D – Bucketlist ABC

In het bucketlist-alfabet zijn we ondertussen aangekomen bij de letter D. Eigenlijk was dit zelf niet eens zo’n gemakkelijke letter. Maar goed, ik heb toch een aantal bucketlistwaardige bestemmingen gevonden.

Dalmatië

Ik bezocht in Kroatië eerder al de prachtige streek Istrië. Kroatië is natuurlijk veel meer dan Istrië alleen en dus wil ik ook de rest van dit veelzijdige land ontdekken! Dalmatië bijvoorbeeld lijkt me ook echt zo’n adembenemende streek. Het is de streek waar onder andere Dubrovnik, Split en Zadar zich bevinden. Stuk voor stuk prachtige kuststeden! Ook de eilanden voor de Dalmatische kust lijken me echt een bezoekje waard. Het eiland Hvar werd zelfs genomineerd voor ‘European Best Destination 2018‘. En wat dacht je van het Krka National Park? Kroatië, ooit zien we elkaar zeker terug!

Den Haag

Als je de andere bestemmingen op mijn bucketlist bekijkt, dan zou je waarschijnlijk niet verwachten dat een stad als Den Haag daar tussen staat. Toch is het zo! Het lijkt me echt een intrigerende stad met heel wat statige gebouwen en een gezellige sfeer. Voordeel is ook dat je heel dicht bij de zee zit waar de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin voor wat afwisseling kunnen zorgen. Een bezoek aan Den Haag zou natuurlijk helemaal perfect zijn mocht ik kunnen verblijven in één van de Haagse Strandhuisjes.

Denemarken

Denemarken, ik ben er al een paar keer door gereden onderweg naar Noorwegen, maar ik heb nog niet de tijd genomen om hier ook echt eens te genieten van vakantie. Je kan het natuurlijk niet vergelijken met Noorwegen, elk land heeft z’n eigenheid. En dus wil ik heel graag ook eens de eigenheid van de Deense natuur gaan ontdekken. Deze foto’s doen het alvast kriebelen om te vertrekken!

Dominicaanse Republiek

Zoals je in eerdere berichten al gemerkt hebt, ben ik een grote fan van tropische eilanden. Eén van die tropische eilanden is de Dominicaanse Republiek. En zeg nu zelf? Soms is eens genieten in de schaduw van een palmboom op een wit strand met een helderblauwe zee toch gewoon perfect! Dat is trouwens niet de enige reden waarom de Dominicaanse Republiek me aanspreekt. Naast die prachtige stranden heeft dit eiland natuurlijk ook nog veel meer te bieden.

 

Dolfijnen

En om de letter D af te sluiten geen echte bestemming, maar wel een lang gekoesterde droom: dolfijnen in het wild zien. Dolfijnen zijn sinds lang één van mijn lievelingsdieren en ik zou het fantastisch vinden om ze ook eens in hun natuurlijke habitat te kunnen zien. Oké, ik moet toegeven, in Ierland zag ik Fungie al. Maar daar wist ik eigenlijk niet wat ik ervan moest denken. Dat liet bij mij een dubbel gevoel achter omdat het leek alsof we Fungie echt aan het opjagen waren. Het lijkt me leuker om gewoon eens verrast te worden door de aanwezigheid van (tuimelaar)dolfijnen zonder dat ze daarbij ‘opgejaagd’ worden. Een boottochtje op zee en bij zonsondergang genieten van de prachtige show die dolfijnen opvoeren, zalig moet dat zijn!

 

Welke bestemmingen met een D staan op jouw bucketlist?

2 thoughts on “D – Bucketlist ABC

  1. De Krka watervallen zijn echt de moeite om te bezoeken! Bij mij is het intussen zeker tien jaar geleden dat ik ze zag, maar ze blijven me bij als een van de mooiste bestemmingen in Europa!

    1. Bedankt voor je reactie, Sien! Wat leuk dat je al naar de Krka watervallen bent geweest! Ze lijken me inderdaad echt prachtig waardoor ze dus zeker een plaatsje verdienden op mijn bucketlist! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *