Wandelen langs de Oude Kalevallei

Verborgen parel in mijn buurt: Oude Kalevallei

Aangezien we allemaal zoveel mogelijk ‘in ons kot’ moeten blijven en niet zomaar kunnen gaan en staan waar we willen, besloot ik op zoek te gaan naar de verborgen parels in mijn buurt. Zo stuitte ik via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen op een mooi wandelgebied niet ver van bij mij thuis: de Oude Kalevallei in Merendree. Ik sprong op m’n fiets, ging op ontdekking en was zo aangenaam verrast dat het ondertussen zelfs mijn vaste wandelstek is geworden. Het is natuurlijk niet hetzelfde als op reis gaan, maar met de juiste blik kan je je ook in je eigen buurt laten verwonderen.

Oude Kalevallei
Oude Kalevallei – lus 1

Twee lussen

Wandelen langs de Oude Kalevallei kan in twee lussen. De groene lus is zo’n 5 kilometer lang, perfect voor een uurtje wandelplezier. En de blauwe lus van ongeveer 4 kilometer ligt meer richting Vinderhoute. Wie graag iets verder wandelt kan beide lussen natuurlijk ook perfect combineren.

Oude Kalevallei
Oude Kalevallei – lus 1
Oude Kalevallei
Oude Kalevallei – lus 2

Tip: vertrek vroeg in de ochtend

Zelf wandel ik het liefst in tegengestelde richting langs de groene lus en dan bij voorkeur ‘s morgens vroeg. Op dat moment kom ik namelijk zo goed als niemand tegen (‘s middags is het een stukje drukker), het licht is prachtig en de natuur ontwaakt. ‘s Morgens maak je trouwens ook veel meer kans om wilde dieren te spotten. Zo zag ik tijdens één van mijn ochtendwandelingen twee reetjes, een vos, een haas, een reiger, ganzen en heel wat kleine vogeltjes (meesjes, winterkoninkjes, tjitjaf …). Het kan ‘s ochtends wel nog koud zijn, maar dankzij het vrolijke gekwetter van de vogeltjes is het lentegevoel nooit ver weg! En de nachtvorst of mist zorgen bovendien ook voor prachtige plaatjes!

Met deze fotoreeks laat ik je graag even virtueel meegenieten van deze verborgen parel in mijn buurt.

zonsopgang
Zonsopgang
nachtvorst
Nachtvorst
zonsopgang
Zonsopgang
wilde dieren
Wilde dieren: reetjes, hazen, ganzen, vos, dagpauwoog…
Oude Kalevallei
Bewolkte ochtend
Mist
Mistige ochtend
zonsopgang in de mist
Zonsopgang in de mist
dauwdruppels
Dauwdruppels
mist
Mistige ochtend
vogeltjes
Veel vogeltjes
lentekriebels
Lentekriebels

Meer wandelen in België:

Ga jij in deze periode vaak wandelen? Of vond je ook een verborgen parel in jouw buurt? Laat het zeker weten in de reacties!

2 thoughts on “Wandelen langs de Oude Kalevallei

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *