Kippenvelmomenten in Rome

Eindejaarsreis Italië 2018: het is 1 april, Pasen, en we zijn in Rome.

We zijn vroeg, wat is het rustig in de straten van Rome. Ook bij de Engelenburcht staat bijna geen volk te wachten, dus we schuiven aan voor een gratis bezoek, want het is de eerste zondag van de maand. Boven op de Engelenburcht genieten we van het prachtige uitzicht. We kijken eens goed naar het Sint-Pietersplein. Daar staat al een hele massa volk klaar. Proberen we het ook? Ja, dat moet gewoon, we gaan ervoor!

Pasen vieren met een bezoekje aan de paus

Na ons bezoek aan de Engelenburcht banen we ons een weg door de massa. De eerste controle zijn we al gepasseerd. We proberen nog dichter te komen. We passeren nog een metaaldetector en daar staan we dan, op het Sint-Pietersplein. Oké, we kunnen zien, we blijven hier staan.

Het begint al wat te kriebelen. Nog even en het Urbi et Orbi moet beginnen. De paus stapt in z’n pausmobiel en begint aan een rondje over het Sint-Pietersplein. Wacht, nee, dat kan niet, of toch? We voelen het al aankomen: hij gaat gewoon vlak naast ons passeren, de bodyguards maken zich klaar. En daar staan we dan, met de camera’s en gsm’s in de aanslag. Want dit unieke moment moet toch echt op beeld vastgelegd worden! Daar is hij, op nog geen 2 meter van ons zoeft hij voorbij. Fantastisch! De menigte wordt uitzinnig en wij delen mee in de vreugde!

Paus Franciscus

Dan zien we dat mensen het plein beginnen te verlaten ook al heeft de paus net plaatsgenomen op het balkon en begint hij aan zijn toespraak. Dit is onze kans, we schuiven nog een beetje verder, steeds dichter en dichter. Tot we in het midden van het Sint-Pietersplein staan te luisteren naar het Urbi et Orbi.

Wat een kippenvelmoment! Ik kan het nog steeds niet goed geloven. Wat ben ik blij dat ik dit heb mogen meemaken. Het is een belevenis die me voor altijd bij zal blijven!

Magische regenboog

De paus zien was niet het enige kippenvelmoment dat ik had in Rome. De dag voordien hadden we heel veel regen, maar toch kwam de zon af en toe eens naar buiten. Regenboog-weer dus. En als er nu nog iets is dat ik echt magisch vind en waar ik kippenvel van krijg, dan zijn het zonsondergangen en regenbogen. Het leek er even op dat het er niet meer van zou komen, tot we plots aan Piazza Venezia kwamen en een prachtige regenboog de hemel opfleurde. Magisch! Wat kan ik hier van genieten!

When it rains, look for rainbows. When it’s dark, look for stars.

Regenboog Piazza Venezia

Heb jij ooit al eens zo’n kippenvelmoment meegemaakt op reis?

7 thoughts on “Kippenvelmomenten in Rome

  1. Dit is inderdaad een belevenis die je nooit meer zal vergeten. Ik was toch wel een beetje jaloers. Maar wie weet kan ik dit ooit ook nog eens meemaken. Dikke knuffel. Mamsie.

  2. Wow, dat moet voor de eindejaars ook een onvergetelijke ervaring geweest zijn! Hoe bijzonder :-). Ik zou zelf wat schrik hebben van de massa volk (te veel indrukken is niet handig voor me), maar dit zou ik misschien toch ook wel eens willen meemaken

    1. Het was inderdaad een onvergetelijke ervaring. De leerlingen waren op dat moment vrij, maar er zijn er toch een aantal die ook naar het Sint-Pietersplein gegaan zijn. Ik had ook eerst schrik van de massa, maar het viel eigenlijk beter mee dan verwacht! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *