C – Bucketlist ABC

En hier is nummer 3 in de reeks! We blijven doorgaan (al duurt het soms eventjes voor het volgende berichtje gepost wordt). Ik weet niet of het jullie opvalt, maar mijn lijstjes worden steeds langer! Er zijn zoveel mooie bestemmingen met een C, sorry, ik kon echt niet kiezen! šŸ˜‰

Corsica

Ook al ben ik hier al een keertje geweest, toch wil ik dit mooie eiland graag nog eens gaan ontdekken. Ik heb het gevoel dat ik bij mijn eerste reis een heleboel gemist heb! Reden te meer dus om er nog eens naartoe te gaan! Rosanne van ‘Bonjour Frankrijk‘ schreef onlangs een leuk berichtje over dit Franse eiland en ook enkele van mijn leerlingen maakten er een mooie presentatie over in de les Frans. Ik had al meteen zin om weer te vertrekken!

Canada

Ook Canada staat zeker en vast op mijn verlanglijstje. Het zijn vooral de nationale parken zoals het Banff National Park en het Jasper National Park die me heel erg aanspreken. Ook zou ik graag op zoek gaan naar grizzlyberen, orka’s en walvissen. Het moet toch gewoon fantastisch zijn om deze dieren in het wild te kunnen zien.

Caminito del Rey

OkĆ©, dit is misschien een heel erg specifieke bestemming, maar het staat ook echt op mijn verlanglijstje! Het lijkt me zo’n cool (en misschien toch wel wat angstaanjagend) wandelpad. Nog niet zo lang geleden stond het zelfs bekend als het gevaarlijkste pad ter wereld. Gelukkig werd het recent gerestaureerd, waardoor het heel wat veiliger is geworden. Angstaanjagend of niet, ik wil dit pad ooit in m’n leven echt eens bewandeld hebben! Dus voilĆ , hier staat hij dan op mijn bucketlist!

Canarische eilanden

De Canarische Eilanden hebben me eigenlijk nooit echt aangesproken. Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria… Het leek me allemaal zo clichĆ©. Tot ik beelden van de eilandengroep op televisie zag. ‘Hmmm, dat lijkt me toch wel het proberen waard,’ dacht ik toen. Wat er dan vooral op dat verlanglijstje staat? Sterrenkijken op Roque de los Muchachos op La Palma.

Costa Rica

Nog zo’n bestemming die op mijn bucketlist staat door de prachtige natuur. De stranden, vulkanen, watervallen, wilde dieren… Fantastisch gewoon! Daar moet ik heen!

Cyprus

Iets dichter bij huis dan weer: Cyprus. Mijn voorliefde voor eilanden is jullie ondertussen wel bekend, dus het is geen wonder dat ook dit eiland op mijn bucketlist staat. Tropische stranden, ongerepte natuur en een heerlijk weertje, wat wil een mens nog meer?

Calanques tussen Marseille en Cassis

Opnieuw verwijs ik graag naar Rosanne van ‘Bonjour Frankrijk‘ die schreef over haar wandeling in de Calanques. Daarnaast werden op frankrijk.nl de mooiste Calanques tussen Marseille en Cassis opgelijst. De foto’s op beide blogs overtuigen je vast om deze bestemming op je verlanglijstje te plaatsen. Dat was bij mij toch zeker het geval! En wat nog leuker is, deze bucketlistbestemming staat op mijn planning voor 2018! Ik kijk er ongelofelijk naar uit om de Calanques te gaan ontdekken!!

Cinque Terre (en de rest van de Ligurische kust)

Deze 5 dorpjes aan de Ligurische kust staan al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Wat moet dit een fantastische streek zijn. Per boot, te voet of met de trein. Ik wil elke manier wel eens proberen om Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore te verkennen. Smullen van een heerlijkeĀ gelato, pootje baden in het heldere zeewater, genieten van een zonsondergang of Ć©chteĀ pesto alla genovese leren maken bij Nessun Dorma. Ik wil het allemaal!! Naast de Cinque Terre heeft LiguriĆ« nog veel meer te bieden. Zo wil ik ook graag hoofdstad Genova bezoeken en andere dorpjes zoals San Remo, Sestri Levante, Ventimiglia, Levanto of Portofino. Lang zal het volgens mij niet duren voor ik beslis om de Italiaanse riviera te gaan ontdekken.

Calabriƫ

Calabria, de punt van de laars van ItaliĆ«, is nog niet zo bekend bij de doorsnee toerist en dus nog heel ongerept. De prachtige kust bij Tropea en Capo Vaticano lijken me echt de moeite: een waar paradijs. Een andere reden waarom CalabriĆ« op mijn verlanglijstje staat? Ik wil ooit kunnen zeggen dat ik de 20 Italiaanse regio’s allemaal heb bezocht! De teller staat nu ongeveer op 6. Ik ben natuurlijk al in meer regio’s geweest, maar toen bezocht ik enkel een stad (Rome, Milaan…). Deze regio’s kan ik dus niet echt meetellen.

Chefchaouen

De fotograaf in mij is overtuigd: dit pittoreske dorpje in Marokko moet een plaatsje krijgen op m’n bucketlist. De blauwgekleurde huisjes zorgen voor een unieke sfeer. Fotogeniek, zo kan je dit dorpje echt wel noemen!

Camargue

Flamingo’s spotten deed ik al eerder in SardiniĆ«, maar de Camargue heeft wel meer te bieden dan flamingo’s alleen. De zoutvlaktes, de typische Camargue-paarden… Het lijkt me echt een uniek stukje Frankrijk.

 

Welke bestemmingen met een C staan op jouw bucketlist?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *