Best of 2017

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Het perfecte moment dus om met dit overzichtje eens terug te blikken op het afgelopen blogjaar.

2017 was voor mij een heel erg druk jaar met ups en downs, maar vooral met heel veel kansen. Kansen die ik met beide handen gegrepen heb en waarvoor ik heel erg dankbaar ben! Ik heb dit jaar grenzen verlegd en ben daardoor opengebloeid, dat merk ik aan mezelf! Ik voel me een stuk beter in m’n vel (wat voor dit jaar zeker niet altijd het geval was). Jammer genoeg heb ik door dit drukke jaar niet zoveel tijd gehad om te bloggen, waardoor ik m’n voornemen van 2016 dus niet heb kunnen waarmaken. Maar goed, er zijn dit jaar toch 16 blogberichtjes verschenen en ik heb op blogvlak toch ook een aantal mooie kansen gekregen.

Tussen die 16 blogberichtjes zitten er natuurlijk artikels die meer worden gelezen dan andere. Dus geef ik je hieronder een overzichtje van de 3 populairste en de 3 minst gelezen artikels. En er zijn natuurlijk nog veel meer lijstjes in dit jaaroverzicht! Blik je mee terug op 2017?

3 populairste artikels

1 – Vakantiesalon Antwerpen + WINACTIE

Het ‘populairste’ artikel dat ik dit jaar schreef ging over het Vakantiesalon Antwerpen. Al is dat waarschijnlijk niet de reden waarom het zo vaak bekeken werd. De winactie die eraan verbonden is, is dat wel. Nochtans zijn er nog maar enkele deelnemers. Ik heb de actie daarom ook verlengd, dus je hebt nog tijd tot 31 december en zoals je ziet is de kans dat je wint relatief groot! Op de eerste dag van het nieuwe jaar maak ik de winnaar bekend. Hopelijk ontmoeten we elkaar op 27 januari tijdens het Vakantiesalon!

Vakantiesalon Antwerpen

2 – REVIEW: SuitSuit-koffer van Duifhuizen tassen en koffers

Het tweede populairste artikel dat ik dit jaar schreef ging over de SuitSuit-koffer die ik mocht reviewen van Duifhuizen tassen en koffers. Dit is één van de mooie kansen die ik dit jaar kreeg op blogvlak. Ik hoop dat ik de koffer volgend jaar toch wel een paar keer mag gebruiken. 😉

SuitSuit-koffer

3 – OPINIE: Massatoerisme, een verontrustend fenomeen

In augustus dit jaar moest ik toch even mijn mening kwijt over massatoerisme. Het fenomeen verontrust mij enorm en blijkbaar jullie ook. Een kant-en-klare oplossing voor dit probleem is er jammer genoeg niet. We kunnen alleen proberen om er een beetje rekening mee te houden bij het kiezen van onze bestemmingen en onze manier van reizen. Ik denk persoonlijk dat veel toeristen vooral respect moeten leren hebben voor de natuur, de monumenten… Zo las ik onlangs opnieuw een artikel over het weinige respect dat getoond wordt voor de monumenten in de Vaticaanse Musea. Jammer, echt jammer.

Venetië
Venetië

3 minst gelezen artikels

1 – Bucketlist ABC

De artikels in mijn nieuwe rubriek ‘Bucketlist ABC’ zijn blijkbaar iets minder populair. Toch denk ik dat je hier heel wat inspiratie kan opdoen voor jouw verlanglijstje! Ik vind het zelf heel leuk om te doen en dus ga ik er zeker mee verder. Begin 2018 is de letter D aan de beurt. Heb jij nog extra tips voor mijn verlanglijstje? Laat het zeker weten!

2 – Schitterend Sardinië

Sardinië, het is echt één van mijn favoriete bestemmingen. In dit artikel lees je wat ik er zo fantastisch vond. Ben je fan van Italië, eilanden, blauwe zee? Neem dan zeker een kijkje en laat je overtuigen om Sardinië eens te bezoeken.

Sardinië
Capo Testa
3 – Veelzijdig Berlijn

Ook Berlijn is een stad die heel veel te bieden heeft. In dit artikel heb ik een heleboel bezienswaardigheden opgelijst. Ik ben er al twee keer geweest en ik kan alleen maar besluiten dat de hoofdstad van Duitsland een echte aanrader is!

Berliner Dom
Berliner Dom

3 populairste instagramfoto’s

Ook dit jaar postte ik weer een aantal foto’s op Instagram. En dus deel ik met jullie graag de drie foto’s die dit jaar het populairst waren. Als je de volledige best nine van 2017 wil zien, zal je een kijkje moeten nemen op mijn Instagramaccount.

1 – Adembenemend Noorwegen (1)

Deze foto nam ik vorig jaar aan de Briksdalsbreen. Als je je ogen afwendt van de gletsjer en even de andere kant op kijkt dan krijg je dit prachtige plaatje te zien. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Noorwegen.

 

2 – Adembenemend Noorwegen (2)

De landschappen van Noorwegen vielen duidelijk in de smaak, want ook deze foto staat in de top 3. Persoonlijk is dit ook wel één van mijn favorieten.  De metalen eland stond op een prachtig gelegen camping aan het meer van Oldevatn en ik kon het natuurlijk niet laten om daar een foto van te nemen.

 

3 – Magische zonsondergang

Zonsondergangen scoren altijd goed op Instagram heb ik al gemerkt. Dus ja, ook deze zonsondergang vanaf Camping Perticara kon jullie bekoren. Een zonsondergang is echt keer op keer genieten. Wist je trouwens al dat we dit jaar voor het eerst twee timelapse-video’s gemaakt hebben van zonsondergangen? Je vindt ze hier samen met een heleboel zonsondergangfoto’s.

2017 in reizen

Leuven

Het aantal reizen dit jaar is beperkt gebleven. In februari gingen we na de examens een weekendje naar Leuven. Een heel gezellige stad met een prachtige universiteitsbibliotheek. Leuven, je hebt me aangenaam verrast! En ja, ik weet het, jullie hebben hierover nog een blogberichtje te goed.

Universiteitsbibliotheek Leuven
Universiteitsbibliotheek Leuven
Eindejaarsreis Italië

In maart kreeg ik dan de vraag of ik het niet zag zitten om als begeleider mee te gaan op eindejaarsreis naar Italië. Ik heb even getwijfeld, aangezien ik het zo druk had, maar hoe kon ik nu ook weigeren om mee te gaan naar het land waar ik m’n hart aan heb verloren? Dus ja, die rondreis van 10 dagen in Italië (met 112 zesdejaars weliswaar) heb ik ook vast en zeker meegepikt!

Wat er op het programma stond? We begonnen in Firenze, reden daarna door naar Casoria (nabij Napels) met tussenstop in Siena. Na Pompeii en de Solfatara-vulkaan was het tijd voor Rome. Na twee dagen in de eeuwige stad reden we door naar Assisi. We maakten een tussenstop in Montepulciano, waar we de biologische wijn gingen proeven van Podere della Bruciata. Na het bezoek aan Assisi, vertrokken we richting Venetië, onze laatste bestemming voor we weer huiswaarts zouden gaan.

Pompeii
Pompeii
Roadtrip Toscane (met een paar extraatjes)

Ook in de zomervakantie stond Italië op het programma. Het werd een fantastische kampeer-roadtrip. Onze eerste stop in Zwitserland was al meteen een pareltje. Daarna brachten we ook nog een bezoek aan Firenze, Volterra, San Gimignano en Ciciano. We maakten de oversteek naar Elba, één van de adembenemende eilanden in de Toscaanse archipel. Na enkele dagen keerden we terug naar het vasteland waar we ook Montepulciano en San Marino bezochten. En om de reis af te sluiten gingen we terug naar mijn tweede thuis: Padova! Het was echt een prachtige reis en zoals jullie zien, zullen er nog wel een aantal blogberichten volgen.

Portoferraio
Portoferraio, Elba

En naast nog een paar bezoekjes aan Oostende, was dit alles voor 2017. Dit is eigenlijk niet heel veel. Dat komt vooral omdat het zo’n druk jaar was waarin er weinig tijd overbleef om op reis te gaan, zelfs wat dichter bij huis. Maar 2017 bracht meer dan reizen alleen, dat kan je hieronder lezen.

3 persoonlijke hoogtepunten

Zoals ik eerder al schreef, ging het in 2017 niet echt van een leien dakje. Binnen het gezin waren er een aantal problemen die ervoor zorgden dat het geen gemakkelijk jaar is geweest en dat zal ook in 2018 nog wel het geval zijn. Desondanks zijn er in 2017 ook zeker enkele hoogtepunten geweest, dus ik zet deze voor jullie graag op een rijtje. Op reis gaan is natuurlijk altijd een hoogtepunt, maar over die reizen heb ik al verteld, dus hier vind je de hoogtepunten die weinig of niets met reizen te maken hebben.

1 – Diploma SLO

Ja hoor, dat volgende diploma heb ik ook op zak! Ik mag me nu officieel leerkracht noemen, joepie! Na een heel erg zwaar en druk jaar van studeren én werken tegelijk, heb ik het gehaald. En ook mijn eerste job is binnen! Ik ben echt heel erg blij dat ik deel mag uitmaken van het fantastische team op het Emmaüsinstituut. Voor mij is het echt een beetje thuiskomen! Dus op het einde van dit jaar wil ik ook al die lieve collega’s bedanken, jullie zijn voor mij echt familie geworden!

2 – Luna

Een ander hoogtepunt dit jaar was de komst van ons katje Luna. Ik heb nooit echt huisdieren gehad, hoogstens een paar vissen (maar wat heb je daaraan?). Ik was dan ook heel erg blij toen we besloten om toch een katje te nemen. Het is echt ongelofelijk hoeveel liefde je kan voelen voor een huisdier en hoeveel liefde je ervan terugkrijgt. Onze lieve pluizenbal is ondertussen 4 maand oud en ze zorgt ervoor dat we op moeilijke momenten helemaal onze zinnen kunnen verzetten. Ik hoop dat ze ons hart ook in 2018 zo mag verwarmen! <3

3 – 100 likes

Een ander hoogtepunt dit jaar was het bereiken van een eerste echte Facebook-mijlpaal. De Facebookpagina van deze blog haalde in augustus 100 likes en ondertussen staat de teller al op 131 likes. Ook op Instagram gaat het goed met zo’n 324 volgers. Ik geef toe, in vergelijking met anderen is dat misschien allemaal niet zo heel veel, maar “wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd“. En dus… een welgemeende dankjewel!

3 doelen/plannen voor het nieuwe jaar

1 – Reizen

Met stip op één ‘reizen’, hoe kan het ook anders? Ik heb niet voor niets een reisblog, hé! Wat staat er al op de planning? Ik mag in 2018 opnieuw als begeleider mee op eindejaarsreis naar mijn geliefde Italië. Daarnaast staat er ook een citytrip naar Venetië op de planning en deze zomer gaan we naar Marseille, de Calanques en de Gorges du Verdon (tips zijn steeds welkom!). Ook zou ik dit jaar graag naar Genève gaan, op bezoek bij mijn goede vriendin Anita! En alles wat daar nog bij komt is heel mooi meegenomen! Ik hoop dat 2018 een fantastisch reisjaar mag worden!

2 – Bloggen

Dit stond vorig jaar ook bij mijn goede voornemens, maar ik heb het helaas niet kunnen waarmaken. Hopelijk brengt 2018 daar verandering in. Ik hoop jullie te kunnen verwennen met een hoop nieuwe blogberichten zowel in de rubriek Bucketlist ABC als over de mooie bestemmingen die ik al heb bezocht.

3 – Positief in het leven staan, doen wat ik graag doe en zoveel mogelijk kansen grijpen

Oké, dit zijn er eigenlijk drie, maar ik vind dat ze met elkaar verbonden zijn en daarom plaats ik ze samen. Eerst en vooral hebben we ‘positief in het leven staan’, iets wat ik heel belangrijk vind. Ik zou me ook graag wat bewuster worden van al het positieve in m’n leven. Daarom heb ik een boekje liggen waarin ik (minstens) elke week wil schrijven wat me gelukkig maakte en waarvoor ik dankbaar ben. Wie weet breng ik daar wel eens een update over op deze blog.

Goed, nummer twee dan maar: doen wat ik graag doe. Klinkt vanzelfsprekend, niet? Maar dat is het volgens mij niet voor iedereen. Het leven is kort – ja, ik weet het, nog zo’n cliché – en ik wil achteraf geen spijt hebben omdat ik niet heb gedaan wat ik zo graag wou doen of omdat ik prachtige kansen heb laten liggen. Wat ik dan zo graag doe? Reizen (en erover bloggen, maar dat wist je al), lesgeven, mensen helpen en blij maken, creatief bezig zijn, lezen… Dát is waar ik me mee wil bezig houden in 2018.

En de kansen die op m’n pad komen zal ik (in de mate van het mogelijke) grijpen. Want zoals één van mijn favoriete citaten het perfect beschrijft:

In the end, we only regret the chances we didn’t take. – Lewis Carroll

2018, ik ben benieuwd welke avonturen, kansen, mooie momenten jij ons zal brengen! Ik wens iedereen het beste voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat 2018 ook voor jullie een prachtig (reis)jaar wordt en dat ik jullie hier op deze blog terug mag verwelkomen!

2 thoughts on “Best of 2017

  1. Tjapke
    Ik wens je een ‘superformidastisch’ jaar op persoonlijk en professioneel vlak. Mogen al je dromen uitkomen ! (veel reisjes en veel bloggenot)
    Mireille

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *