Ik heb de zon zien zakken…

Zonsondergangen, ik krijg er nooit genoeg van. Meer nog, ik HOU ervan! Het liefst van al geniet ik van een zonsondergang aan de kust, want wat is er nu mooier dan de zon echt te zien zakken in de zee? Pure magie: hoe de hemel verandert van kleur, het onbeschrijfelijke gevoel dat een zonsondergang je geeft… Heerlijk toch? Ik ben vast niet de enige die dit zo adembenemend mooi vindt!

Ik kan het dan ook niet laten om zo’n magisch moment op foto vast te leggen. Daar sta (of zit) ik dan, met de camera in de hand, te kijken hoe de dag langzaam verdwijnt en de nacht z’n intrede doet. Met de ruisende golven en het geschreeuw van de meeuwen op de achtergrond. En even droom ik helemaal weg… Natuurlijk hoeft dit niet alleen aan de zee te zijn, een zonsondergang kan me echt overal verwonderen en doen wegdromen. Het is voor mij een écht voorbeeld van het kleine geluk.

Ik heb al een aantal adembenemende zonsondergangen gezien en elke keer blijf ik verwonderd staren naar de hemel die op enkele minuten tijd verschillende keren van kleur verandert. Van blauw naar gelig, dan feloranje en via donkerrood naar pastelroze. En die ronde zon die langzaam wegzakt in de oneindige horizon tot ze, voor je het weet, helemaal verdwenen is. Elke keer hetzelfde en toch steeds anders. Hoe kan je daar nu niet poëtisch van worden?

Favoriete foto’s en citaten

Aangezien het ‘zomer’-weer hier in België niet echt is wat ik ervan had verwacht en om jullie even mee te laten dromen, deel ik hieronder mijn favoriete zonsondergangfoto’s en -quotes.

Sunset is still my favourite color, and rainbow is second. – Mattie Stepanek

Zonsondergang Perticara
Perticara, Italië

I never met a sunset I didn’t like.

Zonsondergang Cap Blanc-Nez
Cap Blanc-Nez, Frankrijk

It is almost impossible to watch a sunset and not dream. – Bern Williams

Zonsondergang Sardinië
Sardinië, Italië

Enjoy the beauty of a sunset and enjoy nature’s farewell kiss for the night. – Sharon Rene

Zonsondergang Doolin
Doolin, Ierland

Sunsets are so beautiful that they almost seem as if we were looking through the gates of heaven. – John Lubbock

Zonsondergang Oostende
Oostende, België

I like people who get excited about the change of seasons, the sound of the ocean, watching a sunset, the smell of rain and starry nights. – Brooke Hampton

Zonsondergang Elba
Elba, Italië

Sunsets are proof that endings can often be beautiful too. – Beau Taplin

Zonsondergang Cap Blanc-Nez
Cap Blanc-Nez, Frankrijk

It was sunsets that taught me that beauty sometimes only lasts for a couple of moments, and it was sunrises that showed me that all it takes is patience to experience it all over again. – A.J. Lawless

Zonsondergang Oostende
Oostende, België

Never go too long without watching a sunset. – Atticus

Zonsondergang Sardinië
Sardinië, Italië

“What’s your favorite color?” he asked. “Sunset.” she replied.

Zonsondergang Dieppe
Dieppe, Frankrijk

Every sunset brings the promise of a new dawn. – Ralph Waldo Emerson

Zonsondergang Oostende
Oostende, België

The only kind of sunsets that I don’t like are the ones that I missed.

Zonsondergang Perticara
Perticara, Italië

Don’t forget: beautiful sunsets need cloudy skies. – Paulo Coelho

Timelapse

En last but not least… twee timelapse-video’s! Mijn broer zette deze zomer zijn eerste stapjes in de timelapse-wereld – nadat ik mijn liefde voor timelapse-video’s op hem heb overgedragen – en wat ben ik trots op het resultaat! Kijk mee en geniet! 🙂

Nummer 1:

Nummer 2:

Ben jij ook zo’n fan van zonsondergangen?

5 thoughts on “Ik heb de zon zien zakken…

  1. Dit heb je samen met je broer weer tot een mooi resultaat omgetoverd. Samen nog veel genieten van mooi zonsondergangen. Doe zo verder.

  2. Wow! Wat een mooie collectie zonsondergangen en citaten! En wat een mooie video’s. Una vena artistica in famiglia, chiaramente! Heel mooi vind ik dat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *