Maandag Mijmerdag #8

Het is weer maandag en dus tijd voor de eerste Maandag Mijmerdag van 2016! Vandaag gaat de Maandag Mijmerdag over enkele stedentrips in Zuid-Europa. Waar ben ik geweest en waar wil ik nog naartoe? Je leest het hier!

Op de bucketlist

*Portugal: rondkuieren in Lissabon

Lissabon is een stad waar ik eigenlijk heel weinig over weet, ik kende alleen de foto’s met de typische gele tram. Maar Lissabon is zoveel meer dan die gele tram en lijkt me echt de moeite waard om te gaan ontdekken. Enkele vriendinnen van me zijn niet zo lang geleden naar Lissabon geweest en dankzij hun verhalen ben ik er nog meer van overtuigd dat ik deze stad zeker eens moet bezoeken in mijn leven. Niet te duur, leuke restaurantjes, heerlijk eten, mooie en kleurrijke gebouwen, een zomers klimaat… Ja hoor, je zou het me geen twee keer moeten vragen!

Lissabon
bron: Visit Lisboa

*Spanje: genieten van natuur en moderne architectuur in Valencia

Marcella ging onlangs naar Valencia en ik keek op voorhand al enorm uit naar de verslagen van haar stedentrip, want Valencia staat al heel lang op mijn bucketlist! Ik geef toe dat ik niet zo’n grote Spanje-fan ben, maar een tripje naar Valencia zie ik echt wel zitten. Het lijkt me zo’n leuke stad en Marcella’s foto’s en verhalen bevestigden dat volledig! Vooral de moderne gebouwen van het Ciutat de les Arts i les Ciències van architect Calatrava spreken me enorm aan en natuurlijk ook het park Jardín del Turia!

Valencia
bron: Wikipedia

Even terugblikken

Italië: dwalen door de kleine straatjes in Venetië

Venetië, ik ben er al enkele keren geweest. Van de eerste keer herinner ik me bijna niets, ik was toen nog klein, maar de foto’s blijven me wel bij: duiven eten geven op Piazza San Marco, poseren voor de Ponte dei Sospiri… Het tweede bezoek was tijdens de Italië-reis in het laatste jaar van de middelbare school. Ik bracht Venetië een derde bezoek nadat we mijn valiezen hadden gedropt op mijn kot in Padua, waar ik gedurende mijn Erasmus zou verblijven. We combineerden die trip met een bezoek aan Venetië en enkele dagen aan het Gardameer. Het weer zat toen heel erg mee en het was echt genieten, de ene dag deden we Venetië en de andere dag brachten we een bezoekje aan de eilandjes Murano en Burano! Ook tijdens mijn Erasmus gingen we met een groepje vrienden naar de kleurrijke eilandjes en ben ik nog een keertje naar Venetië gegaan (dat moet je gewoon doen als het maar een half uurtje met de trein is) en dat helemaal alleen, ik vond het zalig! Ik vind Venetië echt een leuke en gezellige stad, maar jammer genoeg komen er heel erg veel toeristen op af, waardoor het vaak gewoon té druk wordt en je tegen iedereen aanloopt. Wat ik dan zo leuk vind aan deze stad is dat er geen auto’s mogen komen en dat ik gewoon door de straatjes kan ronddwalen. Fantastisch toch? Wie weet wijd ik nog wel eens een volledige blogpost aan deze toffe stad en haar eilandjes.

Venetie

Welke stedentrips staan bij jou op je verlanglijstje?

eindgroet

 

Als je wil, mag je me altijd volgen op Facebook, Instagram of Bloglovin’ en blijf zo op de hoogte van nieuwe berichten!

6 thoughts on “Maandag Mijmerdag #8

  1. Dat heb je weer goed gedaan. Ik wil wel eens met je samen naar Lissabon. Wie weet eens met ons tweetjes???? Ik kijk al uit naar de volgende mijmerdag. Liefs. Mamsie

  2. Leuk dat je Valencia hebt genoemd, met een verwijzing naar mijn site! Ik vind het echt een toffe stad, absoluut een aanrader! Ik wil zelf Lissabon ontzettend graag eens zien. Ben sowieso nog niet in Portugal geweest. Zou er het liefst rondreizen, en veel van de ruige kust zijn. Lijkt me top!

  3. Valencia vond ik ook een ontdekking! Maar klassiekers zoals Londen en Rome blijven ook altijd verrassen. En Berlijn is dan weer iets aparts. Ik kijk ook uit naar Stockholm waar ik in het najaar voor ‘t eerst naartoe ga! Er zijn nog zoveel leuke steden en plekken te ontdekken! Zalig!

    1. Rome en Berlijn staan inderdaad ook tussen mijn favorieten en Stockholm wil ik ook heel graag eens gaan bezoeken! Je hebt helemaal gelijk, de wereld is zo groot, er valt gewoon nog zoveel leuks en moois te ontdekken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *