Driedaagse Vielsalm – Durbuy – Luik

Speciaal voor de leerlingen die een vermelding vroegen op deze blog. šŸ˜‰

Ook dit jaar hebben we bij ons op school door de corona-onzekerheid besloten om de eindejaarsreizen naar Italiƫ en Barcelona te annuleren. Aangezien de leerlingen logischerwijs zeer ontgoocheld waren, hebben een paar leerkrachten samen met enkele leerlingen gezocht naar een alternatief. En dat alternatief werd gevonden: een driedaagse naar Vielsalm, Durbuy en Luik. Met een groep van 90 leerlingen gingen we in de week voor de paasvakantie op stap.

Dag 1: wandelen langs de Hoƫgne, inchecken in Center Parcs en quizavond

Onze eerste stop was Pont de Belleheid. Hier startten we onze avontuurlijke wandeling langs de HoĆ«gne. De zon trok zich niets aan van de slechte weersvoorspellingen en scheen volop. Samen volgden we de witte bordjes met een blauw kruis voor een wandeling over rotsen, boomwortels, vlonderpaden en leuke brugjes. De prachtige wandeling van zo’n 10 kilometer was voor mij ook nieuw en vond ik persoonlijk wel echt de moeite.

Na de wandeling en een schoenenwissel stapten we opnieuw op de bus. We zetten koers richting Center Parcs Les Ardennes in Vielsalm. Daar zouden we tijdens deze driedaagse namelijk met onze groep overnachten. De valiezen werden uit de bus geladen, de sleutels van de cottages werden uitgedeeld, iedereen installeerde zich en enkelen maakten al meteen van de tijd gebruik om een duik te nemen in het zwembad. En dan was het al tijd voor het avondmaal. Bij het uitgebreide buffet was er voor elk wat wils. Voor de avondactiviteit trokken we even later naar het zaaltje van het “chĆ¢teau” voor een verkleedpartij en een leuke quiz die enkele leerlingen goed in elkaar hadden gestoken. Het werd een gezellige eerste avond.

Dag 2: grenzen verleggen en het kind in zichzelf loslaten in Adventure Valley Durbuy

De tweede dag waren de weergoden ons iets minder goed gezind: het regende en was een stuk kouder dan de eerste dag. Deze keer stond Adventure Valley in Durbuy op de planning. In groepjes trokken de leerlingen onder begeleiding van een leerkracht rond over het domein om te klimmen in het hoogteparcours, met een band van de grote glijbaan te glijden, te klauteren langs een via ferrata, punten te verzamelen in het Fast Tag-parcours… Ondanks de kou (het is gelukkig grotendeels droog gebleven), hebben de meeste leerlingen zich best geamuseerd.

Dag 3: bezoek aan Spa-Francorchamps en/of Luik

Voor de invulling van de laatste dag hadden de leerlingen op voorhand aangegeven of ze graag het circuit van Spa-Francorchamps wilden bezoeken of liever een stadswandeling maakten in Luik. Ook nu geen zonnetje te zien, wel enkele sneeuwbuitjes en een koude wind. Een 50-tal leerlingen gingen uiteindelijk eerst mee naar Spa-Francorchamps voor een rondleiding. De rest werd afgezet in het centrum van Luik. In de namiddag spraken we met de hele groep af aan de kathedraal om samen naar het station Luik-Guillemins te wandelen. Nog een groepsfoto en we waren helemaal klaar voor onze rit terug naar Aalter.

Een geslaagde driedaagse

Dat het geen ItaliĆ«reis was, daar is iedereen het over eens. Maar ik denk toch dat we kunnen besluiten dat het een geslaagde driedaagse was. Bedankt aan mijn collega’s om dit mee mogelijk te maken voor onze laatstejaars. Bedankt ook aan de leerlingen voor jullie enthousiasme en de sfeer. Laten we er nog een paar fijne laatste maanden van maken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *