan dit adresje zeker onthouden en komen zeker en vast nog eens terug in een ander seizoen.

Ging jij al eens naar Buitenplaats Beekhuizen of heb je nog leuke overnachtingstips? Laat het dan zeker weten in een reactie onder dit artikel!

Op zoek naar nog meer leuke accommodaties? Klik dan hier.

Dit artikel bevat geen gesponsorde content en is volledig gebaseerd op eigen ervaringen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *