Fietsweekend aan het Veerse Meer

Wie fietsen zegt, zegt Nederland. Althans, ik toch, want voor mij is Nederland hét fietsland bij uitstek. Ze hebben er prachtig aangelegde en goed onderhouden fietspaden op leuke locaties en een uitgebreid fietsnetwerk aan de hand van knooppunten.

het Veerse Meer
Een molen aan de rand van het meer bij Veere

Wij gingen naar het Veerse Meer, een kunstmatig meer in Zeeland dat Noord- en Zuid-Beveland van elkaar scheidt. Het ligt op zo’n 70 kilometer van bij ons, perfect dus voor een weekendje weg. Je kan helemaal rond het meer fietsen, dat is zo’n 60 kilometer, maar voor ons was dat ietsje te lang, dus sneden we op twee plaatsen een stukje af door een fietsveerboot te nemen en uiteindelijk maakten we een tocht van zo’n 45 kilometer. We vertrokken in Wolphaartsdijk aan de camping en reden via de knooppunten naar Veere, het meest toeristische dorpje aan het Veerse Meer. Daar namen we de fietsveerboot naar Kamperland aan de overkant van het meer. En zo reden we weer langs het meer verder naar Kortgene. Daar hadden we het geluk dat er een groep Waalse mannen een vrijgezellenfeestje hadden en de veerboot hadden ingehuurd, want eigenlijk was de laatste boot al vertrokken en we zouden anders 12 kilometer om moeten rijden om terug op de camping te geraken. Let dus op de openingstijden van de veerboten of je komt misschien voor een onaangename verrassing te staan. Het was een heel mooie fietstocht, alleen was het spijtig dat je op sommige plaatsen achter de dijk fietst en dus niks van het meer kan zien, maar voor de rest was het zeker en vast oké.

het Veerse Meer

Bij mooi weer is het meer niet alleen een trekpleister voor fietsers, maar ook een paradijs voor bootliefhebbers, dan ligt het meer vol met zeilboten en andere kleinere boten. Wie geen boot heeft kan er ook eentje huren of kan een rondvaart doen. Ook zijn er verschillende plaatsen waar je aan watersport kan doen. Wie liever niet met de voeten in het water gaat, kan ook wandelen, want ook voor wandelaars is er een volledig knooppuntennetwerk uitgestippeld in de regio. En ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Op dag twee sprongen we opnieuw op de fiets, niet zozeer langs het meer, maar naar een gezellig stadje in de buurt: Goes. Er zijn veel winkels en restaurantjes, maar op zondag, als alle winkels dicht zijn, is het er nogal doods en zit er niet zo veel volk op de terrasjes. De fietstocht was iets korter en maar best ook, want ons achterste deed nog pijn van de vorige dag en het onweer van de vorige nacht hing nog in de lucht. Nog een glaasje drinken en dan was het alweer tijd om terug naar huis te gaan na een zeer geslaagd weekendje weg!

Tot de volgende!

eindgroet

Enkele interessante websites:

Meer foto’s vind je hier:

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Fietsweekend aan het Veerse Meer”]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *