Liebster Award!

Hallo allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een bericht gepost heb naast de Maandag Mijmerdag berichtjes, maar vandaag heb ik een lang bericht voor jullie in petto! Zoals sommigen wel weten, heeft Claudia van Backpackgek.nl me een tijdje geleden geïnterviewd! Wie het interview nog niet gelezen heeft kan het hier terugvinden! Maar ik heb nog meer leuk nieuws! Bijna een maand geleden werd ik niet één maar twee (!) keer genomineerd voor de Liebster Award. De eerste nominatie ontving ik van Dutchie on the road en even later ontving ik een tweede van Vetexbart. Ik moet toegeven dat ik me zeer vereerd voel, want het doet me geloven dat ik goed bezig ben. Een hele dikke merci dus aan allebei voor de nominatie!

LiebsterAward1

 

Voor wie niet precies weet wat de Liebster Award inhoudt, leg ik het hier eventjes uit. Het is een ‘award’ voor beginnende bloggers waarbij je van een andere blogger 11 vragen ontvangt die je moet beantwoorden en waarmee jullie als lezers iets meer te weten komen over de persoon achter de blog. Na het invullen van die vragen geef je nog 11 willekeurige weetjes over jezelf en dan stel je een nieuwe vragenlijst op en nomineer je enkele andere bloggers die nog niet zo bekend zijn.

Het duurde een beetje langer dan verwacht aangezien ik niet 11, maar 22 vragen moest beantwoorden. Maar natuurlijk deed ik dat met heel veel plezier!

Ik begin met de vragen van Dutchie on the road, aangezien zij de eerste was om me te nomineren.

1) Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Ik ben deze zomer nog maar pas begonnen met mijn blog. Ik had voordien al een blog tijdens mijn Erasmusverblijf in Italië om het thuisfront een beetje op de hoogte te houden van mijn avonturen. En aangezien dat bij sommige mensen enorm in de smaak is gevallen, heb ik deze zomer beslist een reisblog op te starten. Het leek me echt fantastisch om anderen te inspireren met mijn reisverhalen, want ik weet hoe ik zelf geniet als ik andere reisblogs lees. Het was ook de perfecte manier om enkele passies te combineren: schrijven, op reis gaan en fotograferen. Dus hier ben ik dan, bijna vijf maand later, twee keer genomineerd voor de Liebster Award en nog steeds enorm blij met mijn blog!

2) Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?

Dat blijft een heel moeilijke vraag voor me, want ik ben echt verliefd geworden op duizenden plaatsen. Iedere bestemming heeft zijn eigenheid en dat maakt het enorm lastig een keuze te maken. Maar als ik echt een favoriet moet kiezen, dan ga ik voor Italië! Ik hou van de taal, het eten en de enorme variatie die het land te bieden heeft. Bergen, meren, vlaktes, tropische eilanden, prachtige kusten, blauwe zee, mooi weer… Je vindt er echt alles! Dus ja, ik heb wel een boontje voor het wondermooie Italië, maar ook Noorwegen, Kroatië en Zwitserland staan bij mijn favorieten. En dan zijn er nog zoveel prachtige plaatsen waar ik nog niet ben geweest!

DSC00411
Piano grande – Monti Sibillini – Castelluccio, Umbria
3) Hoeveel landen heb je bezocht en welke?

Ik heb ongeveer 15 landen écht bezocht, al was het soms maar heel kort. Ze liggen allemaal in Europa: België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Ierland, Spanje, Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Kroatië, Noorwegen, Vaticaanstad, Monaco en Tsjechië. Als je de landen meetelt die we doorkruist hebben om naar onze eindbestemming te geraken mag je Slovenië, Denemarken, Zweden, Luxemburg en Liechtenstein er ook nog bijrekenen. En ik hoop dat dit lijstje nog veel mag aangroeien!

4) Wat is je favoriete souvenir?

Postkaarten! Sinds mijn Erasmusavontuur koop ik (bijna) overal waar ik ga een postkaart, ik schrijf er de datum op en stop hem dan thuis in een doos. Ik vind het sowieso zelf superleuk om postkaarten te krijgen en dus vond ik het een goed idee om ook voor mezelf telkens een mooie kaart te kopen. Ik vind het heerlijk om de doos open te doen en te kijken naar de prachtige foto’s op die postkaarten, het brengt je in gedachten onmiddellijk terug naar al die mooie bestemmingen.

5) Wat staat er op jouw playlist als je op reis gaat?

Op mijn playlist staat er echt vanalles! Ik zing heel graag mee met liedjes, dus alles waar ik de tekst van ken is voor mij perfect, je krijgt me echt niet stil als ik muziek hoor (wat voor mijn ouders en broer soms wel een marteling kan zijn). Het zijn vooral liedjes die ik vaak op de radio hoor. Ik hou ook enorm van pianomuziek en dat is de perfecte achtergrondmuziek om van een mooi landschap te genieten, dan kan ik zo wegdromen. Ik heb echt een heel uiteenlopende muzieksmaak! Maar soms (de laatste tijd gebeurt dat steeds vaker) heb ik net helemaal geen nood aan muziek, want ik kan ook enorm genieten van de rust en stilte op reis, het waaien van de wind, het ruisen van de golven, het kwetteren van de vogeltjes…

6) Wat is je favoriete plek om van een zonsondergang of zonsopkomst te genieten?

Daarop antwoord ik onmiddellijk: aan de kust! Het maakt niet uit welke kust, zolang ik de zon maar kan zien zakken in de zee. Maar als ik dan een beetje beter nadenk, hoef ik zelfs niet eens aan de zee te zijn om te genieten van een zonsondergang of zonsopkomst. Het fenomeen op zich is gewoon zo fantastisch dat het echt niet uitmaakt waar ik ben, ik kan er overal van genieten!

DSC07419
zonsondergang tijdens fietstocht in Tongeren
7) Welke drie buitenlandse gerechten zijn favoriet?

Oh, daar hoef ik niet lang over na te denken: pizza, pasta en tapa’s! Met deze drie gerechten kan je me altijd een plezier doen. Het is dan misschien ook niet echt verwonderlijk dat ik vaak naar een Italiaans restaurant ga als ik de keuze heb, ik kan er niets aan doen, het is gewoon zo lekker!!

8) Wat is je favoriete reisontmoeting?

Mijn favoriete reisontmoeting is Anita, een Italiaanse vriendin die ik vorig jaar heb leren kennen tijdens mijn Erasmus in Padua. Het klikte meteen en we blijven nog steeds in contact met elkaar. Binnenkort komt ze trouwens naar België en zien we elkaar eindelijk terug. Daar kijk ik al naar uit!

9) Wat is je favoriete vervoersmiddel?

Wij reizen het liefst met de camper, dus om op reis te gaan is dit mijn favoriete vervoersmiddel. Maar er is zo’n autootje waar ik echt verliefd op ben: die oude Fiat 500, dát is mijn echte favoriet. Ooit wil ik echt in een Fiat 500 ‘rondcruisen’, het zou een droom zijn die uitkomt. Maar daarvoor moet ik natuurlijk eerst mijn rijbewijs halen en dat plan heb ik (na een paar mislukte pogingen) eventjes aan de kant geschoven.

DSC00601
Spello, Umbria
10) Wat kan je ons aanraden? Wat mogen wij absoluut niet missen?

Maak een boottocht over de helderblauwe zee in Sardinië, vlieg door de bergen op de First Flieger in Grindelwald, wandel er op los in de machtige Dolomieten, maak een roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Ierland, ontdek het prachtige Noorwegen en nog zo veel meer! De enige tip die ik nog kan geven is: de wereld is zo mooi en er is zoveel te zien, ga op ontdekking waar je maar wilt en geniet ervan met volle teugen!

11) Wat is jouw favoriete reisfoto?

Nog zo’n moeilijke vraag! Ik neem zoveel foto’s op reis dat het echt moeilijk is een favoriet te kiezen. Ik vind het fantastisch om de zonsondergang vast te leggen op foto en dus heb ik voor jullie deze uitgekozen: de zonsondergang in Sardinië, ik heb er letterlijk de zon zien zakken in de zee. De zonsondergang is voor mij altijd een magisch moment!

DSC03714

En dan nu de vraagjes van Vetexbart:

1) Als je ergens zou willen wonen in de wereld, waar zou het dan zijn?

Ergens waar ik ten volle kan genieten van de pracht van de natuur, waar de mensen vriendelijk zijn en het eten lekker is! Noorwegen, Italië, Zwitserland, Frankrijk… Maakt eigenlijk niet uit, zolang het maar niet België is, want ik moet eerlijk toegeven, er zijn heel veel plaatsen die over het algemeen zoveel mooier zijn dan ons Belgenlandje! Het is een droom die ik ooit wil waarmaken: weggaan en mijn leven opbouwen in een ander land! 😉

2) Hoe kies jij je volgende reisbestemming?

Ik heb eigenlijk geen idee, mijn bucketlist is heel erg lang, maar waarom ik nu net die bepaalde bestemming kies voor de volgende reis weet ik eigenlijk niet! Soms komt het omdat ik een mooie reportage heb gezien over die bestemming of een mooie foto, of gewoon omdat ik zin heb om naar die plaats te gaan. We beslissen wel meestal tijdens onze ene grote reis al waar onze volgende grote reis naartoe zal gaan, meestal gaan we dan naar de eerste bestemming die in me opkomt!

3) Wat is de leukste ervaring die je hebt meegemaakt gedurende één van je reizen?

De leukste ervaring, dat is opnieuw een heel erg moeilijke vraag. Ik heb al zoveel leuks meegemaakt dat ik echt niet kan kiezen! Het avonturenpark in Corsica, gaan raften in de Dolomieten, de First Flieger in Grindelwald, bootje varen op het Gardameer, zwemmen in het kristalheldere water in Sardinië, de wandeling van Doolin naar de Cliffs of Moher, het verblijf in een yurt in Noorwegen… Eén voor één superleuke ervaringen die ik nooit zal vergeten!!

Traveler
Avonturenpark Corsica
4) Was er ook een slechte ervaring?

Ja, daar moet ik niet lang over nadenken, ik heb al enkele slechte ervaringen meegemaakt op reis. De eerste was toen mijn broer zijn voet brak in Annecy doordat hij in het wiel van de fiets vastraakte, hij schreeuwde het uit van de pijn en ik moest zijn sandaaltje gaan halen in de gracht, maar uiteindelijk hebben we er nog het beste van gemaakt. Een andere slechte ervaring was toen een of andere idioot besloot mijn fototoestel met al mijn mooie foto’s te stelen in Berlijn. Daar was ik toch ook eventjes niet goed van.

5) Wat doe je buiten reizen en bloggen nog graag?

Ook hier kan ik een hele opsomming maken! Eerst en vooral lees ik heel graag, in alle talen die ik ken (Nederlands, Engels, Frans, Italiaans) en hoe dikker het boek, hoe liever! Anderzijds kijk ik ook veel tv, vooral naar detectiveseries, films of natuurdocumentaires, ik vind het echt fantastisch om ’s avonds in de zetel te zitten voor het haardvuur om te kijken naar een leuke film. Verder vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn: ik teken graag of naai spulletjes met de hand, alleen vind ik jammer genoeg moeilijk de tijd om me daar echt mee bezig te houden.

6) Welke plaats zou iedere reiziger minstens één keer moeten bezoeken in zijn leven?

Moet ik echt één plaats kiezen? Het is ondertussen al duidelijk dat ik dat echt niet kan! Als er één plaats is die ik aan iedereen wil aanraden, dan is dat Noorwegen. Je kan er op sommige plaatsen rondrijden zonder één huis tegen te komen, het is een bestemming waar je gewoon één wordt met de natuur. Geniet er van de fjorden, de bergen, de watervallen, de uitgestrekte hoogplateaus… Kortom, geniet van alles, vergeet al je zorgen en laat je helemaal onderdompelen in de prachtige natuur!

HPIM1474
Waterval langs de weg in Noorwegen
7) Als je mocht kiezen welke film je zou bekijken tijdens een lange vlucht. De welke zou dat dan zijn?

Maakt me eigenlijk niet uit, ik hou wel van een romantische komedie, maar het mag evengoed een goeie actiefilm zijn, zolang het niet te sci-fi wordt, want daar hou ik niet zo van. En het mag ook niet té gemaakt zijn, dat vind ik ook niet leuk! Maar je kan me evengoed een groot plezier doen met een goed boek!

8) Waar ging je allereerste reis naartoe?

Mijn allereerste reis maakte ik toen ik nog geen jaar oud was. Mijn ouders namen me mee naar het Zwarte Woud in Duitsland. Het is maar al te duidelijk: ik heb mijn reisverslaving er met de paplepel ingekregen.

Hexenlochmühle
met mijn mama aan de Hexenlochmühle, Furtwangen-Neukirch
9) Op welke internationale keuken ben je verliefd?

Zoals het misschien al duidelijk was in mijn antwoord op de vraag van Dutchie on the road: ik ben echt verliefd op de Italiaanse keuken. Ik kan het niet helpen, het is gewoon zo lekker allemaal! Pizze, paste, bruschette, olive, prosciutto, salame, tiramisù, ik kan zo nog eventjes blijven doorgaan. Mmm, delizioso!!

10) Waarom begon je met je blog?

Na enkele positieve reacties die ik kreeg naar aanleiding van mijn andere, tijdelijke blog en omdat mijn passie voor reizen zo groot is dat ik ze met iedereen wil delen! 😉

11) Welke leuke trips staan er nog op het programma?

Voorlopig staat er weinig op het programma, aangezien het nogal druk is met school. Maar we plannen wel om volgend jaar na de examens in februari naar de sneeuw te trekken, rond Pasen zullen we ook wel nog eens weggaan (als ik het niet te druk heb met mijn masterproef tenminste) en dan in de grote vakantie gaan we roadtrippen door Noorwegen! Ik kan al niet wachten!

11 WEETJES:
 1. Ik zou heel graag Noors gaan studeren in Noorwegen.
 2. Ik ben een fan van Amerikaanse politieseries: Castle, The Mentalist, NCIS, CSI, Forever, The Blacklist, Rizzoli&Isles… noem maar op, ik volg ze allemaal.
 3. Hakken dragen? Niets voor mij! Ik krijg er alleen maar pijnlijke voeten van, jammer, want ik vind ze vaak wel heel erg mooi.
 4. Ik ben een enorme liefhebber van moderne huizen. Hoe strakker, hoe liever! En met heel veel ramen zodat ik kan genieten van het licht en de natuur.
 5. Zonder bril zie ik echt niks. Het is één grote waas voor mijn ogen.
 6. Ooit ben ik een keer op kamp geweest, maar dat is me eigenlijk niet zo goed bevallen. Gelukkig heb ik daardoor geen afkeer gekregen van reizen. Integendeel, de negatieve ervaring zorgde er alleen maar voor dat ik nog veel liever op reis ging met mijn gezin en uiteindelijk zelf die reizen ging gaan uitstippelen.
 7. Ik ben een heel emotioneel persoon en leef me gemakkelijk in. Ik huil dus heel snel als ik naar een aangrijpende film kijk. En niet alleen bij films, ook als ik een boek lees, kan het al eens zijn dat ik een traantje moet wegpinken.
 8. Ik heb het altijd koud, maar hou wel enorm van de sneeuw, het geeft landschappen een magisch karakter.
 9. Ik kan niet skiën of snowboarden, waardoor ik vaak met een vragende blik aangekeken word als ik zeg dat ik op wintersport ga. Wel, mijn favoriete ‘wintersport’ is sleeën!
 10. Mijn grootste angsten: vuur en spinnen. Ik weet niet hoe het komt, maar ik durf geen kaars aan te steken en zelfs van een spinnetje dat je bijna niet kan zien, krijg ik de kriebels.
 11. Last but not least! Ik ben ontzettend lomp! Ik loop heel vaak tegen de deur of een kast. Terwijl ik weet dat die daar al jaren staan, kan ik ze nog steeds niet ontwijken. Dat zorgt natuurlijk vaak voor een aantal hilarische momenten.

Nu heb ik dus ook nog 11 vragen opgesteld voor andere bloggers:

 1. Als je zou moeten kiezen, waar ga je dan het liefste van al naartoe: naar de bergen, het platteland,een stad of de zee?
 2. Ben je ooit al eens gaan kamperen? Zo ja, vond je het leuk? Zo nee, wil je het eens uitproberen, waarom wel/niet?
 3. Waar gaat je ultieme droomreis naartoe?
 4. Wat is je grootste wens?
 5. Welke plaats zou je aan elke reisfanaat aanraden?
 6. Met wie ga je het liefst op reis?
 7. Hoeveel keer per jaar ga je ongeveer op reis?
 8. Is het je al eens overkomen dat een bestemming je niet beviel?
 9. Waar houd je je mee bezig als je niet aan het reizen bent?
 10. Hou je van een actieve/avontuurlijke vakantie? Of geniet je liever van de rust?
 11. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen? En waar schrijf je dan zoal over?

Ik ga op dit moment geen bloggers nomineren, omdat ik zelf nog heel nieuw ben in de wereld van de reisblogs. Maar heb je een reisblog en heb je zin om mijn vragen te beantwoorden? Doe gerust, ik ben benieuwd naar de antwoorden. Veel succes!

eindgroet

6 thoughts on “Liebster Award!

 1. Leuk om te lezen en je beter te leren kennen! Je hebt al veel moois gezien & gedaan, ontzettend tof om te lezen. Gaaf dat je volgend jaar op roadtrip door Noorwegen gaat. Ik ben in september in Oslo geweest, maar wil ook graag de mooie natuur ontdekken. Zó benieuwd naar!

  1. Oslo is ook heel erg mooi! Je zal zeker een uitgebreid blogbericht mogen verwachten met heel veel foto’s na onze roadtrip door Noorwegen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *