Salzburg: de mooiste uitkijkpunten

Als je ooit in Salzburg bent, doe dan zeker de wandeling ‘Instagrammable Salzburg‘! Deze wandeling brengt je langs de meest Instagramwaardige uitzichten over deze prachtige stad. Je kan starten waar je wil. Wij deden de route trouwens in omgekeerde richting. In dit artikel zet ik mijn favoriete uitkijkpunten voor je op een rij. Lees je mee?

Kapuzinerberg

We begonnen onze wandeling in de prachtige tuin van het Schloss Mirabell, waarover ik eerder al in dit artikel vertelde. Daarna wandelden we naar het eerste uitkijkpunt op onze route: de Kapuzinerberg. Om aan het uitkijkpunt te geraken moet je iets meer dan 250 trappen op, maar je inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de Salzach, de pastelkleurige gebouwen van de oude stad en het kasteel. Het is een echt pareltje! Als je wil kan je nog verder wandelen op de Kapuzinerberg, maar wij keerden op onze stappen terug en daalden de trappen opnieuw af.

Kapuzinerberg

Hohenweg

Na ons bezoek aan het uitkijkpunt op de Kapuzinerberg, gingen we langs de promenade aan de rivier verder en sneden we een stukje af richting de Hohenweg. Daarvoor moesten we opnieuw heel wat trappen doen, maar ook hier werd onze inspanning echt wel beloond. Wandel zeker even naar het Stift Nonnberg, het oudste nog bestaande vrouwenklooster ter wereld. Hier heb je een mooi uitzicht over de omringende bergen. Wandel daarna opnieuw richting het kasteel. Onderweg kom je nog een aantal mooie uitkijkplaatsen tegen.

Nonneberg

Hohenweg

Festung Hohensalzburg

Als je het kasteel nog niet hebt bezocht, dan kan je op de Hohenweg een afslag nemen naar boven. In mijn vorige bericht over Salzburg vertelde ik al wat er allemaal in het kasteel te beleven valt. Vergeet zeker de uitzichten vanop het kasteelterras en de kasteeltoren niet mee te pikken! Wandel daarna verder richting de Mönchsberg.

Festung Hohensalzburg

Mönchsberg

Hier wandel je midden in het bos en heb je helemaal niet het gevoel in een stad te zijn. Het is er heerlijk rustig. Onderweg naar het Museum der Moderne kom je de boeddhistische stupa tegen en wandel je langs de oude stadswallen. Aan het museum heb je misschien wel het meest adembenemende uitzicht over de stad, een echte aanrader, zeker bij zonsondergang! Als je geen zin hebt om veel te wandelen, kan je vanuit de oude stad ook de Mönchsberglift nemen. Als je je weg vervolgt langs het wandelpad op de Mönchsberg kom je nog wel een aantal mooie uitkijkpunten tegen.

Mönchsberg

Müllner Steg en Makartsteg

Op het einde van de Mönchsberg daal je opnieuw af naar de rivier en kom je een brug tegen. Dit is de Müllner Steg. Ook hier heb je een heel mooi zicht. Je kan de brug over wandelen richting Schloss Mirabell of, zoals wij deden, langs de Salzach over de promenade terug naar de Altstad wandelen. De Müllner Steg is trouwens niet de enige brug waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Wandel zeker ook eens over de Makartsteg, deze voetgangersbrug hangt vol met liefdessloten en biedt weer een ander perspectief.

Müllner Steg & Makartsteg

Om even kort samen te vatten: Salzburg is één van de meest fotogenieke steden die ik al heb bezocht.

Wat is de meest fotogenieke stad die jij al bezocht?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *