Best of 2016

Hallo lieve lezers!

Het is alweer lang geleden dat ik jullie nog eens verrast heb met wat nieuw leesvoer, maar ik kan het jaar 2016 nu toch niet afsluiten zonder nog iets van me te laten horen?

Daarom heb ik voor jullie een kort overzichtje klaar: hoe was mijn 2016 en wat verwacht ik van 2017? Lees maar even mee.

3 populairste artikels

Ik postte afgelopen jaar 14 blogberichtjes (afschuwelijk weinig eigenlijk, maar goed, daar gaan we het hier nu niet over hebben). Natuurlijk zijn er tussen die berichtjes enkele artikels die vaker gelezen werden dan andere en ik vond dat dit wel eens een vermelding waard was:

1 – Accomodatie | Slapen in een honingraat

Het artikel over mijn testweekend in de Camping Bee was veruit het meest gelezen en meest gedeelde artikel dit jaar. Ik mocht deze fantastisch leuke accomodatie gaan uittesten voor Pasar. Mijn beoordeling verscheen in het Pasar-magazine en onze foto komt in de brochure van de Camping Bee, wat een ervaring! *vreugdesprongetje* Ik kan dit weekendje dan ook zeker aanduiden als één van mijn hoogtepunten in 2016.

Camping Bee

2 – 3 x wandelen in de Dolomieten

Het tweede meest gelezen artikel ging over 3 prachtige wandeltochten in de Dolomieten. Echte aanraders trouwens als je ooit eens deze streek bezoekt! Je komt zo echt op adembenemende plaatsen! Vraag maar aan Marcella, ook zij deed de wandeling rond de Tre Cime tijdens haar reis naar de Dolomieten en ze vond het fantastisch!

Tre Cime

3 – Cityhoppen in Duitsland

Het derde blogbericht dat toch wel heel wat lezers aantrok, was dat over enkele stedentripjes in Duitsland. Baden-Baden, Karlsruhe en Heidelberg: stuk voor stuk zijn het prachtige stadjes die eigenlijk nog niet zo ver liggen van ons Belgenlandje! Perfect om er eens een weekje tussenuit te gaan!

DSC09944

3 minst gelezen artikels

Zoals op elke blog zijn er natuurlijk ook artikels die minder vaak gelezen worden. Ook deze artikels mogen wel eens in de kijker geplaatst worden, want ze zijn daarom niet minder interessant.

1 – 3 highlights in Noorwegen

Naast een verslag over onze roadtrip door Noorwegen en wat praktische informatie, zette ik ook mijn 3 hoogtepunten van de reis op een rijtje. Die hoogtepunten zijn zeker een bezoekje waard als je beslist om naar Noorwegen te gaan, dus vergeet zeker het artikeltje niet te lezen.

Olden

2 – 4 x zien in Padua

Ah, Padova, de stad waar ik 5 maanden verbleven heb en waar ik deze zomer even terug was. Onmogelijk om deze prachtige Italiaanse stad te vergeten op mijn blog, maar blijkbaar nog steeds niet zo populair? Vergeet het drukke Venetië, in dit artikel geef ik je 4 goede redenen om mijn tweede thuisstad ook eens een bezoekje te brengen!

Prato della Valle

3 – Sneeuwpret in de Vogezen

Sneeuw, ik vrees dat we ook deze winter weinig sneeuw zullen zien in België. Heb je geen zin om helemaal naar de Alpen of de Pyreneeën te trekken voor sneeuw, dan kan je misschien naar de Vogezen gaan. De bergen zijn hier niet zo spectaculair als in de ‘echte bergen’, maar dat is ook helemaal niet nodig!

La Bresse

3 populairste instagramfoto’s

Ik ben fan van Instagram, ook al plaats ik er zelf niet zo heel regelmatig foto’s op. Ik heb zo mijn momenten. Ik vind het echt een leuk platform om reisfoto’s op te delen en zo leer ik zelf veel nieuwe en mooie reisbestemmingen kennen. Afgelopen jaar postte ik zelf ook een aantal foto’s en hieronder staan de 3 foto’s die het meeste ‘likes’ kregen.

1 – Prachtige zonsondergang in Sardinië

Het verbaast me eigenlijk niet dat deze foto het populairst was. Wie houdt er nu niet van zonsondergangen? Enkele jaren terug kon ik in Sardinië dit prachtexemplaar fotograferen en ik moet toegeven, het is een foto waar ik toch wel trots op ben! Magisch en adembenemend tegelijk! Hopelijk mag ik in 2017 nog veel mooie zonsondergangen meemaken!

2 – Bergpassen in Noorwegen

Onze road trip door Noorwegen bracht ons langs meerdere adembenemende locaties. Op deze foto zie je er één van. Tijdens onze rit langs de Aurlandsfjellet (nationaal toeristische route) kwamen we terecht in een prachtig berglandschap. Dit kleine meertje met smeltwater lag vlak naast een stopplaats en het plaatje was de koude tijdens het uitstappen zeker waard.

3 – Brandenburger Tor by night

In september maakten we nog een citytrip naar Berlijn als afsluiter van de vakantie. Een bezoekje aan de Brandenburger Tor mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik vind ‘m persoonlijk nog indrukwekkender als het donker is zoals op de foto, dan is hij mooi verlicht en valt hij goed op tussen de gebouwen.

3 persoonlijke hoogtepunten

Mijn drie persoonlijke hoogtepunten van het jaar 2016 mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik zet ze hier even op een rijtje:

1 – Masterdiploma

Ik heb dit jaar mijn diploma van ‘Master in het Vertalen Frans-Italiaans’ behaald als enige in de opleiding met grootste onderscheiding. Gewoonlijk ben ik heel bescheiden, maar hier ben ik stiekem toch wel trots op!

proclamatie

2 – Bezoek aan Padova

Ik ben deze zomer teruggegaan naar Padova, de Italiaanse stad waar ik twee jaar geleden op Erasmus ben geweest. Het was echt zo tof om daar terug te zijn, al die herinneringen! Ik verbleef er bij een Italiaanse vriendin en haar ouders. Het echte doel van mijn bezoek aan Padova was eigenlijk niet om de stad terug te zien, maar om de ‘laurea’ van mijn vriendin bij te wonen! Het was fantastisch om zo’n moment te mogen meemaken!

p1130368

3 – Quality time in Camping Bee

Zoals ik eerder al vertelde, was het testweekend in de Camping Bee echt één van mijn hoogtepunten dit jaar. Niet alleen het testen, maar ook gewoon de quality time die ik had met mijn lieve mama was fantastisch. Ik heb er heel erg goede herinneringen aan. Het is een weekendje dat ik nooit meer zal vergeten!

Camping Bee

3 doelen voor het nieuwe jaar

Na een terugblik op 2016, kijk ik natuurlijk ook even vooruit naar 2017. Wat zijn mijn belangrijkste doelen?

1 – Diploma SLO

Ik ben in 2016 met een nieuwe opleiding begonnen: de specifieke lerarenopleiding. Deze opleiding duurt één jaar (en is zwaarder dan ik dacht) en ik hoop dus in 2017 mijn diploma van leerkracht te behalen!

2 – Rijbewijs

Ik ben 22 en ik heb nog steeds geen rijbewijs. Ik begin toch een beetje te verlangen naar die vrijheid, dus ik zou er het komende jaar toch ook eens werk van moeten maken om mijn rijbewijs te halen.

3 – Reizen

Zoals elke persoon die gepassioneerd is door reizen, wil ik ook het komende jaar enkele mooie reizen maken. Ik wil onder andere op bezoek gaan bij twee vriendinnen, de ene in Firenze en de andere in Genève, reden te meer om enkele citytrips te plannen in 2017!

3 goede voornemens

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook enkele goede voornemens, die ik het komende jaar hopelijk wel kan waarmaken! Ik ga alvast mijn best doen om aan de volgende puntjes te werken:

1 – Bloggen

Met stip op één: meer en regelmatiger bloggen! Want ik moet toegeven dat ik jullie toch wel een beetje in de steek gelaten heb de laatste maanden en daar wil ik in 2017 graag verandering in brengen.

2 – Bewegen

Natuurlijk wil ook ik, zoals veel mensen, meer bewegen dit jaar. Afgelopen maanden ben ik al enkele kilootjes afgevallen (mocht wel eens), maar dat kwam eerder door de stress. Ik wil niet echt bewegen om af te vallen, maar gewoon om meer energie te krijgen, want ik loop de laatste tijd nogal moe. Laten we hopen dat ik de tijd vind om aan dit voornemen te werken! 😉

3 – Tijd voor leuke dingen

Ik wil bovendien ook tijd maken om leuke dingen te doen: gezellige avondjes met vrienden, eens gaan shoppen, een weekendje weg, knutselen, boeken lezen, bloggen … Ik wil echt meer tijd spenderen aan dingen die ik echt leuk vind, maar ik wil natuurlijk ook mijn diploma halen, dus ik zal een goed evenwicht moeten vinden. Meestal schuif ik de leuke dingen wat aan de kant om volledig voor mijn studies te gaan, wat natuurlijk niet erg is, maar ik mis die leuke dingen enorm!

Ziezo, nu weten jullie een beetje hoe het afgelopen jaar is geweest en wat ik allemaal wil bereiken in het komende jaar. Ik wens jullie allemaal een spetterend 2017 vol mooie reizen en ik hoop natuurlijk dat ik jullie hier het komende jaar terug mag verwelkomen!

nieuwjaar2017

Wat zijn jouw plannen en voornemens voor het nieuwe jaar?

eindgroet

6 thoughts on “Best of 2016

  1. Muizemieke, dit is weer een super blogbericht. Ik hoop voor jou dat je al je voornemens kan waar maken. Ik hoop ook stiekem op nog zo’n weekendje quality time. Love you. Dikke kus. Mamsie <3

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *