Accommodatie: qualitytime bij Biezoe

In normale tijden zou ik met Pasen in Italië geweest zijn, maar die reis kon door corona ook dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Ach ja, dan maar een alternatief zoeken zeker? En dat alternatief hadden we al snel gevonden. We trokken naar Biezoe, een appartementje in Zegelsem in de Vlaamse Ardennen voor wat heerlijke qualitytime.

Warme ontvangst

Bij aankomst in het kleine, landelijke dorpje Zegelsem vonden we al snel het juiste huis. We parkeerden onze auto, belden aan en Els kwam naar buiten om ons te verwelkomen. Wat een hartelijke ontvangst! Ze gaf ons een rondleiding in het appartementje. We waren onmiddellijk overtuigd: hier zouden we de komende dagen zeker en vast genieten! Alles wat we nodig hadden was voorhanden: er zijn twee ‘slaapkamers’, een keukentje, een prachtige badkamer, een gezellige leefruimte en een heerlijk terras met uitzicht over de velden. We voelden ons hier onmiddellijk op ons gemak.

Biezoe

Gezellige babbels

Terwijl we ons installeerden viel ons oog op een potje met kaartjes dat op het salontafeltje stond: het kletspotje. We ontdekten dat het ging om kaartjes met vragen als gespreksstarters voor een ‘offline-momentje’. We waren alledrie verkocht. Regelmatig legden we de smartphone even langs de kant en namen we de kaartjes erbij om wat bij te kletsen. Er ontstonden gezellige en soms zelfs diepzinnige gesprekken. Gesprekken die we anders misschien niet zouden aanknopen. Het was zo gezellig dat we op het einde van ons verblijf alle kaartjes hadden behandeld! 😉 Dit concept gaan we zeker onthouden!

Biezoe

Paasontbijt en de Ronde van Vlaanderen

Bij Biezoe kan je ook een ontbijt vragen voor €13/persoon. Dat leek ons een goed idee voor Paaszondag. En dus stonden Els en Frederik op Pasen met een heerlijk ontbijt aan de deur. En wat voor een ontbijt! Het was zo uitgebreid dat we het misschien beter een brunch noemen. We kregen spek met ei, chocolade-eieren, boterkoeken, pistolets, brood en beleg, vers fruit… Smullen!

Pas nadat we ons verblijf gereserveerd hadden, beseften we dat de Ronde van Vlaanderen zou doorgaan op het moment dat wij er waren. Daar hadden we natuurlijk geen rekening mee gehouden en ook na de reservatie hebben we er nog weinig aandacht aan besteed. Over de route werd door corona weinig gesproken, dus hadden we nooit verwacht dat de bevoorrading bijna aan de deur van onze accommodatie zou doorgaan. Ondanks het feit dat er werd afgeraden om te gaan kijken, hebben we toch proberen uit te dokteren wanneer de renners ongeveer zouden passeren en zijn we toch een kijkje gaan nemen. Op veilige afstand van de andere toeschouwers en met mondmasker aan! Nadat de renners gepasseerd waren, gingen we terug naar binnen om op tv verder te kijken. Dat hebben we dan toch ook eens meegemaakt.

Wandelparadijs Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn niet alleen een geliefde bestemming voor wielertoeristen, het is ook een werkelijk wandelparadijs. Er zijn heel wat wandelknooppunten waarmee je je eigen wandeling kan uitstippelen. Ook op de website van de Vlaamse Ardennen, van Routen of van Natuurpunt kan je heel wat fijne, uitgestippelde wandelingen terugvinden. Natuurlijk zijn ook wij de natuur ingetrokken voor een paar wandelingen. We kozen onder andere voor de wandeling ‘Op het dak van de Vlaamse Ardennen‘ (Routen) en de rode Natuurpuntwandeling in de Everbeekse Bossen.

Vlaamse Ardennen
Wandeling ‘Op het dak van de Vlaamse Ardennen’

Beide routes brachten ons door velden en bossen en langs mooie vergezichten. Dankzij onze oplettende ogen konden we zelfs een paar hertjes spotten in de verte. Onderweg zagen we ook nog bosanemonen en hier en daar stonden al enkele boshyacinten in bloei. Over boshyacinten gesproken: enkele jaren terug maakten we hier in de buurt trouwens al eens een wandeling waarbij we boshyacinten gingen spotten in het Brakelbos. Ook die wandeling is zeker en vast een aanrader!

Vlaamse Ardennen
Wandeling Everbeekse Bossen

Zo zie je maar dat je voor een ontspannend weekendje weg niet altijd ver moet gaan!

Welke plek in België kan jij aanraden voor een heerlijk weekendje weg of een deugddoende staycation?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *