Maandag Mijmerdag #9

Hoi hoi!

Jullie hebben waarschijnlijk al gemerkt dat het de laatste tijd een beetje stil is op mijn blog. Wel, het zit namelijk zo dat ik dit jaar – als alles goed loopt – afstudeer in mijn Master Vertalen en dat wil natuurlijk zeggen dat er een masterproef moet worden geschreven (in het Italiaans zelfs!). Daarnaast heb ik ondertussen ook nog steeds les waarbij de taken en voorbereidingen blijven komen! Ik weet dat ik veel tijd spendeer aan mijn werk voor school en dat komt omdat ik er ook altijd het beste uit wil halen (ja, ik weet het, noem me gerust een ‘strever’). Jammer genoeg vind ik dan vaak de tijd niet meer om een artikel te schrijven voor deze blog, wat ik heel erg jammer vind. Ik zou eigenlijk dolgraag meer aan deze blog werken, meer artikels schrijven en op pad gaan met mijn camera zowel dichtbij als verder weg, maar als ik dit jaar in schoonheid wil eindigen, dan moet ik daar wel wat voor opofferen. En dat is net zo moeilijk: de dingen aan de kant schuiven die me zoveel plezier brengen, maar die spijtig genoeg nogal tijdrovend zijn… Ik kan jullie dus niet beloven wanneer ik precies een volgend bericht zal posten op deze blog – deze week, volgende week of binnen een maand? – het hangt allemaal af van hoe ver ik sta met mijn schoolwerk en of ik even een moment gevonden heb waarin ik mijn verhalen kan neerpennen. Wat ik jullie wél kan beloven is dat ik jullie echt nog heel veel te vertellen heb en dat die verhalen ook echt zullen komen, alleen wat later dan gehoopt.

Ondanks het lenteweertje hier in België, zou ik nu veel liever ergens relaxen op een paradijselijk eiland, met parelwitte stranden, ruige kuststroken, een azuurblauwe, kristalheldere zee en een heerlijk warm zonnetje op mijn snoet. En dat is nu net waar deze maandag mijmerdag over gaat! Droom je even met me mee?

Op de bucketlist

*Eilandstaat Malta

Malta, die kleine eilandstaat in de Middellandse Zee die door velen over het hoofd gezien wordt, staat bij mij toch wel redelijk hoog op mijn verlanglijstje. Niet alleen omwille van het azuurblauwe water en de prachtige rotskusten, maar ook de hoofdstad Valletta spreekt me wel aan. Wist je trouwens dat Malta niet uit één, maar uit drie eilanden bestaat? En dan heb je nog enkele kleine onbewoonde eilandjes die er ook deel van uitmaken, leuk hé! Het grootste eiland is Malta en daar ligt ook de hoofdstad Valletta, maar daarnaast heb je ook nog Gozo en Comino, die me ook zeker een bezoekje waard lijken. De eilandengroep heeft een rijke geschiedenis en ik denk dat je dat ook wel merkt aan alle restanten die je er nog kan vinden. Maar persoonlijk spreekt Malta me niet zozeer aan omwille van de geschiedenis (musea zijn dan ook niet echt aan mij besteed, heel af en toe eentje, maar daar blijft het bij). De kust daarentegen is, zoals ik al zei, wel echt één van de redenen waarom ik Malta wil bezoeken. Je zal het nog wel merken, ik hou enorm van de zee, ik voel me er altijd goed, met die frisse zeebries in mijn haren en het ruisen van de golven, heerlijk toch? Waar ik dan weer niet van hou is een hele dag op het strand liggen niksen, no way, ik wil wel echt iets gezien hebben, dus maak ik liever een paar mooie wandelingen. Of een boottochtje, dat zie ik ook wel zitten! Een van de plaatsen die ik heel graag eens wil zien in Malta (of beter op het eiland Gozo), is het ‘Azure Window’ (of Blauwe Oog), het is een natuurlijke boog die door erosie in de rotsen werd gevormd. Het blijft me verbazen hoe de natuur zo’n adembenemend mooie dingen kan maken.

Valletta
Valletta – bron: Wikipedia
Azure Window Malta
The Azure Window – bron: Facebookpagina Visit Malta

*Griekenland – het Ionische eiland Korfoe

Onlangs kreeg ik een nieuw exemplaar van In Viaggio in de bus, dat is een Italiaans tijdschrift over reizen waar ik al een hele tijd op geabonneerd ben. Deze keer ging het over de Griekse eilanden en ik kon het gewoon niet laten er hier eentje te vermelden. Met veel oh’s, ah’s en wauw’s bladerde ik door het magazine. Ik wou dat ik nu onmiddellijk in het vliegtuig kon stappen om naar één van die prachtige eilanden te vertrekken! Het eiland waar ik het hier even met jullie over wil hebben is Korfoe (of Corfu, zoals je wilt), maar geloof me, ook de andere Griekse eilanden hebben een plaatsje op mijn bucketlist. Zou het niet gewoon fantastisch zijn om te gaan eilandhoppen van het ene naar het andere Griekse eiland? Korfoe ligt voor de kust van Albanië en Griekenland en is één van de grootste Ionische eilanden. Als ik de foto’s zo zie, dan kan ik alleen maar besluiten dat het een waar paradijs is. Ruige kusten met idyllische baaitjes en strandjes, schattige dorpjes, een bergachtig binnenland en natuurlijk dat prachtige turquoise water! Wist je trouwens dat keizerin Sissi hier een zomerverblijf had? En gelijk had ze! Ik zou het ook wel weten, moest ik haar zijn.

Korfoe
Bron: Wikipedia

Even terugblikken

Italië – de Golfo di Orosei in Sardinië

Eén van de paradijsjes waar ik wel al geweest ben is het mooie Sardinië. Ook dit eiland heeft een prachtige kust. Eén van de dingen die me het meeste is bijgebleven was onze boottocht langs de Golfo di Orosei. We huurden een bootje om de kust te verkennen, maar dat ging eigenlijk niet van een leien dakje. De avond ervoor was het heel hard beginnen waaien en de zee was te onrustig om toeristen te laten vertrekken met een bootje, dus moesten we wachten tot de zee gekalmeerd was. Na een hele tijd wachten in het schattige dorpje Cala Gonone, mochten we uiteindelijk toch vertrekken, wat een opluchting! Bovendien is het tochtje zeker het wachten waard geweest! De Golfo di Orosei heeft een heel rotsachtige, zeg maar bijna bergachtige, kust met hier en daar een baaitje of een prachtig strandje dat je alleen maar per boot of na een hele lange wandeling kan bereiken. Daarnaast heb je er ook verschillende grotten. Het is echt de moeite waard om deze kustlijn ook eens vanaf het water te bekijken, je krijgt ineens een heel ander beeld. We vaarden eerst naar het meest zuidelijke punt en zouden dan langzaam terugkeren. Het meest zuidelijke punt was Cala Goloritzè, we lieten ons anker zakken en verorberden onze lunch met dat prachtige uitzicht. Daarna sprongen mijn broer en ik eventjes in dat kristalheldere water om een beetje af te koelen, want wat was het warm! Ik zweer het je, ik heb nog nooit in zo’n helderblauw zeewater gezwommen, net een zwembad! Daarna vertrokken we terug en legden we aan bij het strandje van Cala Luna, dat bekend staat om zijn grotten. Ik raad echt iedereen aan om eens een boottochtje te doen langs deze Golfo, het is wondermooi en meer nog, je hebt er niet eens een vaarbewijs voor nodig!

Sardinië

Hopelijk heb ik jullie even doen wegdromen naar deze mooie bestemmingen en hebben jullie er weer wat inspiratie bij!

Tot de volgende!

eindgroet

Heb je deze bestemmingen al bezocht of heb je nog tips voor op mijn verlanglijstje? Laat het me dan zeker weten!

8 thoughts on “Maandag Mijmerdag #9

  1. Helaas is er nu geen tijd om je valies te maken he. Masterproef, masterproef en nog eens masterproef. Maar weet dat al het harde werk beloond zal worden. Hou vol ! Liefs mamsie. 🙂

  2. Niks mis met even wegdromen tijdens je meesterproef. Zolang je maar vooruitgang blijft boeken 😉

    Van de plekjes hierboven ken ik alleen Malta. Een heerlijk eiland om te wandelen, te genieten van kleine dorpjes én om te duiken naar oude wrakken.

    1. Dankjewel voor je reactie Rowan! 🙂 Wat leuk dat je al op Malta bent geweest! Ik hoor niets dan positiefs over het eiland, dus wil ik het ook echt eens zelf gaan ontdekken.

  3. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben én op Malta, én op Corfu én op Sardinië geweest, en toevallig staan zowel Malta als Griekenland (en misschien eerst zelfs ook nog Italië) op de planning voor de komende maanden… Allemaal mooie eilanden die je noemt inderdaad (met Sardinië absoluut aan kop!). Veel succes met je master Vertalen! (In een ver verleden heb ik Professioneel Vertalen als bijvak gedaan op de universiteit.)

    1. Wauw, wat gaaf dat je al deze eilanden al bezocht hebt en dat deze landen op je planning staan voor de komende maanden! Ik ben alvast benieuwd naar je blogberichtjes en foto’s. Leuk dat je ook een vak vertalen hebt gevolgd op de universiteit, ik vind het een toffe manier om met mijn favoriete talen bezig te zijn! Bedankt, Denise! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *