5 hoogtepunten in Ierland

Vorige zomer maakten we een prachtige roadtrip door Ierland met de camper. Speciaal voor jullie, zet ik hier – met wat nostalgie – enkele hoogtepunten op een rijtje!

1 – Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is heel erg mooi. Van oude gebouwen waar de kogelgaten nog in te zien zijn en de prachtige majestueuze bibliotheek van het Trinity College met eeuwenoude boeken, tot gezellige straatjes en sfeervolle pubs. Kuier over de Ha’Penny Bridge of geniet van een echte Celtic Night. Dublin zal je niet ontgoochelen!

Trinity College
Trinity College

2 – Cliffs of Moher

Het is een beetje cliché en heel erg toeristisch, maar de kliffen van Moher zijn echt wel het bezoeken waard. Vanuit Doolin kan je een boottocht maken en de machtige kliffen van op zee bewonderen. Met een beetje geluk spot je misschien wel een papegaaiduiker die op zoek is naar eten. Een andere manier om de kliffen te bezoeken is te voet. De wandeling vanuit Doolin tot het Visitor Center is lang, maar zeker de moeite waard. Op die manier zie je de kliffen ook eens vanuit een ander perspectief. Opgelet, je mag geen hoogtevrees hebben! Ik raad je aan om zowel de boottocht als de wandeltocht te doen, want ze geven je elk een volledig ander beeld van deze wonderlijke rotsen.

Cliffs of Moher
Cliffs of Moher

3 – Ring of Kerry & Skellig Islands

Als je een roadtrip maakt langs de Wild Atlantic Way, raad ik je aan om een kleine omweg te maken langs de Ring of Kerry. Op deze route kan je de Skellig Islands en de Kerry Cliffs gaan bezoeken. Je herkent de Skellig Islands misschien wel uit de recentste Star Wars-film. Skellig Michael, de grootste van deze twee eilanden staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Je kan er per boot naartoe en dan kan je helemaal naar de overblijfselen van het klooster boven op de top wandelen. Let op, ook dit is niet voor watjes, de steile afgronden en uitgesleten trappen kunnen gevaarlijk zijn.

Ga je het eiland liever niet op, maar wil je het wel bewonderen van dichtbij, dan kan je ook een boottocht maken die je gewoon langs de eilanden brengt. Helaas varen de boten alleen uit als de zee rustig genoeg is en het weer dus een beetje meezit, wij hadden dit geluk niet en hebben een boottocht naar de eilandjes dus aan ons moeten laten voorbijgaan. Maar niet getreurd, er is nog een andere bezienswaardigheid in de buurt: de Kerry Cliffs. Opnieuw kliffen en niet zo groot als die van Moher, maar daarom niet minder mooi. Je hebt van hieruit, bij mooi weer, ook een adembenemend zicht op de Skellig Islands.

Skellig Islands
Een deeltje van de Kerry Cliffs met de Skellig Islands in de verte.

4 – Ladies View

Breng ook zeker eens een bezoekje aan ‘Ladies View’. Zoals de naam al doet vermoeden, heb je vanuit dit punt een prachtig uitzicht over het Killarney National Park. Wondermooie vergezichten over verschillende meren, bergen en heuvels, groene velden… Geen wonder dat de hofdames van Koningin Victoria naar wie deze plek is vernoemd, hun hart aan dit uitzicht verloren.

Ladies View
Ladies View

5 – De Wild Atlantic Way

Deze prachtige route langs de westkust van Ierland brengt je langs gezellige stadjes zoals Galway en pareltjes van de Ierse natuur. Het landschap verandert na elke bocht en je valt van de ene verbazing in de andere. Ruige kliffen, prachtige stranden, grote meren, groene heuvels, verlaten eilanden, felgekleurde huisjes… Je vindt het er allemaal! Het is de perfecte route voor een fantastische roadtrip!

Wild Atlantic Way
Wild Atlantic Way

Zoals je kan zien, heeft Ierland zoveel moois te bieden! Ben jij er wel eens geweest?

eindgroet

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg me dan op Facebook, Instagram en/of Bloglovin’.

9 thoughts on “5 hoogtepunten in Ierland

  1. Kort en pittig blogbericht waarvan je oncontroleerbare reiskriebels krijgt!! Mooie foto’s trouwens; zeker die laatste, sterke compositie met die rechteronderhoek.

  2. Kan me voorstellen dat dit inderdaad DE plekken zijn die je niet wilt missen. Prachtige plaatjes. Nu nog eens de knoop doorhakken om ook naar Ierland te gaan. 🙂

    1. Dankjewel voor je reactie Marie-Lise! 🙂 Inderdaad, ik denk ook dat Ierland een beetje ondergewaardeerd is als vakantiebestemming. Helemaal niet nodig, want het is er echt prachtig! Wat leuk dat je er ook al bent geweest! Ik ga zeker eens een kijkje nemen op je blog! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *