A – Bucketlist ABC

Ik ben er terug met een nieuwe rubriek (die ik deze keer hopelijk wel kan volhouden): Bucketlist ABC! 😉 Aangezien de ‘Maandag Mijmerdag’-artikels nogal op zich lieten wachten, onder meer door een gebrek aan inspiratie en tijd, heb ik een nieuwe manier gevonden om mijn droombestemmingen op te lijsten. Dit ideetje komt eigenlijk van Marcella. Zij heeft op haar blog een volledige Wishlist ABC gedeeld met per letter een land, stad en regio waar ze nog naartoe wil. Ik vond het een heel leuk concept en vroeg haar of ik het idee misschien mocht overnemen en dat mocht, joepie! Dus ziehier het resultaat.

Ik heb het concept wel een beetje aangepast. Ik zal gewoon per letter enkele reisbestemmingen geven waar ik echt wel eens naartoe zou willen ongeacht of het nu om een land, stad of regio gaat, misschien gooi ik er hier en daar zelfs een activiteit bij! En als er met dezelfde letter later nog een bestemming bij zou komen, dan voeg ik die gewoon toe aan het lijstje, want ik kan me toch niet houden aan een limiet van 3 bestemmingen, mijn bucketlist is veel te lang en ik kan heel erg moeilijk kiezen! Er is nog zoveel moois op deze wereld!

Hop, we zijn vertrokken met de eerste letter: A!

ABC-eilanden

Oké, dit is eigenlijk een beetje cheaten aangezien ik zo drie bestemmingen in één keer geef, maar ach, wat geeft dat! 😉 Aruba, Bonaire en Curaçao, het lijken me stuk voor stuk echt fantastische eilanden waar ik dus dolgraag eens naartoe zou gaan! Dat helderblauwe water, die kleurrijke huisjes, de palmbomen… Heerlijk exotisch!

Australië

Oh wat lijkt Australië me een mooi land om door te trekken. Al moet ik toegeven dat ik het toch niet zo heb voor een aantal inheemse diersoorten (mijn spinnenfobie houdt me dan nog het meeste tegen, weet je wel, met al die artikels die je leest over die gigantische spinnen in Australië – ik krijg er echt de kriebels van). Maar ondanks dat akelige puntje, trekt de Australische natuur me wel enorm aan. Ayers Rock, Great Barrier Reef, de Great Ocean Road, Tasmanië… Stuk voor stuk zijn het volgens mij echt prachtige plaatsen die ik ooit wel eens wil gaan bezoeken.

Andorra

Deze kleine dwergstaat in de Pyreneeën lijkt me ook echt de moeite waard. Wat me dan vooral aantrekt is de ongerepte natuurpracht! Het perfecte land om je vakantie actief door te brengen!

Amalfikust

Hmm, Italië, je hebt m’n hart veroverd! Prachtige landschappen, melodieuze taal, fantastisch lekker eten… Hoe kan je niet verliefd worden op dit land? Een stukje Italië dat ik zeker eens wil bezoeken is de Amalfikust. De schattige dorpjes en prachtige kustlijn, het moet hier echt heerlijk vertoeven zijn. Ik las bij Daphne van Travelshot.nl over het Sentiero degli Dei, een adembenemend wandelpad langs de Amalfikust. Daar wil ik ook zeker eens gaan wandelen!

Algarve

Zoals ik in Maandag Mijmerdag #3 al vertelde, staat ook de Algarve in Portugal op mijn verlanglijstje. Ik hou echt enorm van de zee en een ruige kustlijn. Prachtige plaatjes verzekerd!

Azoren

Deze Portugese archipel in de Atlantische Oceaan lijkt me ook echt een fantastische en toch nog redelijk onbekende bestemming. Ik kan het natuurlijk mis hebben, want wie wil er hier nu niet naartoe als je deze foto ziet?

Alaska

De ongerepte landschappen in het noorden trekken me enorm aan, dus daarom staat ook de Amerikaanse staat Alaska op mijn verlanglijstje. Besneeuwde bergtoppen, machtige gletsjers, ijskoude fjorden, walvissen en beren, het noorderlicht… Je hebt echt niet meer nodig om mij te overtuigen!

 

Zo, dat was het voor de letter A! Benieuwd naar de volgende letter? Je leest het (hopelijk) volgende week!

Welke bestemmingen met een A staan op jouw bucketlist?

2 thoughts on “A – Bucketlist ABC

  1. Als je Uluru (aka Ayers Rock) wil beklimmen zal het moeten gebeuren vóór 26 oktober 2019; vanaf dan verboden terrein. Enkel nog de site te bezoeken met zicht op Uluru…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *