Maandag Mijmerdag #7

Heb je zin om weer eventjes weg te dromen? Ik alvast wel! Vandaag is het thema-woord ‘avontuur’.

Op de Bucketlist:

 *Frankrijk: hangbruggen over Lac de Monteynard

Het meer van Monteynard is een stuwmeer in het Franse departement Isère en ligt in een prachtige omgeving. Je kan rond het meer wandelen. De wandeling is ongeveer 12 km lang en daarbij moet je het meer met twee hangbruggen en een overzetboot oversteken. Als ik de foto’s zo zie van de Passerelle du Drac en de Passerelle de l’Ébron dan mag je zeker geen hoogtevrees hebben, want ze hangen op zo’n 45 à 85 meter hoogte afhankelijk van het waterniveau. Maar het prachtige uitzicht over het meer en de leuke ervaring, daarvoor doe je het toch?

#7_LacMonteynard1
Bron: www.lac-monteynard.com

*Zwitserland: Faulhorn – sleeën langs de ‘Big Pintenfritz’

Skiën heb ik nooit graag gedaan, sleeën daarentegen vind ik gewoon super! Je zit laag bij de grond waardoor je je minder pijn doet als je eens valt en het is gewoon fantastisch om te doen! Daarom wil ik naar de langste sleepiste in Europa: de ‘Big Pintenfritz’. Deze rodelbaan brengt je van de top van de Faulhorn via Bussalp naar Grindelwald. De piste is 15 kilometer lang, je vertrekt op een hoogte van 2680 meter en zakt 1600 meter om in Grindelwald (1034 meter) tot stilstand te komen. Mijn raad? Laat het kind in je los en slee met veel plezier naar beneden! Bij mij staat het alvast op het verlanglijstje!

#7_Faulhorn
Bron: www.myswitzerland.com

Even terugblikken

Italië: wandelen op een vulkaan

Het is ondertussen al meer dan drie jaar geleden dat ik op Italië-reis ben geweest met school, maar het is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Wat me enorm is bijgebleven van die reis was de wandeling naar de krater van de Vesuvius. We konden de vulkaan al zien in de verte tijdens ons bezoek aan Pompeii, de stad waar de tijd is blijven stilstaan. Ik vond het allemaal enorm interessant omdat we in de lessen Latijn de tekst van Plinius de Jongere hadden gelezen waarin hij de uitbarsting van de Vesuvius beschreef. Wandelen op de Vesuvius, het is iets dat je echt moet gedaan hebben in je leven. Ben je niet zo’n fan van vulkanen, doe het dan voor het uitzicht dat je vanop de top hebt over de baai van Napels. Bij ons was het een beetje mistig, maar daarom niet minder indrukwekkend. En hé, hoe leuk is het niet om te kunnen zeggen dat je op een vulkaan hebt gestaan?

Ziezo, Maandag Mijmerdag nummer 7 is ook al gepasseerd, maar het lijstje is nog lang, dus jullie kunnen volgende week zeker een nieuw berichtje verwachten! Tot dan!

eindgroet

3 thoughts on “Maandag Mijmerdag #7

  1. Ik wil ook gaan sleeën. Ik laat ook graag het kind in mij los. Maar dat wist je al hé. Doen we zeker en vast en het zal niet lang duren eer we er naar toe gaan hoor.
    Dit was weer een super maandag-mijmerdag. Kijk al uit naar volgende maandag. Kus. Mamsie 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *