Best of 2018

Aan het eind van 2018 zet ik de traditie verder met een terugblik op het afgelopen (blog)jaar.

Zoals elk jaar had ook 2018 zijn ups en downs. Vooral het eerste deel van 2018 had heel veel te bieden op reisvlak. Het tweede deel had ik het dan persoonlijk wat moeilijker en was het vooral heel erg druk, waardoor er weinig tijd voor mezelf en voor reisjes overbleef. Ik weet het, zelfzorg is belangrijk, maar het is vaak niet één van mijn prioriteiten en laat dat meteen een goed voornemen zijn voor 2019: beter voor mezelf zorgen! Gelukkig zijn er wel veel dingen waar ik opnieuw enorm dankbaar voor ben!

3 populairste artikels

Op blogvlak was het dit jaar nog rustiger dan vorig jaar. Eigenlijk vind ik dat enorm jammer, maar het ontbrak me te vaak aan tijd en inspiratie. Misschien moet ik me dan maar eens voornemen om elke week een vast moment in te plannen om aan mijn blog te werken. Desondanks zag ik wel een mooie stijging in het aantal bezoekers en views op mijn blog! Bedankt allemaal!

Maar goed, wat waren nu de 3 blogposts die het meest gelezen werden in 2018?

1 – 3 x wandelen in de Dolomieten

Dit artikel schreef ik 2 jaar geleden, maar blijkbaar waren jullie dit jaar benieuwd naar de 3 prachtige wandelingen die ik een aantal jaar terug deed in de Dolomieten. En gelijk hebben jullie, ik zou ze zo opnieuw doen! Wat een schitterende streek!

Tre Cime

2 – On the road: 7 Nationaal Toeristische Routes in Noorwegen

Nog een artikel van 2016 dat het dit jaar heel erg goed deed, was dat over de Nationaal Toeristische Routes in Noorwegen. Noorwegen is echt een prachtig land en hoe kan je dat beter gaan ontdekken dan met een roadtrip langs de mooiste plaatsen?

Noorwegen

3 – Venetië: de mooiste uitkijkpunten

Ook het artikel dat ik dit jaar schreef over de uitkijkpunten in Venetië, deed het goed! Ik blijf overal op zoek gaan naar uitkijkpunten, ik vind het echt fantastisch om plaatsen van bovenaf te bekijken. Het was voor mij persoonlijk ook verrassend om te ontdekken dat er eigenlijk heel wat fijne uitkijkpunten zijn in Venetië.

Venetië

3 minst gelezen artikels

In dit lijstje vermeld ik dit keer niet de minst gelezen artikels ‘of all times’, maar beperk ik me tot de artikels die ik dit jaar schreef. Onder de 12 artikels die ik in 2018 postte, zijn er een aantal die niet zo vaak gelezen werden, maar volgens mij toch een bezoekje verdienen. Deze zet ik hier graag voor jullie op een rijtje!

1 – Magnifiek Marseille

Ik ontdekte dit jaar dat Marseille echt een fijne stad is! Het is er gezellig, er valt veel te beleven en te ontdekken en ook de omgeving is fantastisch! Hier kom ik zeker nog terug en misschien kan ik jullie met dit artikel ook overtuigen dat Marseille echt wel een bezoekje waard is!

Marseille

2 – 5 x genieten in en rond de Gorges du Verdon

Het is eigenlijk wel een beetje logisch dat dit artikel bij de minst gelezen artikels staat aangezien ik het pas enkele dagen geleden postte. Toch vond ik het wel de moeite om het in dit lijstje te vermelden, want die prachtige Gorges du Verdon verdienen echt jullie aandacht!

Gorges du Verdon

3 – Wandelen door de Calanques: van Port Miou naar En Vau

In de buurt van Marseille liggen de adembenemend mooie Calanques. Echt de moeite om te ontdekken per boot, maar ook de wandelaars onder ons kunnen hier hun hart ophalen. Wij wandelden van Port Miou naar de Calanque d’En Vau en weer terug. In dit artikel lees je hoe ik die wandeling beleefd heb!

Calanques

3 populairste Instagramfoto’s

Instagram blijft één van mijn favoriete sociale media en dus postte ik ook dit jaar heel wat foto’s. De 3 populairste foto’s vind je hieronder terug! Wil je weten wat mijn ‘best nine’ dit jaar waren? Neem dan zeker eens een kijkje op Instagram zelf!

1 – Lavendelvelden

Prachtige paarse lavendelvelden doen het goed op Instagram, dat is duidelijk! Deze foto van een lavendelveld in de buurt van Valensole en de Gorges du Verdon kreeg maar liefst 127 likes.

2 – Gorges du Verdon

Ook het helderblauwe water van de Gorges du Verdon is populair op Instagram en dat verwondert mij eigenlijk niet. De Gorges zijn echt adembenemend mooi en heel erg fotogeniek. Ik kan het dan ook niet laten om de twee Instagramposts over de Gorges hier te delen!

 

3 – Skyline Venetië

En dan ‘last but not least’, deze foto van de skyline in Venetië. Een foto waar ik toch wel een tikkeltje trots op was toen ik het resultaat zag!

 

2018 in reizen

Venetië

Het jaar begon al goed met een eerste reisje in de krokusvakantie. Ik ging samen met een aantal collega’s op citytrip naar Venetië! Het was echt een heel erg toffe week waarbij we veel nieuw plaatsjes hebben ontdekt en ons vooral kostelijk hebben geamuseerd! Bedankt lieve collega’s voor deze mooie ervaring!

Eindejaarsreis Italië

Ook dit jaar mocht ik weer als begeleider mee op eindejaarsreis naar Italië. We bezochten opnieuw Firenze, Rome, Pompei en de Vesuvius, Assisi en Venetië. Een vermoeiende reis van 10 dagen vol leuke ervaringen en mooie herinneringen.

Vaticaanstad

Genève

In mei ging ik dan weer op citytrip naar het Zwitserse Genève om een vriendin te gaan bezoeken en ontdekte ik wat de stad allemaal te bieden heeft! Het was voor mij trouwens de eerste keer dat ik helemaal alleen het vliegtuig nam en alleen op hotel verbleef. De eerste stap naar solo-reizen?

Genève

Rondje Zuid-Frankrijk

In juli deden we dan een rondje Zuid-Frankrijk! Eerst een weekje naar Marseille en de Calanques, en dan een week naar de Gorges du Verdon. Deze bestemmingen stonden al een hele tijd op mijn verlanglijstje en hebben mij ook echt kunnen bekoren! En ook op onze terugweg was het ‘reizen’ nog niet gedaan, we volgden namelijk een groot deel van de Route des Grandes Alpes. Want zoals ik al eens schreef: neem zo vaak als je kan de panoramaroute!

Kinderdijk

Na de zomervakantie was er jammer genoeg geen mogelijkheid meer om op reis te gaan. Mama bezeerde haar knie en ik had het enorm druk met lesvoorbereidingen en verbeterwerk. Omdat we het eigenlijk jammer vonden dat we niks meer hadden kunnen doen, maakten we afgelopen donderdag toch nog een daguitstapje naar het Nederlandse Kinderdijk. Een prachtig stukje Unesco Werelderfgoed dat ik eindelijk mocht gaan ontdekken!

Kinderdijk

Geluk zit in de kleine dingen

Herinner je je nog mijn voornemen van eind vorig jaar om een soort van positief dagboek bij te houden? Wel, het is meer een overzichtje geworden met de positieve noten van elke week. Soms had ik meer dan één pagina nodig om alles te kunnen noteren en andere weken moest ik dan weer eens goed nadenken, maar het leukste van al: ik heb het een volledig jaar volgehouden!! Mijn doel is nu om het boekje verder aan te vullen en ook in 2019 elke week de dingen waar ik dankbaar voor ben neer te schrijven, maar voor we daaraan beginnen laat ik jullie met deze greep uit de kleine dingen die mij gelukkig maakten graag even een kijkje nemen in mijn hoofd.

Zonsopgangen en zonsondergangen

Je wist waarschijnlijk al dat dit iets is waar ik echt gelukkig van word, maar 2018 (en dan vooral de herfst) heeft ons zoveel mooie zonsopgangen en zonsondergangen geboden dat dit dus iets was dat ik heel vaak in mijn boekje heb opgeschreven. Ik kan echt genieten van de lucht die van kleur verandert en ik kan het dan ook niet laten om die schoonheid te fotograferen. Wie me volgt op Instagram zal dat wel al gemerkt hebben! Hieronder zie je een aantal foto’s die ik dit jaar nam.

zonsopgang en zonsondergang

Maan en sterren

Ah, de maan en de sterren, het blijft iets magisch. Ik kan ernaar blijven turen. Onlangs ontdekte ik trouwens dankzij een app op m’n gsm dat we ook heel vaak de planeten Mars en Venus zien, maar dat we die gewoon verwarren met sterren. Wat een fijne ontdekking!

Regen

Ja, je leest het goed, ik kan ook écht genieten van de regen of een regenachtige dag! Het tikkende geluid van de druppels op m’n kap of op het raam, heerlijk gewoon!

Luna-liefde

Ik kan er niet omheen, dit lieve, zachte, nieuwsgierige schepsel heeft me al heel veel vreugde gebracht. Ik weet hoe cliché het is, maar ze maakt moeilijke dagen echt beter. Ze is trouwens ook steeds aanhankelijker geworden en ze blijft hoe dan ook keischattig! Dit is en blijft de beste keuze die we in 2017 hadden kunnen maken.

 

Mijn (oud)leerlingen en collega’s

Soms zijn ze al eens bron van frustraties, maar op andere momenten doen mijn leerlingen m’n hart smelten! Met een vraag, een vriendelijk gebaar, een lieve opmerking, een babbeltje… Ik ben niet alleen m’n leerlingen dankbaar, maar ook m’n collega’s. Ze steunden me wanneer ik het wat moeilijk had en stonden altijd klaar met goede raad. Bedankt allemaal, jullie hebben m’n hart dit jaar echt verwarmd!

Nieuwe reisjes

Uiteraard zijn nieuwe reisjes ook onderdeel van het lijstje met dingen waar ik gelukkig van word. Zoals ik daarnet al schreef heb ik dit jaar weer heel wat nieuwe plaatsen mogen ontdekken! Ik ben enorm benieuwd wat 2019 aan reisjes in petto heeft!

Plannen voor 2019

Veel plannen voor 2019 heb ik nog niet. Wat wel al vaststaat is dat ik opnieuw meega op eindejaarsreis naar Italië. En volgende zomer gaan we normaal gezien naar Slovenië. Voor de rest is er nog niets gepland, maar wat niet is, kan nog komen hé!

Aan het einde van dit jaaroverzicht wil ik jullie allemaal bedanken om mij ook dit jaar te volgen! Blijf dit zeker ook doen in 2019, want ik ben zeker nog niet uitverteld!

Ik wens jullie al het beste voor 2019, dat al jullie dromen mogen uitkomen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *