5 redenen om te gaan lenteskiën in de Franse bergen

Hoi hoi!

Hier ben ik terug! Het is alweer veel te lang stil geweest op deze blog! Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen!

De paasvakantie is alweer voor een groot deel voorbij, wat vliegt de tijd! (Ik weet het, ik val steeds in herhaling, maar het is toch waar, of niet?)

Ik hoop dat jullie het deze lente al een beetje naar jullie zin hebben gehad, ik wel in ieder geval! Ik heb genoten van een heerlijk lentezonnetje in Italië tijdens de laatstejaarsreis die ik mee mocht begeleiden. Het was echt een fantastische ervaring, maar later meer hierover. Dit berichtje is er namelijk niet om jullie te vertellen over die rondreis. Zoals jullie het wel al kunnen afleiden uit de titel, gaat dit artikel over iets helemaal anders: lenteskiën in de Franse bergen!

Laten we eerlijk zijn: nu het voorjaarszonnetje eindelijk doorbreekt is wintersport waarschijnlijk niet het eerste dat in je hoofd opkomt (bij mij ook niet hoor, geloof me). Maar stel je voor: je skiet van de berg af in zalig zachte sneeuw met een stralende zon die zorgt voor een heerlijke temperatuur. Klinkt verleidelijk, niet? De lente is dan ook het ideale seizoen voor iedereen die houdt van een ontspannen en zonnige vakantie in de sneeuw!

Heb je zin om er nog even tussenuit te knijpen met Pasen?  In de Franse skigebieden kun je nog tot eind april skiën. Maar wat maakt lenteskiën nu zo speciaal en waarom raak ik, als niet-skiër, er ook zo enthousiast door? Hier zijn de 5 redenen. Haal die ski’s maar van onder het stof en reis af naar het land van croissants, wijn en sneeuwovergoten pistes: la douce France!

1 – Een stralende zon

Bij de woorden ‘winter’ en ‘sneeuw’, denk je gegarandeerd ook aan ‘koud’ en ‘bibberen’. Maar in de lente is het gedaan met de extreme koude en mag je die dikke extra trui langs de kant laten liggen. De zon zorgt nu namelijk voor een heel aangename temperatuur. Soms kan je zelfs gewoon in je t-shirt de berg af skiën. Ik zou het wel weten, hoor! Zorg wel dat je je zonnecrème niet vergeet, want van al die zon en de weerkaatsing op de sneeuw kan je snel verbranden! Opletten geblazen!

2 – Hero snow

Ik had zelf nooit eerder van deze term gehoord, maar de skiërs onder ons kennen het waarschijnlijk wel! Hero snow is sneeuw die er perfect bijligt. Zo zacht als wol, waar je doorgaat alsof het boter is. Je kan er zo goed op skiën dat je je al snel een echte held waant. Ben je bang om te vallen? Geen nood, de zachte sneeuw vangt je val zonder problemen op. En dankzij het mooie weer zijn de meeste pistes geopend en heb je dus genoeg mogelijkheden om van de berg te zoeven!

3 – Non-stop adrenaline

Genoeg van al dat skiën? Of ben je, zoals ik, niet echt een skiliefhebber? Dan zijn er natuurlijk ook nog tal van andere mogelijkheden. Waag je kans en rijd eens met een sneeuwscooter. Of wat dacht je van paragliding? Voor de avonturiers zijn er ook genoeg andere activiteiten die je adrenaline-niveau naar ongekende hoogtes zullen brengen.

4 – Ervaar de unieke natuur

Natuurlijk is niet iedereen even avontuurlijk  en steeds op zoek naar adrenalinekicks. Geniet je liever van de prachtige natuur op een rustige manier? Trek dan je beste sneeuwschoenen aan en maak een wandeling langs de frisgeurende dennenbomen en spot zoveel mogelijk bergdieren! De Franse bergen staan garant voor prachtige Instagram-plaatjes. Ik ben alvast grote fan!

5 – Welverdiende rust aan voordelige prijzen

Gedaan met extreem lang aanschuiven aan de skilift en de absurde prijzen. Skiën in de lente is rustiger en goedkoper. De meeste mensen boeken hun vakantie voor februari waardoor er in de lente meer keuze is in accomodaties én de winkels houden een uitverkoop. Verleidelijk, niet? Tijdens het lenteskiën ga je gewoon rustig te berg af met minder kans op vervelende botsingen en geniet je volop van een deugddoende vakantie.

Ik ben alvast overtuigd! Deze lente is er misschien geen tijd meer voor een weekje naar de Franse bergen, maar wie weet vind je me er volgende jaar wel!

Twijfel je nog of zoek je nog extra informatie? Bekijk dan even de website van France Montagnes. Daar vind je alle nodige informatie over skigebieden in Frankrijk. En voor wie op zoek is naar nog meer inspiratie kan terecht op de site France.fr. Laat je verleiden om het voorjaar op de pistes te spenderen. Avontuur, adrenaline én unieke verhalen verzekerd!

Dit is een gesponsorde blogpost.

4 thoughts on “5 redenen om te gaan lenteskiën in de Franse bergen

  1. Skiën in je hemdje, dat zier er wel heel erg fijn uit! Ik kan me voorstellen dat het in de lente echt een stuk aangenamer is dan in de winter. Misschien moet ik als kou-hater toch eens in de lente naar een wintersportbestemming gaan, want ik vind die winterse landschappen wel echt heel erg mooi!

    1. Ja hé, ik vind het ook zo verleidelijk! 😉 Ik ben ook niet echt een fan van de koude, maar die besneeuwde landschappen zijn inderdaad echt wondermooi!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *