Maandag Mijmerdag #3

We zitten al aan de derde Maandag Mijmerdag, amai, wat gaat de tijd snel. Deze keer: op roadtrip door de bergen, genieten op het strand en een sportief bezoek aan een grot! Enjoy!

Op de Bucketlist:

*Frankrijk: Route des Grandes Alpes

Hmmm, de bergen, wat vind ik het een prachtig natuurfenomeen. Een roadtrip maken langs de hoogste cols in de Franse Alpen, van het meer van Genève tot in Nice, dat kan ik dan toch niet overslaan? Elke keer kiezen we ervoor om de bergpassen te nemen in plaats van de tunnels, want zo vaak kom je dan in een wonderlijke wereld terecht. De Stelviopas, de Sint-Bernardpas, de Gotthardpas, noem maar op, wij hebben ze allemaal gedaan onderweg naar een bestemming of terug naar huis. Want voor ons is ook het onderweg-zijn een belangrijk deel van onze reis, alles op het gemak en nieuwe dingen leren kennen onderweg. De Route des Grandes Alpes is eigenlijk uitgestippeld voor wielertoeristen, maar je kan het ook perfect met de auto doen. En aangezien ik niet echt het sportieve type ben, kies ik dus maar voor de tweede optie. De route is verspreid over 4 grote etappes die dan elk nog eens zijn onderverdeeld in enkele kleinere etappes. Ik hoorde voor het eerst over deze route toen ik naar een etappe in de Tour de France aan het kijken was (hoe kan het ook anders?) en ik heb het onmiddellijk opgezocht en op mijn verlanglijstje gezet.

la-route-des-grandes-alpes-itineraire
bron: www.grande-traversee-alpes.com

*Portugal: Algarve

Vaak zie ik foto’s passeren van de prachtige rotskust in de Algarve, de meest zuidelijke streek van Portugal. Het is jullie misschien al opgevallen dat ik een grote fan ben van rotsachtige kuststroken en dus kon deze bestemming zeker niet ontbreken op mijn lijstje. Je krijgt er dan nog eens een helderblauwe zee bovenop. Rotsen, helderblauwe zee, een stralend zonnetje, meer moet dat echt niet zijn om eens echt volop te genieten! Wanneer mag ik vertrekken?

Algarve
bron: www.visitportugal.com

Even terugblikken

Italië: de Grotta di Nettuno in Sardinië

Enkele jaren geleden zijn we op reis gegaan naar Sardinië en ik moet toegeven dat het één van de mooiste reizen is die ik al gemaakt heb. Ik heb veel mooie herinneringen aan de streek en 1 daarvan is de wandeling naar de Grotta di Nettuno bij Alghero. Het is de bekendste én de grootste grot van Sardinië. Je kan ze bereiken met de boot, maar ik raad je toch aan te voet te gaan langs de Scala del Capriolo. Je wandelt 654 trappen naar beneden met een steile rotswand aan de ene kant en de prachtige zee aan de andere. De wandeling is erg lastig, maar zeker de moeite waard! Neem je tijd en geniet van de wandeltocht, daarna kan je een beetje afkoelen als je de grotten bezichtigt en ben je weer helemaal klaar om al die trappen terug naar boven te wandelen. Eens je terug boven bent, voelt het als een echte overwinning. Ik mag dan niet al te sportief zijn, deze inspanning heb ik met veel plezier gedaan, al komt het waarschijnlijk gewoon door de pracht van de omgeving.

DSC03379

Hopelijk hebben jullie er opnieuw van genoten! Alla prossima!

eindgroet

One thought on “Maandag Mijmerdag #3

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *