Sneeuwpret in de Vogezen

Hallo allemaal!

Ik ben ein-de-lijk terug van weggeweest! Sorry voor de lange pauze, maar mijn examens gingen even voor en met succes, want ik ben voor alles geslaagd, joepie! Op naar het volgende semester en natuurlijk naar heel wat nieuwe blogberichtjes! Vandaag nog geen maandag mijmerdag, maar wel een verslagje van de eerste reis van het jaar.

Vogezen

We spendeerden onze vakantie vorige week in La Bresse-Hohneck, een skigebied in de Vogezen. Niet te ver, perfect voor onze eerste trip met de camper naar de sneeuw! Bij het woordje ‘skigebied’ denken jullie waarschijnlijk meteen dat we zijn gaan skiën, maar dan moet ik jullie toch teleurstellen. Skiën/snowboarden is niet echt aan ons besteed, sleeën daarentegen vinden we wel heel erg leuk, maar de sleepiste was niet echt spectaculair (voor kleine kindjes was het perfect, maar voor jongeren/volwassenen mocht het toch iets meer zijn). Er was wel een heel toffe ‘roetsjbaan’ , de Schlitte Mountain, waarbij je met een soort van slee op rails een stukje langs de helling kon zoeven en dat voor een heel redelijke prijs!

Schlitte Mountain

Vogezen

We maakten enkele wandelingen door het prachtige landschap en wat voelde het goed om terug buiten te zijn in de natuur! Heerlijk gewoon! Oké, ik moet toegeven, we zijn een paar keer goed natgeregend, maar gelukkig was er op onze camping een droogruimte waar we onze jassen, schoenen, skibroeken enzovoort konden ophangen om te laten drogen. Die kamer is heel goed van pas gekomen! De regen zorgde er jammer genoeg wel voor dat de sneeuw stilletjes aan begon te smelten en je kon al snel de groene en bruine plekken zien op de skipistes… Maar op het einde van onze reis is het eindelijk toch goed beginnen sneeuwen. De hele omgeving werd bedekt met een wit donslaagje en dat zorgde toch wel voor een magische sfeer! We maakten van de gelegenheid gebruik om een sneeuwman te maken, een sneeuwballengevecht te houden, sneeuwengeltjes te maken en een iglo te bouwen (of toch een deel daarvan, want hij is niet af geraakt, maar voor onze eerste keer was het toch zeker een geslaagde poging!).

Sneeuwpret

Sneeuwengel

Het was echt genieten van het buiten zijn, de sneeuwpret en het winterse landschap. De batterijen zijn weer opgeladen en we kunnen er weer eventjes tegenaan!

Tot de volgende!

eindgroet

Voor meer foto’s kan je onderaan dit bericht terecht of op het fotohoekje!

Ben jij deze winter naar de sneeuw geweest of hou je liever van een warme winterzonbestemming!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogberichtjes? Dan kan je me volgen op Bloglovin’, Facebook en/of Instagram.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Sneeuwpret in de Vogezen”]

3 thoughts on “Sneeuwpret in de Vogezen

  1. Super mooie foto’s en heel leuk om je ervaring te lezen! Ik ben in La Bresse opgegroeid en ga geregeld terug. Ik vind het altijd zo leuk om de ervaringen te lezen van mensen die er ook zijn geweest 🙂 Jullie hebben wel een van de koudste maanden uitgezocht om met de camper op pad te gaan maar zo te zien hebben jullie een prima tijd gehad. Met een laagje sneeuw is de omgeving des te mooier maar het groene van dit gebied in de overige seizoenen is ook fantastisch mooi.

    1. Hoi Stéphanie,

      Bedankt voor je reactie! 🙂 Wat leuk dat je bent opgegroeid in La Bresse! Het lijkt me inderdaad een prachtige regio om ook in andere seizoenen eens te gaan ontdekken. Koud was het zeker wel tijdens ons reisje, maar dat laagje sneeuw maakte echt magisch.

      Groetjes.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *