Tip: Camp Adventure in Denemarken

Als je in Denemarken bent en een bezoekje brengt aan het eiland Seeland, dan kan ik je alvast een leuke uitstap aanraden. Ga eens naar Camp Adventure. Je vindt er in het bos een avonturenpark met verschillende hoogteparcours en een spectaculaire uitkijktoren. Daarnaast heb je er ook een prachtige bloementuin en superleuke glamping-yurts. Een fijne plek zowel voor jong als oud.

Het park – dat qua organisatie wat pretparkvibes heeft – bevindt zich in Rønnede, in het zuiden van Seeland. Wij maakten er een daguitstap van met als vertrekpunt Camp Møns Klint op het eiland Møn. Wij kwamen vooral voor de Skovtårn of Forest Tower, die ik in mijn reisvoorbereidingen al een paar keer tegen was gekomen. De verschillende hoogteparcours – het is het grootste klimpark van Denemarken – hebben wij niet gedaan, al lijkt het ons wel leuk om hiervoor (en voor de glamping) in de toekomst nog eens terug te keren.

Skovtårn / Forest Tower / Bostoren

Een ticketje voor de Forest Tower kopen we in het winkeltje aan de parking en is best prijzig. Wij betaalden 150 DKK per persoon (ongeveer €20/pp) voor de toegang tot het pad en de toren. En dan nog eens 65 DKK (ongeveer €8,5) voor de parking en de algemene toegang tot het park. Actuele prijzen vind je hier. Je kaartje scan je aan het begin van het eenrichtingswandelpad en 1,5 kilometer later nog eens om de toren te beklimmen. Over de hele lengte van de rondwandeling (+/- 3 kilometer) loop je over een prachtig aangelegd vlonderpad door het bos, waardoor het ook toegankelijk is met een rolstoel of kinderwagen. Om de 100 meter staat de afgelegde afstand aangegeven. Onderweg passeer je langs en onder de verschillende hoogteparcours. Naast het pad wandelen is uit respect voor de natuur niet toegestaan en er wordt vanzelfsprekend ook gevraagd om geen afval achter te laten.

vlonderpad Camp Adventure

Ook de bostoren is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens aangezien je niet langs trappen naar boven klimt, maar wel langs een hellend vlak dat in een spiraalvorm van 12 cirkels rond 3 jonge beukenbomen naar boven loopt. De fotogenieke toren heeft de vorm van een zandloper en is gemaakt van staal. Hij staat er nog maar van 2019 en heeft verschillende architectuurprijzen gewonnen. De bostoren is met z’n 45 meter hoogte één van de hoogste uitkijktorens van Denemarken. Bovenaan heb je een cirkelvormig wandelpad waardoor je een 360°-panorama kan bewonderen. Je staat hier op 140 meter boven de zeespiegel en een eindje boven de toppen van de bomen. Op een heldere dag kan je van hierboven Kopenhagen en zelfs Malmö zien.

Forest Tower

Glamping

Nadat je van het uitzicht hebt genoten wandel je via hetzelfde pad terug naar beneden en vervolg je de wandeling opnieuw over een vlonderpad in het bos. Naar het einde van het pad toe, passeer je de glampingzone die bestaat uit enkele supertoffe yurts. Jaren terug sliepen we ooit al eens in een yurt in Noorwegen. Dat was een toffe ervaring. Wie weet komen we wel eens terug naar Denemarken om te overnachten in een yurt van Camp Adventure en zo de mogelijkheid te krijgen om de bostoren te bezoeken bij en na zonsondergang.

Bloemenveld

Van juli tot september kan je ook een kijkje nemen op het grootste bloemenveld van Noord-Europa. Je vindt er zonnebloemen, korenbloemen, goudsbloemen, klaprozen, cosmea, phacelia … en nog zoveel meer. De uitgestrekte, kleurrijke bloemenzee is een streling voor het oog en een paradijs voor wie graag bloemenfoto’s neemt. Toegang tot het het bloemenveld krijg je met je parkeerticket en tegen betaling kan je hier trouwens ook je eigen boeketje plukken.

bloemenveld Camp Adventure

Ben jij al eens in Camp Adventure geweest of zou je er graag eens naartoe gaan?

Dit artikel bevat geen gesponsorde content en is volledig gebaseerd op eigen ervaringen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *