Een prachtig blitzbezoek aan Isola d’Elba

Ik moet het toegeven, de eilanden in de Middellandse Zee hebben mijn hart veroverd. Eerder bezocht ik al Corsica en Sardinië. Allebei echt prachtig, en deze zomer was het de beurt aan het Italiaanse eiland Elba. Je weet wel, het eiland waar Napoleon in ballingschap heeft geleefd. Amai, dat moet nogal een straf geweest zijn… niet dus! Mij mogen ze gerust ook eens verbannen naar Elba! 😉

De drie dagen die we op Elba spendeerden waren eigenlijk veel te kort. We hebben slechts een stukje van het eiland gezien, maar genoeg om te weten dat ik hier zeker nog eens wil terugkomen om meer te ontdekken. Het eiland heeft echt zoveel te bieden!

Maar… wat moet je nu eigenlijk allemaal doen en zien op Elba?

Neem de kabellift met ‘vogelkooitjes’ naar de top van de Monte Capanne

De Monte Capanne is met zijn 1019 meter de hoogste berg van Elba. In het bergdorpje Marciana kan je de kabellift nemen helemaal naar de top. Als je tenminste niet bang bent voor de ‘kooitjes’ die je naar boven brengen. Ze lijken wat akelig, maar dat zijn ze eigenlijk niet, het is wel een heel avontuur. Bovendien wacht je onderweg een fantastisch uitzicht over de baai van Marciana Marina, die van Procchio en de omliggende bergen. Ik vind het een echte must! Het is het eerste dat we gedaan hebben op Elba en ik ben heel blij dat we dat gedaan hebben, want de dagen die volgden, hing de berg de hele tijd in de wolken.

Monte Capanne

Geniet van de zonsondergang

Zoek een leuk plaatsje, installeer je en geniet van de mooie zonsondergang. In de verte zie je misschien zelfs de contouren van het eiland Corsica verschijnen. Het levert gegarandeerd mooie plaatjes op! En dit is natuurlijk ook het perfecte onderwerp om eens te experimenteren met een timelapse-video, geniet van het resultaat!

Zonsondergang Elba

Huur een bootje of ga zwemmen in het azuurblauwe water

Een bootje huren op Elba stond zeker op ons verlanglijstje. Jammer genoeg was de krachtige sirocco-wind een grote spelbreker. Daar hadden we niet op gerekend. De wind zou enkele dagen aanhouden en aangezien we maar drie volle dagen hadden, was de kans groot dat het niet zou lukken. En zo geschiedde. Maar gelukkig bood de prachtige azuurblauwe zee soelaas. Als je in dit heldere water zwemt, waan je je net op een Caraïbisch eiland. Als ik moet kiezen tussen dit en onze Belgische kust, sorry jongens (en meisjes), dan weet ik wel waar naartoe! Je vindt op Elba genoeg mooie strandjes waar je een duik kan nemen of lekker kan gaan snorkelen. Kies er eentje uit en ga ervoor!

Elba

Kuier door de straatjes in ‘hoofdstad’ Portoferraio

Portoferraio, de grootste stad van het eiland, is zeker ook de moeite waard. Het is de stad waar Napoleon in ballingschap leefde. Je kan er dan ook een bezoekje brengen aan één van zijn villa’s, de Palazzina dei Mulini. Een beetje buiten Portoferraio vind je ook de tweede villa van Napoleon, Villa di San Martino. Naast deze villa’s heeft Portoferraio nog veel meer te bieden. Je kan kuieren door de straatjes – opgelet, er zijn veel trappen – of het fort gaan bezoeken. Je kan natuurlijk ook chique jachten spotten in de haven en smullen van een ijsje, bij Mordisco bijvoorbeeld. Bestel een lekker visgerecht of een heerlijke pizza en genieten maar.

Portoferraio

Natuurlijk is dit maar een deeltje van wat Elba te bieden heeft. De rest zal ik een andere keer moeten ontdekken!

Ben jij wel eens op Elba geweest of wil je er graag eens naartoe?

2 thoughts on “Een prachtig blitzbezoek aan Isola d’Elba

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *