Maandag Mijmerdag #4

We zijn alweer een weekje verder, dus is het tijd voor een aantal nieuwe bestemmingen op de Bucketlist:

Op de Bucketlist:

*Slovenië

‘Onbekend is onbemind’ zegt men vaak, maar voor mij is dat niet het geval met Slovenië, ik ben er zelfs bijna zeker van dat het land mijn hart zal weten te veroveren als ik er ooit eens naartoe ga. Het lijkt me nog zo ongerept, met prachtige meren, watervallen en bergen, schattige dorpjes. De perfecte bestemming voor natuurliefhebbers zoals ik! En nadat ik de website mijnslovenie.com bezocht had, was ik overtuigd dat deze bestemming zeker op het to do-lijstje moest komen.

Slovenie
bron: mijnslovenie.com

*Kroatië: Plitvice meren

Kroatië, het prachtige buurland van Slovenië. Ik ben er al eens geweest en vond het echt fantastisch. Ook hier vind je nog wondermooie ongerepte stukken natuur. En zoals bij menig reisliefhebber, staan de Plitvice meren ook op mijn verlanglijstje. Het nationale park lijkt me echt een wandelparadijs, overal zijn leuke paden aangelegd, langs de mooiste plekken. Alleen vind ik het wel jammer dat het al zo toeristisch geworden is en dat je er in de zomer op de koppen kan lopen. Maar dat zal me niet tegenhouden om die prachtige meren eens een bezoekje te brengen. En de foto’s tonen me dat het er zelfs in de winter, als de watervallen bevroren zijn, echt prachtig is.

Sastavci
bron: www.np-plitvicka-jezera.hr

Even terugblikken

Oostenrijk: Wenen

Bij mijn terugblik ga ik naar dat andere buurland van Slovenië: Oostenrijk. Enkele jaren terug maakten we een citytrip naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, stad van Sissi, de Weense Wals en nog zo veel meer. Het is een stad die me enorm is bijgebleven. Majestueuze gebouwen brengen je terug in de geschiedenis, het lijkt echt alsof je terechtkomt in een andere tijd. De eerste dag van onze trip deden we een tocht met een koets en dat was de perfecte manier om te ontdekken wat er zo allemaal te zien valt in de stad. Maar mijn echte favoriet was toch het paleis Schönbrunn met zijn prachtige tuinen. Je zou er uren in kunnen verdwalen, maar het liefste van al zou ik er graag eens het Midzomernachtsconcert bijwonen, dat moet pas echt fantastisch zijn.

DSC05385

Deze Maandag Mijmerdag is alweer afgelopen, maar een week is snel voorbij en dan zullen jullie opnieuw kunnen genieten van het volgende bericht! Tot snel!

eindgroet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *