Tjapke Op Reis viert feest! (+ WIN!)

Ja, je leest het goed, we vieren feest vandaag! Tjapke Op Reis bestaat ondertussen al 6 jaar. Door alle lockdownperikelen vorig jaar, ging de 5de verjaardag van m’n blog jammer genoeg een beetje in stilte voorbij. Iets wat ik dit jaar natuurlijk niet wilde laten gebeuren!

Even terugblikken en vooruitkijken

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn. Steeds meer mensen vonden hun weg naar deze blog, met een echt kantelpunt in 2018. Elk jaar blijft het aantal bezoekers stijgen en ik hoop dat dat ook in de toekomst zo mag blijven. Bedankt dus aan iedereen die hier al een kijkje kwam of nog komt nemen! Het doet deugd te zien dat er wel degelijk mensen zijn die lezen wat ik schrijf 😉 Dankzij deze blog kreeg ik bovendien enkele mooie kansen, mocht ik leuke samenwerkingen aangaan en heb ik toffe mensen leren kennen.

Wat de toekomst nog voor mij in petto heeft, dat kan ik niet voorspellen. Ik hoop alvast dat mijn blog nog mag groeien en dat ik jullie kan en mag blijven inspireren met reisverhalen en -tips. En wie weet welke leuke samenwerkingen er nog zullen volgen? Of misschien word ik wel eens uitgenodigd op een persreis? Tja, wie weet… We zien wel wat de toekomst brengt!

Tjapke Op Reis: achter de schermen

Een verjaardag is ook een mooi moment om dankbaar te zijn. Eerder bedankte ik jullie al, maar er zijn nog twee mensen die ik hier ook graag eens wil vermelden en bedanken. Het zijn mijn twee vaste reisgenoten die ook achter de schermen meewerken aan deze blog, want ja, er is wel degelijk een ‘team Tjapke Op Reis’. 😉

Eerst en vooral is er mijn broer Tjebbe, een ‘krak’ als het aankomt op computers en dus ook mijn helpende hand als ik weer wat technische hulp nodig heb. Daarnaast maakt hij ook de reisvideo’s voor deze blog. Bedankt dus, lieve broer! Ik hoop dat ik ook de komende jaren nog op jou mag rekenen.

De tweede persoon die ik wil bedanken is mijn mama, mijn trouwste fan en grootste steun. Ze is de eerste die mijn artikels leest als ze gepost worden en is dus ook mijn ‘proofreader’. Ze zal me er onmiddellijk op wijzen als ik nog een foutje heb laten staan zodat ik het snel kan aanpassen. Dus ook jij bedankt voor alles, allerliefste mamsie!

team Tjapke Op Reis

Enkele persoonlijke reisweetjes

6 jaar ‘Tjapke Op Reis’, dat betekent ook 6 persoonlijke reisweetjes!

1/ Ik vind kamperen met de tent heerlijk! Iedereen heeft zo z’n favoriete manier van reizen en die van mij is echt wel kamperen met de tent. Ik hou van het buitenleven en de frisse lucht, de regen op het tentzeil en de kwetterende vogeltjes die me ‘s ochtends wakker maken. Ik geef wel toe dat we ‘luxekampeerders’ zijn. Onze tent is zo’n 4×7 meter groot en we proberen steeds een kwalitatieve camping uit te zoeken. Een proper sanitair is wel echt een must.

2/ Ik ben nog nooit buiten Europa op reis geweest en stiekem vind ik dat ook niet zo erg. Er zijn op ons eigen continent ook oneindig veel wondermooie plaatsen die ik nog lang niet allemaal heb ontdekt. Eigenlijk voel ik niet echt de drang om buiten Europa op reis te gaan, al staan plaatsen als Zuid-Afrika, Canada, Nieuw-Zeeland en Patagonië natuurlijk ook wel op mijn verlanglijstje. 😉

3/ Je hebt het hier misschien al wel gemerkt: ik heb een zwak voor uitkijkpunten, panoramaroutes en alliteraties.

4/ Mijn favoriete kledingstuk voor op reis is de ‘skort’! Je weet wel, een shortje gecombineerd met een rokje. Supercomfortabel en toch nog elegant. Ik kan niet meer zonder!

5/ Sinds een paar jaar hou ik een reisdagboek bij. Daarin maak ik een verslagje van elke reisdag, noteer ik een paar praktische dingen (bv. uitgaven, logeeradresjes…), plak er kaartjes, foto’s, gedroogde bloemen ed. in. Het helpt me niet alleen bij het schrijven van mijn artikels, het is ook gewoon heel fijn om te doen. Je staat op die manier nog eens stil bij wat je die dag allemaal hebt meegemaakt.

6/ Op reis ben ik ook altijd gefascineerd door de taal! Mijn doel is om minstens altijd ‘hallo’, ‘goeieavond’, ‘smakelijk’, ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ te kunnen zeggen. Verder probeer ik steeds zoveel mogelijk van de taal op te pikken.

Feest = cadeautjes

Bij een verjaardag horen natuurlijk ook cadeautjes! Nadat ik eerder al een samenwerking aanging met Smartphoto en een artikel schreef over hun fotoboeken, kreeg ik ook nu opnieuw de kans om met hen samen te werken. Ik mocht namelijk de gepersonaliseerde reiskoffer uittesten én ik mag voor de 6de verjaardag van deze blog een waardebon van 25 euro weggeven! Hoe leuk is dat?

Gepersonaliseerde reiskoffer

Aangezien ik de reiskoffer aan m’n broer cadeau zou doen, liet ik hem kiezen wat er precies mocht op staan. Het antwoord was snel duidelijk: de bergen van de Jungfrauregio, want die hadden vorig jaar een diepe indruk op hem nagelaten. We probeerden een aantal foto’s uit via de website en besloten uiteindelijk te gaan voor een foto met het prachtige panorama dat we voorgeschoteld kregen tijdens onze wandeling van Grütschalp naar Mürren. En dan was het wachten op het resultaat. Enkele dagen later stond de valies aan onze deur en konden we zeggen dat het zeker en vast geslaagd was.

reiskoffer Smartphoto

De foto is – ondanks het feit dat hij genomen was met mijn smartphone – mooi qua kleur en kwaliteit en zit achter een doorzichtige beschermcover. De koffer zelf heeft vier wieltjes, wat superhandig is, en lijkt ons alvast stevig. De ritsen kan je vastmaken in een cijferslot en binnenin heb je zoals in de meeste standaard valiezen een stuk dat je vastmaakt met een rekker en aan de andere kant een stuk dat met een rits wordt afgesloten. Een praktische, degelijke en gepersonaliseerde valies dus, die voldoet aan de standaardmaten voor handbagage in het vliegtuig! Mijn broer was er in ieder geval heel blij mee en kan niet wachten tot hij hem ook echt in gebruik kan nemen.

WIN WIN WIN (wedstrijd afgelopen)

Wil je zelf ook zo’n toffe gepersonaliseerde reiskoffer, een mooi fotoboek van jouw reis of een ander leuk gepersonaliseerd product? Ik mag een waardebon van 25 euro van Smartphoto.be weggeven (geldig op de Belgische website)! Lees hieronder hoe je mee kan doen!

 1. Like en volg Tjapke Op Reis op Facebook en/of Instagram.
 2. Laat in een reactie onder dit artikel weten waar jij deze waardebon van 25 euro (geldig op de Belgische website!) precies aan zou besteden. Geef zeker een geldig mailadres op zodat ik contact met je kan opnemen als je hebt gewonnen.
 3. Ik zou het ook waarderen als je mijn post even deelt! 🙂

De wedstrijd loopt van dinsdag 13 juli 2021 t.e.m. zondag 8 augustus 2021 en de winnaar zal via mail gecontacteerd worden. Succes!

Om dit artikel af te sluiten wil ik je nog maar eens hartelijk bedanken, want zonder lezers zou ‘Tjapke Op Reis’ niet bestaan. Ik hoop alvast je hier ook in de toekomst te mogen verwelkomen!

Dit artikel werd deels geschreven in samenwerking met Smartphoto.be.

14 thoughts on “Tjapke Op Reis viert feest! (+ WIN!)

 1. Waw Tjapke, echt tof zo’n gepersonaliseerde reiskoffer. Zou zeker van pas komen voor mijn volgende citytrip 😉
  Veel plezier in Italië! Dat je opnieuw mooie ‘point of views’ mag ontdekken!

 2. Dag Tjapke

  Gefeliciteerd met je blog-verjaardag!
  Zo’n prachtige gepersonaliseerde koffer lijkt mij echt de max! Niet twijfelen aan de band op de luchthaven, wat een luxe. En natuurlijk bovenal prachtig!
  Enkel keuzestress voor het ontwerp, zoveel vakantieherinneringen…welke kiezen?

   1. Hey Tjapke!
    Proficiat met je blog verjaardag 😉
    Ik doe heel graag mee met je winactie, zo tof 🙂
    Ik zou deze bon wel willen gebruiken om foto´s te laten maken op kaartjes. Ik vind het nog altijd super leuk om mensen kaartjes te sturen. Zo jammer dat dit steeds minder gedaan wordt.

    1. Hoi Hanne! Leuk dat je meedoet! 🙂 Persoonlijke kaartjes sturen (en krijgen) vind ik ook altijd fijn! Maar inderdaad heel jammer dat dit wat aan het verdwijnen is. Blijven doen zou ik zo zeggen!

 3. Mooi zo Tsjapke,
  Was zelf al aan het nadenken om een reiskoffer in die mate te personaliseren, om opvallend maar toch niet zo,zo,… maar wel onmiddellijk herkenbaar… Mooie realisatie vind ik toch wel… Leuk om zo altijd een beetje droom in de nabijheid te hebben zelfs als gooien coronamaatregels en/of andere beperkingen roet in het eten, het feit dat je kan mijmeren bij het zien van de koffer, maakt al een deel van de reis als virtueel geslaagd.

 4. Vandaag 6 jaar ‘Tjapke op reis’..vandaag ‘6 jaar Kamiel’
  Ik liet hem kiezen:
  . Fluojasje
  . Shopper
  . Tapasplankje
  . …
  Zoveel moois!

 5. Hey Tjapke,
  Zo’n gepersonaliseerde reiskoffer lijkt me de max.
  Leuk te zien hoe je met je fototoestel telkens weer prachtige plaatjes weet vast te leggen!
  Doe zo verder, en laat ons vooral mee genieten.
  Succes met je blog 👍
  En voor je blog-verjaardag 🥂

 6. Proficiat Tjapke! Ik zou de cadeaubon waarschijnlijk spenderen aan foto’s of een fotoboek maken! Zo kan ik al mijn foto’s en herrineringen op reis op een leuke manier bijhouden! Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *