Ik ga op reis en ik neem mee…

Als je op reis gaat zijn er altijd wel een paar dingen die je nooit vergeet en die voor jou onmisbaar zijn. Ik zet hieronder mijn onmisbare reisitems even op een rijtje:

1 – Camera

Wat bij mij zeker niet mag ontbreken dat is mijn camera! Mijn trouwe Sony Cybershot hx400v heb ik altijd bij me als ik ergens heen ga. Ik ben een grote fan van natuur- en reisfotografie en wil mijn reizen dan ook heel graag op foto vastleggen. Zo heb ik na elke grote reis keuze uit een tweeduizendtal foto’s, de ene al wat meer geslaagd dan de andere. Ook mijn statief neem ik mee, al is het niet zo gemakkelijk om deze overal mee te dragen, maar hij komt wel goed van pas als ik eens wil experimenteren met een langere sluitertijd. Naast mijn ‘grote’ camera neem ik meestal ook een kleiner, waterdicht cameraatje mee. Ondertussen hebben we ons oude toestelletje vervangen door een GoPro. Handig als je tijdens het zwemmen enkele leuke foto’s wil nemen of als het pijpenstelen regent bijvoorbeeld.

2 – Powerbank

Onmisbaar voor de digital nomads onder ons is de powerbank. Opladen kan overal dankzij dit superhandige item. Ik gebruik ‘m vooral voor m’n camera. Ik heb namelijk geen extra batterij en aangezien ik wel redelijk frequent bezig ben met het nemen van foto’s gaat de batterij dus ook wat sneller leeg, zeker bij het gebruik van flits en zoom. En dan komt zo’n powerbank zeker van pas, want je wil toch niet vaststellen dat de batterij van je camera leeg is net op het moment dat je een prachtige zonsondergang wil fotograferen.

 3 – Reisgids

Wat natuurlijk niet in de rugzak mag ontbreken: een reisgids. Voor elke nieuwe reis die we maken, nieuwe streek die we bezoeken kopen we een reisgids, die komt altijd wel van pas. We kopen meestal de reisgidsen van ANWB. Die hebben een leuk formaat, zien er leuk uit en er zit altijd een duidelijk kaartje bij. Deze zomer is Toscane aan de beurt! 😉

4 – EHBO-tasje

Ik ben altijd op alles voorbereid. Aangezien ik redelijk onhandig kan zijn en ik (een beetje) allergisch ben aan insectenbeten, ga ik bijna nooit ergens heen zonder een klein, zelf samengesteld EHBO-tasje. Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat zit daar zo allemaal in?

In mijn zakje zitten onder andere:

  • pleisters
  • zalf tegen insectenbeten
  • vochtige doekjes
  • een naald
  • pilletjes (tegen hoofdpijn en allergie)
  • een klein potje Nivea-crème
  • een stukje zeep (handig tegen mierenbeten)
  • zonnecrème
  • lippenbalsem

Wat ik ook altijd mee heb in m’n rugzak is een stick tegen muggen en teken en een pompje (Aspivenin) om het gif uit insecten- en slangenbeten te zuigen. Heel erg handig!

 5 – Pen en papier

Als reisblogger is het natuurlijk handig als je het één en ander noteert als je op reis bent. Ideetjes voor op je blog, leuke plekjes die je hebt ontdekt… Je kan dat doen op een laptop of via je smartphone, maar ik doe dat nog het liefst op de ouderwetse manier, met pen en papier. Ik heb steeds mijn reisdagboek mee, waarin ik dag per dag een verslagje in noteer en ook andere informatie zoals uitgaven in bijhoud.

6 – Opblaaskussen

Zeker handig voor in het vliegtuig of tijdens een lange autorit. Een tof en compact alternatief voor het traditionele nekkussen.

7 – Handdoekje

Ook dit zit standaard in mijn rugzak. Je weet nooit dat je ergens een leuk strandje, meertje of riviertje tegenkomt en je wil even pootjebaden. Dan komt zo’n handdoekje zeker van pas.

8 – Leesvoer

De zomervakantie is voor mij hét moment om weer eens weg te dromen in een ander verhaal. In het Nederlands, Engels, Italiaans, Frans, maakt niet uit, zolang ik maar eventjes in een andere wereld terechtkom. Deze zomer heb ik weer een hele stapel ongelezen boeken klaarliggen… Voor mij geen e-reader, ik vind het heerlijk om in een papieren boek te bladeren. Benieuwd hoeveel ik er deze zomer ga verslinden! Nu alleen nog beslissen welke boeken ik mee zal nemen op reis. Tips?

Welk item mag bij jou zeker niet ontbreken als je op reis vertrekt?

Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een klein beetje geld verdien als jij via één van deze links een bestelling plaatst. Goed nieuws: dit kost jou niets extra, maar je doet er mij wel een plezier mee! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *