Wandelen in de Bourgoyen-Ossemeersen

Doel: meer bewegen

Meer bewegen: het staat bij velen op hun lijstje met goede voornemens. En dat is bij mij niet anders. Toen ik vorige maand dan ook dat advies kreeg van de dokter, besloot ik dat het hoog tijd was om de daad bij het woord te voeren. En toeval of niet, ik zag op Facebook passeren dat PinkRibbon in mei de Roze Mars organiseert. Om mezelf net dat duwtje in de rug te geven, besloot ik me in te schrijven en zo 5 euro te doneren in de strijd tegen borstkanker. Daarnaast kocht ik me ook een Fitbit zodat ik alles goed kan bijhouden. Zie het als een extra stimulans! Goed, daar gaan we! Doel: minstens 30 minuten extra wandelen per dag Ć©n dagelijks 10.000 stappen zetten.

Mijn nieuwe doel heeft bovendien nog een leuke ‘bijwerking’. Deze uitdaging geeft me de kans om in ons eigen Belgenlandje al wandelend nieuwe plekken te gaan ontdekken. Op deze manier merk ik dat ik ook m’n eigen land steeds meer ga waarderen. Eerste nieuwe plek: Bourgoyen-Ossemeersen.

Bourgoyen-Ossemeersen Bourgoyen-Ossemeersen Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen: de Leievallei op haar mooist

Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is een groene oase aan de rand van stad Gent en is zo’n 220 hectare groot. Het natuurgebied bestaat uit vochtige graslanden – de meersen – en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Vele vogels hebben hier namelijk hun broedplaats of komen hier overwinteren. De toegang tot het gebied is gratis en je kan kiezen uit een paar wandelingen. Naast de gewone wandelingen is er ook een blotevoetenpad. Wij namen het Bourgoyenpad, een wandeling van 5,5 kilometer die je doorheen het hele reservaat en een stukje langs de Leie brengt. Ik heb er zelf enorm van genoten en kom hier zeker nog eens terug om met mijn camera op pad te gaan.

Nog steeds niet overtuigd om dit stukje Gentse natuur te komen bewonderen? Misschien kunnen de onderstaande foto’s je wel overhalen! šŸ˜‰

spotvogel
Een spotvogel

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

steltkluut
Een steltkluut
blauwborst
Een blauwborst

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Canadese ganzen
Canadese ganzen
blauwe reiger
Een blauwe reiger

Bourgoyen-Ossemeersen

Leie
de Leie

Ging jij al eens wandelen in het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen?

2 thoughts on “Wandelen in de Bourgoyen-Ossemeersen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *