TIP: Neem de panoramaroute!

Always take the scenic route!

Onze reis begint zodra we de deur thuis achter ons dichttrekken en we de oprit af rijden. Dan begint dus ook het genieten. Waarom uren verspillen op die (vaak) lelijke autostrades als je ook werkelijk iets moois kan zien onderweg? Als we daarom de mogelijkheid hebben om een bergpas te nemen in plaats van een lange tunnel, dan weten we wel wat kiezen! Je mag er natuurlijk ook niet te veel tijd mee verliezen, maar we calculeren dit altijd mee in. We rekenen altijd twee, soms drie dagen om op onze bestemming te geraken. Zo kunnen we het rustig aan doen en kunnen we onderweg nog enkele mooie plaatsen bezoeken.

Zwitserland, bijvoorbeeld, is echt zo’n fantastisch land om door te rijden. Op de meeste plaatsen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de tunnel of de pas. De Gotthardtunnel? Nee, doe voor ons maar de Gotthardpas! Grote Sint-Bernardtunnel? Nee hoor, wij nemen de Grote Sint-Bernardpas! Behalve natuurlijk als het weer echt niet mee zit, al is het ook dan zeker een avontuur! En wat dacht je van een bezoekje aan de ijsgrot in de RhĆ“negletsjer tussen de Furka- en de Grimselpas in! šŸ˜‰ Ook in Noorwegen kozen we ervoor om de panoramaroutes te nemen, maar daar lees je meer over in dit artikel!

Panoramaroute

Fijne tussenstops onderweg

Ook onze tussenstops onderweg zijn meestal wel de moeite. We proberen die altijdĀ zo goed mogelijk uit te kiezen. Deze zomer stopten we zo vlak voor de Grote Sint-Bernardpas op Camping des Glaciers in La Fouly. De naam van de camping zegt het zelf: vlak bij enkele gletsjers en het drielandenpunt. Echt een prachtig plekje! Op terugweg van onze rondreis in Ierland stopten we in Dorset en brachten we een bezoek aan Durdle Door, een fotogenieke plaats aan de Jurassic Coast in het Verenigd Koninkrijk. Onderweg naar de Dolomieten maakten we een tussenstop in Grindelwald, het favoriete plekje van mijn grootmoeder. Zo zie je maar, ook onderweg naar je eindbestemming of terug naar huis zijn er altijd leuke dingen te ontdekken of mee te pikken!

Tussenstops

En jij, neem jij ook altijd de panoramaroute of heb je een pareltje ontdekt tijdens een tussenstop onderweg? Laat het zeker weten in de reacties! Ik ben alvast benieuwd. šŸ™‚

2 thoughts on “TIP: Neem de panoramaroute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *