Maandag Mijmerdag #5

Lieve lezers,

Eerst en vooral kan ik het niet laten om mijn medeleven te betuigen aan iedereen die getroffen werd door de vreselijke aanslagen in Parijs. Het enige wat ik me kan afvragen bij zulke gebeurtenissen is: waar gaat het met deze wereld naartoe? Ik was helemaal van slag toen ik het nieuws hoorde en eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet goed van.

Maar kijk, dit bericht zou eigenlijk in het teken moeten staan van prachtige bestemmingen, dus hier zijn de gekozen plaatsjes van deze week.

Op de Bucketlist:

*Italië: Cinque Terre

Deze bestemming staat heel hoog op mijn verlanglijstje, zoals bij heel veel reisliefhebbers denk ik. Wie wil er nu niet naar die vijf prachtige, kleurrijke en fotogenieke vissersdorpjes in Ligurië? Er is een wandelpad, Il sentiero azzurro, dat de dorpjes met elkaar verbindt en ik wil daar wel heel graag eens een stukje van afwandelen of een duik nemen in het heldere zeewater, count me in! Echt, telkens ik een foto zie van Manarola, Riomaggiore, Vernazza, Monterosso al Mare of  Corniglia krijg ik zin, zelfs de drang, om te vertrekken. Tja, ze staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ik wil, moet en zal deze dorpjes ooit gaan verkennen, maar liefst zonder de massa toeristen die er elke zomer naartoe komen. Nee, om echt te genieten van deze streek verkies ik rust in plaats van horden toeristen waar je je tussen moet drummen om ook een foto te kunnen nemen van die prachtige plek.

1024px-1_vernazza_2012
bron: Wikipedia

*IJsland: roadtrip langs de Ringweg

Een steeds populairder wordende bestemming die ook mijn aandacht heeft getrokken is IJsland. Onlangs zag ik een prachtige timelapse-video van dit ongerepte land. Gletsjers, vulkanen, watervallen, geisers, fjorden… Je vindt het er allemaal. En ook een zoektocht naar papegaaiduikers of walvissen mag niet ontbreken bij een bezoek aan dit land. De Ringweg is de enige hoofdweg en loopt in een grote cirkel over het volledige eiland. Deze weg is ongeveer 1340 kilometer lang, brengt je langs wondermooie plaatsen en leent zich dus uitstekend voor een roadtrip. Ik droom al helemaal weg bij de gedachte…

SeljalandsfossEG1_1163_HDR2
bron: www.visiticeland.com

Even terugblikken

Italië: Dolomieten

Ik moet vandaag een presentatie geven in het Italiaans en ik koos voor de Dolomieten als onderwerp, dus nu voelde ik me toch een beetje verplicht om deze prachtige bergen een plaatsje te geven in deze Maandag Mijmerdag. Wat me het meeste is bijgebleven van onze reis naar de Dolomieten is de wandeling rond de iconische Tre Cime. Het was heel erg lastig, maar o zo mooi, een aanrader voor iedereen die graag wandelt. Het was een onvergetelijke ervaring, echt waar. Jammer genoeg hebben we tijdens die reis niet altijd zo’n mooi weer gehad, waardoor het er allemaal misschien een beetje grauw uitzag, maar het was wel echt de moeite waard. Ik wil deze fantastische bergen zeker ook nog eens gaan bezoeken in de winter, als ze bedekt zijn met een prachtig wit sneeuwtapijt.

DSC06635

Ziezo, genoeg geweest voor vandaag! Volgende week ben ik er terug met een nieuwe Mijmerdag! Tot dan!

eindgroet

 

 

4 thoughts on “Maandag Mijmerdag #5

  1. Hoi mijn italiaantje, das weer super. Ik hoop ten eerste dat je presentatie goed gegaan is en ten tweede hoop ik dat je al deze mooie bestemmingen eens kunt bezoeken (met ons natuurlijk hé). Knuf Mamsie.

  2. Jaaa Cinque Terre en IJsland staan ook zo hoog op mijn lijstje…sowieso hallo Italië en hallo prachtige natuur ^^ Eind septemer gaat in ieder geval één wens in vervulling: Cinque Terre here I come!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *