5 x uitkijken over Firenze

Uitkijkpunten, fantastisch zijn ze, vind je ook niet? Wie mij kent, weet dat ik overal de uitzichtpunten ga opzoeken. Het is echt magisch om een stad of een streek van bovenaf te bekijken! Onlangs vermeldde ik al enkele leuke uitkijkpunten in Berlijn, maar nu vertel ik waar je de mooiste uitzichten kan vinden in de Toscaanse hoofdstad, Firenze!

#1 – Piazzale Michelangelo

Dit is misschien wel hét bekendste uitkijkpunt van heel Firenze. Dit plein aan de rand van de stad bevindt zich op één van de omringende heuvels waardoor je er een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad. Het is dan ook een geliefde plaats voor toeristen en dus extra druk, maar wel heel erg mooi!

Piazzale Michelangelo

#2 – San Miniato al Monte

Als je even verder loopt dan Piazzale Michelangelo en het ziet zitten om nog enkele trappen naar boven te lopen, kom je uit bij de San Miniato al Monte. Deze kerk wordt door velen gezien als één van de mooiste kerken van Firenze en van hieruit heb je ook echt een prachtig uitzicht over de stad. Je staat namelijk nog een tikkeltje hoger dan op Piazzale Michelangelo. Voordeel is dat weinig toeristen de moeite doen om helemaal naar hier te komen waardoor het er dus nog relatief rustig is. Ze weten niet wat ze missen, als je het mij vraagt. Maar ach, soms is het beter zo. Laat de hordes toeristen maar achterwege!

San Miniato al Monte

#3 – La Rinascente

Firenze is ook een leuke stad om te shoppen (als je van de iets duurdere merken houdt tenminste)! Ga zeker eens binnen in La Rinascente, niet voor de kleren of handtassen, maar voor het dakterras. Hierboven heb je een prachtig uitzicht over de Duomo, het lijkt zelfs alsof je hem kan aanraken! Fantastisch toch?

uitzicht dakterras La Rinascente

#4 – Duomo

Ook vanop de Duomo heb je een mooi zicht over de stad. Je kan ervoor kiezen de machtige koepel van Brunelleschi te beklimmen of je neemt de 414 trappen naar de top van de campanile van Giotto. Ik heb het allebei al eens gedaan. Het uitzicht van op de campanile vind ik net iets spectaculairder aangezien je dan de koepel blijft zien! Je hoeft natuurlijk niet te kiezen, je kan het ook allebei doen aangezien je nu sowieso een combi-ticketje (€15) moet kopen. Vergeet wel niet dat je voor de koepel op tijd een plaatsje moet reserveren anders mag je er niet op!

Duomo Santa Maria del Fiore

#5 – Tuinen

Firenze heeft ook verschillende tuinen, zoals de Giardino dei Boboli aan het Palazzo Pitti en de Giardino delle Rose. Ook van hieruit heb je tussen het groen een heel mooi uitzicht. Leuk om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Giardino dei Boboli & Giardino delle Rose

Ben jij wel eens in Firenze geweest? Wat vond je ervan?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *