TIP: Daguitstap Kinderdijk

Ben je op zoek naar een leuke daguitstap? Ga dan zeker eens naar Kinderdijk!

Kinderdijk staat bekend om haar windmolens. De 19 molens zijn goed bewaard gebleven en zijn in 1997 zelfs erkend als Unesco Werelderfgoed.

Wij bezochten ze eind december en vonden het een heel erg fijne ontdekking. Je kan er gezellig wandelen of fietsen en als je daar geen zin in hebt, kan je er ook voor kiezen om de boot te nemen. Bovendien kan je twee molens bezoeken. In de ene, Museummolen Nederwaard, kan je zien hoe de molenaarsgezinnen binnen leefden en in de andere, Museummolen Blokweer, kan je ook het buitenleven ontdekken. Wist je trouwens dat de meeste molens nog steeds bewoond zijn?

De molens van Kinderdijk helpen al meer dan 1000 jaar in de strijd tegen het water, maar niet alleen de achtergrond van dit uniek stukje Nederland maakt deze plaats aantrekkelijk. Het is ook gewoon een heel erg fotogenieke plaats waar technologie en natuur samenkomen. Kijk je even mee?

Kinderdijk

Kinderdijk

Heb jij de molens van Kinderdijk al eens bezocht?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *