Maandag Mijmerdag #2

Klaar voor nummer twee? De maandag mijmerdag staat vandaag een beetje in het teken van avontuur! Ik hou wel van wat avontuur, maar dan moet het wel veilig blijven.

Op de Bucketlist:

*Noord-Ierland: The Gobbins Cliff Path & Carrick-a-Rede hangbrug

Ik heb dit jaar een roadtrip gemaakt door Ierland, maar ook Noord-Ierland is volgens mij zeker een bezoekje waard. Toen ik allerlei dingen aan het opzoeken was voor onze reis naar Ierland, kwam ik langs een foto van de ‘Carrick-a-Rede rope bridge’ en ik zag het al helemaal zitten, daar wilde ik wel eens over lopen (in de hoop dat het niet te veel zou wiebelen natuurlijk)! Ik was dan ook heel erg ontgoocheld toen ik ontdekte dat het totaal niet langs onze route lag. Maar kijk, zo heb ik dus een nieuwe bestemming voor op mijn bucketlist en een reden om eens naar Noord-Ierland te trekken!

carrick-a-rede
bron: www.ireland.com

Een andere reden is ‘The Gobbins Cliff Path’. Sommigen onder jullie hebben het artikel van de BBC misschien wel gezien op mijn Facebookpagina. The Gobbins is een spectaculaire wandeling langs de kliffen die al werd gebouwd in 1902! Ik zie jullie al denken: ‘zo oud al, daar ga ik mij niet aan wagen hoor!’ Het pad is recent vernieuwd, het zou een beetje onverantwoord zijn om toeristen over houten bruggetjes van meer dan een eeuw te laten lopen, niet? Het ziet er wel heel avontuurlijk, maar toch perfect veilig uit! Een reden te meer om ook deze activiteit op mijn verlanglijstje te plaatsen.

gobbins path
bron: www.bbc.com

*Frankrijk: les Calanques

Deze fantastische bestemming leerde ik kennen door Roxanne van Bonjourfrankrijk.nl. Ik droomde volledig weg bij haar artikel over deze ‘Mediterrane fjorden’ tussen Marseille en Cassis. De Calanques zijn prachtige rotsformaties die zich langs de helderblauwe zee bevinden. Het is een écht wandelparadijs, vooral door het feit dat het nogal onbereikbaar is met de auto of met het openbaar vervoer. Het moet echt fantastisch zijn om daar bijvoorbeeld een trektocht te doen. Een enige andere mogelijkheid om de Calanques te bereiken is met de boot. En ook dat lijkt me heel erg leuk, want zo kan je de Calanques ook eens vanuit een ander oogpunt zien. Dit is toch een bestemming die ergens bovenaan mijn bucketlist staat, want ik kan de magie van de plaats al voelen door gewoon de foto’s te bekijken. Hoe magisch moet het dan wel niet zijn als je er zelf bent? Ik zie het al helemaal zitten!

calanques
bron: www.frankrijk.nl

Even terugblikken

Avontuur in Grindelwald

Death-rides, houd jij er ook zo van? Dan moet je zeker eens naar het Zwitserse Grindelwald gaan, want daar hebben ze iets wat er een beetje op lijkt: de First Flieger! Je hangt in een soort zak op 50 meter van de grond en dan zoef je langs een kabel met een lengte van 800 meter naar beneden. Je kan snelheden halen tot wel 84 kilometer per uur. Durf jij het aan? Wij alvast wel, met z’n viertjes vlogen we tegelijkertijd naar beneden mét een fantastisch uitzicht als beloning! Je voelt je op dat moment zo vrij als een vogel en hebt echt het gevoel dat je kan vliegen. I believe I can fly, I believe I can touch the skyHét motto van deze attractie! Ik raad het echt aan iedereen aan want het geeft je zo’n heerlijk gevoel en je krijgt een ongelooflijk mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Eiger en de Jungfraujoch. Echt genieten!

firstflieger_002_rgb-1
bron: grindelwald.ch

Ziezo, dat was het alweer voor vandaag! Tot de volgende maandag mijmerdag!!

eindgroet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *