Maandag Mijmerdag #1

Lieve reisfanaten!

Eerst en vooral duizendmaal sorry dat het alweer zo lang geleden is dat ik nog iets gepost heb. Het voelt alsof ik jullie aan het verwaarlozen ben en dat is niet de bedoeling! Een blog is toch iets waar er regelmatig een nieuw bericht op komt? Ja hoor! Is dat bij deze blog het geval? Neen… althans nóg niet. Ik start namelijk, naast de reisverslagen (die helaas niet op vaste tijdstippen komen), met een nieuwe rubriek om de week goed te beginnen: Maandag Mijmerdag! Elke week zal ik jullie in deze rubriek kennis laten maken met een paar bestemmingen of activiteiten die op mijn (heel erg lange) reisbucketlist staan, want geef toe iedereen heeft toch wel zo’n lijstje of het nu in je hoofd of op papier is. Bovendien zal ik ook even terugblikken en vertel ik jullie over plaatsen die ik al van mijn lijstje heb mogen schrappen! Zo zien jullie eens waar mijn gedachten naartoe zweven als ik even wegdroom, want een dromer dat ben ik wel en dat zal iedereen die me kent beamen. Altijd weer ben ik op zoek naar nieuwe bestemmingen en zo wordt mijn lijst steeds langer. Heb jij ook zo’n Bucketlist of heb je een bestemming die je me kan aanraden? Laat dan zeker een reactie na onder dit bericht, ik ben al benieuwd naar jullie dromen!

Op de bucketlist:

*Noorwegen: roadtrip langs de 18 nationaal toeristische routes

Onlangs was ik even op het internet aan het rondsnuffelen en kwam ik op de website VisitNorway terecht. Daar ontdekte ik dat er 18 nationale toeristische routes bestaan die je langs de mooiste plekjes in het adembenemende Noorwegen brengen. Eén van die routes is de Altantic Road, die heb je waarschijnlijk al eens gezien. Fjorden, watervallen, bergen, heerlijke eilandjes, meren en vissersdorpjes, wat wil een mens nog meer? Zonder twijfel een doel voor op de Bucketlist! Ooit wil ik echt alle routes gevolgd hebben! En wie weet mag ik er binnenkort al een paar afvinken, want als alles goed gaat trekken we volgende zomer namelijk naar het hoge noorden met de camper. Ik kan al niet wachten!!

the-atlantic-road-national-tourist-route-norway_74
Foto van www.visitnorway.com

*Spanje: het nog ongerepte eilandje Formentera

Het was Daphne van Food&FlipFlops die haar lezers liet kennis maken met Formentera, een prachtig Spaans eilandje in de Balearen. Ik had er nog nooit van gehoord, wat misschien wel logisch is want de meeste toeristen trekken naar het naburige Ibiza, waardoor het massatoerisme nog niet echt tot in Formentera is geraakt, gelukkig maar, denk ik dan. Maar wat lijkt het me er heerlijk, ik geniet al van de foto’s van de azuurblauwe zee, heerlijke strandjes en de ondergaande zon, wie wil daar nu niet naartoe? Dit paradijselijke eilandje krijgt dus zeker en vast een mooi plaatsje op mijn Bucketlist.

formentera
Foto van www.foodandflipflops.com

Even terugblikken

Een bewogen weekendje Berlijn

‘Bewogen’, je kan het al raden, dit is niet één van mijn tofste herinneringen, maar geen angst, dit is een uitzondering hoor, over het algemeen heb ik echt fantastische herinneringen aan mijn reizen! En niet getreurd, voor de volgende ‘Maandag Mijmerdag’ heb ik een veel leuker verhaal in petto!

Berlijn, het is een heel erg mooie stad, een echte aanrader, maar hij brengt bij mij spijtig genoeg een pijnlijke herinnering naar boven. De prachtige Brandenburger Tor, de imposante glazen koepel van de Reichstag, de schattige eekhoorntjes in het park, de schilderkunst op de Berlijnse Muur… Echt genieten, tot er iemand beslist je fototoestel te stelen, waarmee je al een vierhonderdtal foto’s getrokken had. Op dat moment stortte mijn wereld een beetje in, ik was in shock! Ik weet het, het was ‘maar’ een fototoestel, maar daar ging het me eigenlijk niet om. Mijn foto’s dat was nog het ergste! Ja, zeker, ik heb mijn herinneringen ook nog (die pakt niemand van me af!), maar langzamerhand zullen de beelden zoals dat van het eekhoorntje dat van achter een boom kwam piepen toch vervagen en dan heb ik niets om naar terug te grijpen! Het geeft me natuurlijk wel een reden om nog eens terug te keren naar de stad en dat zal ik doen ook, maar vanaf nu laat ik mijn waardevolle spullen niet meer los!

IMG_20150409_205419
Foto getrokken met gsm van mijn broer

Hopelijk smaakt dit naar meer, want volgende week ben ik terug met een nieuwe Maandag Mijmerdag!

eindgroet

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *